懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仲有4個幾月先預產期,打算生完都會辭職,但而家返工好唔開心,日日比阿姐挑骨頭,覺得佢係專登搵野黎講,工作又忙壓力又大,好忐忑究竟辭唔辭職好定捱多4個月,我老公同身邊既人都叫我忍下生完先辭,但自己日日返工搞到自己情緒同心情都唔好 唉

複式洋房

芝麻仔baby 發表於 18-9-19 13:51
仲有4個幾月先預產期,打算生完都會辭職,但而家返工好唔開心,日日比阿姐挑骨頭,覺得佢係專登搵野黎講, ...

盡量放鬆下。我上個月都好心情低落,覺得大住個肚返工真係好辛苦,好想辭職。但係過左一排,我又覺得無咩事。有時荷爾蒙影響媽媽係會心情低落啲,試下放下假,休息下,放鬆下,睇下心情會吾會好啲。之後如果真係好頂吾順,屋企經濟又沒有太大問題,咁就吾好勉強自己做落去。最緊要開心

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

至少享受下有薪產假先走人,唔要被她的奸計得逞~

大宅

回覆樓主

反正生完辭職,你唔使低聲下氣,不平則鳴,佢又唔可以炒你。唔使自己難受喎

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

唔好比自己太大壓力,做好自己份內事就夠喇。

伯爵府

仲有4個幾月先預產期,打算生完都會辭職,但而家返工好唔開心,日日比阿姐挑骨頭,覺得佢係專登搵野黎講, ...

生完先走,反正依家佢都唔可以炒你

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

haha748494 發表於 18-9-21 17:49
唔好比自己太大壓力,做好自己份內事就夠喇。

男爵府

你同啲同事呻工作好大壓力,特別係上司成日挑骨頭,講嘢嘅說話令到你好緊張,每次上司針對你,你都覺得個肚乸住痛,實會傳番去呀姐耳邊,嚇下佢都好,睇佢仲敢唔敢咁樣對你
如果佢有一日又係特登走嚟搵野泥講,你叫佢唔好再講野,然後話個肚唔舒服第2日就sl

係我幾辛苦都好 忍埋呢4個月

大宅

回覆樓主

我上司同你個一樣。 我都知連忍多一日都辛苦,孕婦心情緒好緊要。 不過如忍到就忍住先。 但如果真係頂唔順就唔好勉強自己

大宅

回覆樓主

忍埋佢先辭職呀、佢可能就係想講難聽説話打擊你等你自動請辭,做咩要益佢呀?!下次佢再講嘢有骨就即刻話肚好痛要睇急症!

首頁

尾頁

跳至