全埋身未戒夜奶

Valentinaxoxo
|
8個月bb全埋身仲未戒夜奶
11點最後一餐 有時2點/4點就總會醒一次
拍下心口都唔會訓返 同埋bb唔食奶嘴
有咩方法可以訓得好d
EstrellaDamm
|
Valentinaxoxo 發表於 18-9-19 14:56

我由得佢。其實佢有佢半睡食,我有我半睡餵,已經 more or less 慣咗。
|
EstrellaDamm 發表於 18-9-19 21:53
我由得佢。其實佢有佢半睡食,我有我半睡餵,已經 more or less 慣咗。

同床睡?我要起身抱係我隔離之後又要再放返佢落床
EstrellaDamm
|
Valentinaxoxo 發表於 18-9-19 21:56
同床睡?我要起身抱係我隔離之後又要再放返佢落床

我已投了降,同床 。我大嗰個完全唔使咁的。真係個個B唔同。

其實如果父母非吸煙者、唔係服藥中、BB食全母乳、大人BB非蓋同一張被、床褥實淨而且上面冇雜物,同床都並不會太危險。我大B時都唔會同床,怕危險,好彩佢個零月就戒夜奶。有第二個但佢需要完全唔同,我再睇多啲資料,發覺有說法係只要注意以上 precautions,其實同床都係可行的。不過,老實講係有犧牲的 — 就係夫妻私人時間。。。所以要自己衡量。我對細B心軟,無計。

lavenderwong
|
Valentinaxoxo 發表於 18-9-19 14:56

我由佢食,我已經喂到16個月啦
|
lavenderwong 發表於 18-9-19 22:31
我由佢食,我已經喂到16個月啦

西利..
lavenderwong
|
Valentinaxoxo 發表於 18-9-20 06:36
西利..

佢又好需要,佢係會喊好耐,到你比奶佢先收到聲
我大仔個時3歲先自己介夜奶