大家幾多歲開始戴玉鈪

juniormiu
|
saladhk 發表於 18-9-19 18:18
一樣係大大大嬸,绝不會羡慕
仲要有隻好有肉地嘅手,嘩,真係襯到不得了
hugoma2015
|
JoannaD 發表於 18-9-19 17:13
請問是新鈪嗎
d底色好晒未發出黎
咩叫新?咩叫舊?
hugoma2015
|
YUK774 發表於 18-9-19 18:21
18歲帶到以家3O幾歲
靚野!
一罐可樂
|
我由陀緊個仔開始戴一直戴緊, 當時係奶奶買比我保平安, 因為我容易同阿飄有感應佢驚阿b係我個肚嚇親
cbeyond
|
juniormiu 發表於 18-9-19 18:28
Sorry, 真係唔係我杯茶, 留番俾你羡慕

係唔係杯茶無問題, 我睇錢啫。
帝王綠閒閒地幾十萬, 幾百萬, 過千萬大有在。
大嬸, 肯俾5,7隻我, 話乜都得
YAC0601
|
十幾歲帶到廿幾歲,依家冇帶。
如意吉禪
|
luvkaka 發表於 18-9-19 17:16
回覆 JoannaD 的帖子

我小時成日戴, 但原來我條命係土唔可以戴

請問多土點解唔可以戴嘅?
luvkaka
|
如意吉禪 發表於 18-9-19 18:59
請問多土點解唔可以戴嘅?

命格屬土就唔好載,師傅講的
juniormiu
|
cbeyond 發表於 18-9-19 18:46
係唔係杯茶無問題, 我睇錢啫。
帝王綠閒閒地幾十萬, 幾百萬, 過千萬大有在。
大嬸, 肯俾5,7隻我, 話乜都得 ...
原來係睇錢咋,明白
JUNE408
|
cbeyond 發表於 18-9-19 17:58
你試吓帶隻帝王綠翡翠鈪出來, 邊有人敢話你變大嬸, 羨慕都來唔切

羡慕?帶鑚石都可以令人羡慕,無謂整娘自己
cbeyond
|
juniormiu 發表於 18-9-19 19:01
原來係睇錢咋,明白

cbeyond
|
JUNE408 發表於 18-9-19 19:03
羡慕?帶鑚石都可以令人羡慕,無謂整娘自己

其實知唔知, 翡翠升值快過鑽石幾倍。
世上拍賣最高價值係翡翠, 唔係鑽石。
香港某大珠寶店, 鎮店之寶係翡翠, 仲講明幾多錢都唔會出售
娘? 唔該睇吓貴價翡翠design先講。

朋友試過, 全身得一件手飾, 翡翠, 買時幾十萬, 一入到珠寶店, 店員已經自動自覺攞值幾百萬珠寶佢試戴。
鑽石呢幾年升價有幾多? 翡翠就升好多了。
conconchan
|
我18歲已經戴,爛左再係雲南買過隻,戴左十幾年,無諗過老唔老呢個問題,不過我個隻唔係普通樣,我係街無見過,因為係扁身,同埋係翠綠個d,我好中意佢
kavenzou
|
大一開始戴玉,呃就廿五歲左右開始
汽水餅
|
chingmon 發表於 18-9-19 16:51
23-25開始
31斷了(當時駝住細女,下個月就生,沖完涼,離開浴缸時後跌,玉鈪一分為四,但大人&胎一d事都無 ...

據說玉鈪斷開,即是擋煞
chingmon
|
汽水餅 發表於 18-9-19 19:15
據說玉鈪斷開,即是擋煞

是的。
隻玉鈪好有趣,第一胎生大女,護士多次叫我賣俾佢,好彩無賣(先可以保住細女, 吾到我吾信);第二胎生細女,滑到成個人訓地,大人&胎一d事都無,醫生都無睇過,仲要下個月就生。
汽水餅
|
chingmon 發表於 18-9-19 19:38
是的。
隻玉鈪好有趣,第一胎生大女,護士多次叫我賣俾佢,好彩無賣(先可以保住細女, 吾到我吾信);第二胎 ...

個護士咁搞笑嘅,佢對隻玉鈪真係“一見鍾情”
winifredwin
|
二十幾歲開始戴已經戴左成20年

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
HoshiSora
|
standbyby 發表於 18-9-19 17:02
30紫鈪一啲都唔娘

紫鈪好靚好靚!
我心動了很久,但唔識邊度買才是真,但又唔太貴
而且,我怕整爛⋯⋯