大家幾多歲開始戴玉鈪

chichingmama
|
我35歲帶,帶了15年喔
jayss
|
katherine.k 發表於 18-9-19 19:49
返學可帶?

無問題喎⋯⋯一直到依家,冇除過。
洋洋
|
睇完呢個post, 真係好娘,好大媽,尤其是紫色、白色果d
rsh2012
|
JoannaD 發表於 18-9-19 15:12
我35+
近來心血來潮,好想買返隻戴吓。
比老公笑我成個阿姐噤。

我自己未夠30就開始戴

有啲年輕款嘛,同埋戴啲唔好咁老既玉咪得囉

藍莓綠茶
|
我好中意玉!懷孕6個月時拿左最中意個隻出來戴!有日行行下渠蓋老化,我成個人狗仔趴落地!只係手腳擦傷,肚無撞到!因為狗仔趴無傷到肚!玉鈪都無事!我之後戴到生先除!

|
洋洋 發表於 18-9-19 21:52
睇完呢個post, 真係好娘,好大媽,尤其是紫色、白色果d

我見過有個好有型嘅人帶玉鐲後,就心思思好想買一隻黎帶。
其實帶玉鐲都可以好型唔娘,不過都要睇人
fifiwong
|
20歲開始載左1x年
007~sa
|
講真 我見大部分已70先帶
但近十年已經冇乜見到 可能香咗
Mrs.YeungMeh
|
30。因為當時臨近七月節,老公買俾我傍身用
洋洋
|
你 發表於 18-9-19 22:14
我見過有個好有型嘅人帶玉鐲後,就心思思好想買一隻黎帶。
其實帶玉鐲都可以好型唔娘,不過都要睇人:happy ...

可惜未見過型人戴玉䤥,只知一般人戴咗有娘味
tang0809
|
我小學就戴,可惜我貪玩,戴左幾日就碰爛左,之後家人冇再比我戴
~Exit~
|
JoannaD 發表於 18-9-19 15:12
我35+
近來心血來潮,好想買返隻戴吓。
比老公笑我成個阿姐噤。

30歲生日嗰日帶上手的,岩岩好的size, 除唔甩,我諗得我入土為安時一齊燒

想留比囡都留唔到
櫻花bb
|
嫁俾我老公嗰陣,剛30,奶奶送嘅
CML2006
|
YUK774 發表於 18-9-19 18:21
18歲帶到以家3O幾歲

嘩,你呢隻靚嘢嚟。
YUK774
|
CML2006 發表於 18-9-19 22:38
嘩,你呢隻靚嘢嚟。

多謝,其實好多人見到都甘話,我十幾年前喺玉器街買,cheapcheap野嗰陣時好似唔使1千蚊,我鐘意佢係鵝蛋形,除唔到啱啱好
以前得一墶仔綠色,我阿媽話我受玉,會越帶越靚,啲綠會化,連買嗰時有撻黑色都無埋
fafadimsum
|
帶左5年

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大。美人
|
最近新寵的冰紫鐲子~~
仲未捨得帶
大愛

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
pc369
|
大。美人 發表於 18-9-20 00:03
最近新寵的冰紫鐲子~~
仲未捨得帶
大愛

靚, how much? 一路先買,但唔識揀同唔知咩價位
buklaylay
|
回覆 JoannaD 的帖子

廿幾歲,打算要BB時。帶冬瓜糯……
大仔 18 歲嘞!
yin-ting
|
廿幾歲已開始帶,自己鍾意就得,而家愈來愈多人帶