頭先飲茶真係嬲爆,想問吓大家知唔知咩叫煙燻味...

fanlee
|

頭先飲茶叫咗個煲仔飯,咁平時食開係無煙燻味
今次呢煲有好大陣,咁咪問侍應點解咁,我
「不」咗一匙佢聞。佢好似驚我食過咁,唔聞,直
接拎起嗰煲聞,又係咁用匙「更」撩啲飯,話飯底
燶咗係咁,係燶味來,唔係煙燻味,一直重複動作
兼一直係咁講,當時心諗,你係咁聞又對住煲飯講
嘢,之後點食,後來叫咗個疑似呀頭來,呀頭聞都
無聞就直接話係燶味來,話賣好多來.....咁我地最初
只係想問原因啫,咁又講到我地好似未食過煲咁,仲叫我地以後唔好叫煲仔飯食

brindlewin
|
fanlee 發表於 18-9-19 15:19
「不」咗一匙佢聞。 ...

rrrrrrrr,㷛仔飯十居九九係燶底的。
kit2004
|
我最鐘意食個底,脆卜卜.
Rubik
|
你想要有咩結果如果燶味就照食?
evahui619
|
可能過左火。

但正常樓面應該唔會聞客人的食物,因為聞完個客一定唔會食咁濟。

如果佢聞完你都唔會食啦。你仲叫佢聞?
用匙畢過都有機會食,噴口水就唔知情況啦。

下次直情過太燶,一係換一係取消
KKKKit
|
唔好嬲喇,其實你直接同職員講個煲仔飯太燶換個新既或取消囉

魔怪媽媽
|
煙燻味應該係有 D過左火, 下次直接同佢講太燶, 煙燻味唔係人人分到
fanlee
|
brindlewin 發表於 18-9-19 15:24
rrrrrrrr,㷛仔飯十居九九係燶底的。

燶廐唔係問題,係好大陣堙燻味。從未食過咁嘅味嘅煲仔飯.
fanlee
|
evahui619 發表於 18-9-19 15:33
可能過左火。

但正常樓面應該唔會聞客人的食物,因為聞完個客一定唔會食咁濟。

所以我一開始係「不」開比佢聞,係佢唔知點解唔係個度聞要成煲拎起聞
fanlee
|
魔怪媽媽 發表於 18-9-19 15:39
煙燻味應該係有 D過左火, 下次直接同佢講太燶, 煙燻味唔係人人分到

我講極佢地唔明,仲要話叫我以後唔好叫來食
fanlee
|
KKKKit 發表於 18-9-19 15:34
唔好嬲喇,其實你直接同職員講個煲仔飯太燶換個新既或取消囉

我最初只係想問點解會咁,唔係話想換或取消,點知佢地講到我地未食過煲仔飯咁,又拎住成煲來聞又撩....
tsung
|
可能煲過龍
laiyee6121
|
fanlee 發表於 18-9-19 15:19
「不」咗一匙佢聞。 ...

跟住有冇收咗同唔收錢呀
fanlee
|