潮流時尚

跳至
[手袋] DEL...  

首頁

尾頁

男爵府

del

侯爵府

ronaldlcm 發表於 18-9-19 16:35
太太高155, 平時番OFFICE, 唔算太LADY打扮.
佢平時出街就用PORTER/COACH既斜揹袋仔.
番工就揹COACH側手袋( ...

這個幾好

男爵府

eehhmm 發表於 18-9-19 16:57
這個幾好

請問呢個係邊個咩size哩? 有冇香港既link看看?
如果呢d袋仔, 係咪只能裝電話同銀包?
謝謝~

大宅

ronaldlcm 發表於 18-9-19 16:35
太太高155, 平時番OFFICE, 唔算太LADY打扮.
佢平時出街就用PORTER/COACH既斜揹袋仔.
番工就揹COACH側手袋( ...

Classic flap medium/small 比較好,又唔會過時,返工又得,大部分女人都鐘意呢個classic 款,比較穩陣,希望幫到你。

男爵府

Beibeisam 發表於 18-9-19 17:19
Classic flap medium/small 比較好,又唔會過時,返工又得,大部分女人都鐘意呢個classic 款,比較穩陣, ...

請教, CLASSIC FLAP SMALL即是這個 ? -> CLASSIC

大宅

ronaldlcm 發表於 18-9-19 17:32
請教, CLASSIC FLAP SMALL即是這個 ? -> CLASSIC

Classic flap medium 同small 係同一個款,唔同size , 一個25cm一個23cm, 25cm$41000 23cm $36600, 不過香港small 比較難買,25cm 就經常都會返貨,最好就買牛皮,但有啲女士都鍾意羊皮,所以睇吓你太太喜好。

伯爵府

樓主話想買可放飯盒同埋A4播,flap 點放呢?

大宅

Chanel bag好少走可以放到飯盒或A4 file
Tote bag應該符合你既要求
布袋走輕身都幾好
但近期唔見有

伯爵府

樓主你會唔會考慮係新買呢個袋比太太係for 放假用? 咁就可以買細既款

放到飯盒同A4真係冇咩款有!

https://www.chanel.com/en_HK/fashion/p/hdb/a57977y84002/a57977y8400294305/chanel-31-large-shopping-bag-calfskin-crumpled-calfskin-goldtone-metal-black.html

大宅

IamWhatIam_ 發表於 18-9-19 18:28
Chanel bag好少走可以放到飯盒或A4 file
布袋走輕身都幾好

Chanel bag好少款可以放到飯盒或A4 file
布袋款輕身都幾好
但近期唔見有

大宅

A4要Classic flap jumbo 或者tote 吧

別墅

回覆樓主:

太太咁好每日帶飯,好值得你買一個靚袋俾佢!其實如果要放到飯盒就一定係tote bag, 不過你太平時用開coach,我相信佢唔捨得放個飯盒落CC度!我會建議你不如買個CC classic 2.55 俾佢,同你去街或返工用都得,而且夠長青。我個2.55十年前買,而家仍然用緊,結婚週年紀念就緊係送D歷久常新嘅嘢!希望幫到你!

男爵府

Kendybaby 發表於 18-9-19 19:43
太太咁好每日帶飯,好值得你買一個靚袋俾佢!其實如果要放到飯盒就一定係tote bag, 不過你太平時用開coach ...

我都咁諗。
chanel要去到咁大個樣都怪怪,而且重。
真係少見人咁用。。
我見chanel網有classic,flag,2.55。真係頭都大。
可能好似你咁講,買個細的平日用。
或者,改買飾物(但飾物好難一用就比人知,哈哈,買咁貴都有點虛榮感。。)

別墅

ronaldlcm 發表於 18-9-19 19:48
我都咁諗。
chanel要去到咁大個樣都怪怪,而且重。
真係少見人咁用。。

如有耳洞,可買基本CC logo 耳環,唔浮誇又睇到戴嘅係CC亦長青。我相信買個classic加對耳環老婆實會好開心!

子爵府

我同你太太差唔多高!C 呢個Tote 都幾實用!今季又出返!呢幅圖我試上身响shop 影!你可以去store都問吓有冇返貨,呢個已經係細size! 如果唔鐘意 tote 款Gabrielle 中或細size 都可以考慮吓我買咗中size 用嚟返工!買到之後記住post 出嚟的share 吓呀!好老公!

https://www.chanel.com/en_HK/fashion/search.html?s=Gabrielle+

wcpcelia    發表於 18-9-20 16:29

男爵府

Kendybaby 發表於 18-9-19 20:00
如有耳洞,可買基本CC logo 耳環,唔浮誇又睇到戴嘅係CC亦長青。我相信買個classic加對耳環老婆實會好開心 ...

classic加耳環。。$$$$$$$

別墅

回覆樓主:

我都有帶飯盒既習慣。我呢兩個 Chanel 都可以放得落飯盒同A4。個 flap bag 係 seasonal 款,幾年前買宜家應該無喇。但個 tote bag 係classic 款。應該仲有得賣。

男爵府

Gracelau1339 發表於 18-9-19 21:21
我都有帶飯盒既習慣。我呢兩個 Chanel 都可以放得落飯盒同A4。個 flap bag 係 seasonal 款,幾年前買宜家應 ...

個tote bag係咪同我見佢呢兩個coach好似呢?
我去chanel個網又唔見。。。
樓上嗰個我覺得太大個牌子名出晒黎。。有點怪

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

呢個款...

https://www.chanel.com/en_HK/fas ... one-metal-blue.html

別墅

ronaldlcm 發表於 18-9-19 21:24
個tote bag係咪同我見佢呢兩個coach好似呢?
我去chanel個網又唔見。。。
樓上嗰個我覺得太大個牌子名出晒 ...

唔似你呢兩個 coach。個袋個名叫 executive。你可以去 Chanel 望下。但有機會佢無 display 出黎要問佢捰出黎睇。

首頁

尾頁

跳至