潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

ronaldlcm 發表於 18-9-19 21:24
個tote bag係咪同我見佢呢兩個coach好似呢?
我去chanel個網又唔見。。。
樓上嗰個我覺得太大個牌子名出晒 ...

我覺得Chanel 係細袋靚啲,如果tote 嗰d麻麻哋,亦都唔come 興,或者大袋可以考慮Hermes.

男爵府

Beibeisam 發表於 18-9-19 21:54
我覺得Chanel 係細袋靚啲,如果tote 嗰d麻麻哋,亦都唔come 興,或者大袋可以考慮Hermes.
...

Hermes見人講GP36,套過下老婆,佢話咁貴既袋一個字都冇好似唔好好抵。。
哈哈。。無計,我哋都未用過名牌野,有點大鄉理。

子爵府

ronaldlcm 發表於 18-9-19 16:35
太太高155, 平時番OFFICE, 唔算太LADY打扮.
佢平時出街就用PORTER/COACH既斜揹袋仔.
番工就揹COACH側手袋( ...

呢幾款我覺得唔錯
或是Hermes garden party 36 canvas

男爵府

其實要大,我會買個hermes garden party~

別墅

ronaldlcm 發表於 18-9-19 21:02
classic加耳環。。$$$$$$$

你或者買個woc加耳環,價錢唔算貴亦有唔同款式手袋可用!

男爵府

L13 發表於 18-9-19 22:50
呢幾款我覺得唔錯
或是Hermes garden party 36 canvas

都好似好靚。。
我上網看都要三萬幾,唔簡單。。
想問會好重嗎? (女人袋網上都好少spec,可能我用開背囊第一諗幾重)。
見chanel呢D大袋都有兩重拎法?手抽或側揹都得?

見人話hermes個gp36好,我剛去看下,好似任何扣,拉錬,連logo都冇,有點太普通咁(但價錢不普通)。。點解咁多人讚呢?

別墅

回覆樓主:

其實不如買個放到A4同飯盒既coach再買個款靚既Chanel。一次滿足晒2個願望,而CC既款仲大把選擇.
因為如果你老婆155細細粒,CC tote會有小小唔襯,同佢日日咩返工都幾重.

子爵府

ronaldlcm 發表於 18-9-19 23:06
都好似好靚。。
想問會好重嗎? (女人袋網上都好少spec,可能我用開背囊 ...

H係低調d
識嘅人一眼望落就知
canvas就2萬左右
相對全皮輕好多
全皮就3萬左右
未放嘢已經重
佢係品質用料好
而且貨少 所以咁貴

子爵府

ronaldlcm 發表於 18-9-19 23:06
都好似好靚。。
想問會好重嗎? (女人袋網上都好少spec,可能我用開背囊 ...

以上CC袋都可以手挽同肩背
第3款好似係4款內最輕
仲有分2個size
如果你有時間可以去專門店試下手感重量

wcpcelia    發表於 18-9-20 16:29

子爵府

屠龍女皇 發表於 18-9-19 23:50
其實不如買個放到A4同飯盒既coach再買個款靚既Chanel。一次滿足晒2個願望,而CC既款仲大把選擇.
因為如果你 ...

H大家都鍾意加條twilly或掛飾都好靚

佢d扣拉鍊位都有logo

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

唔好H啦。H得一個袋合你老婆要求。唔鍾意想換冇乜其他選擇。
你今日backup左未?

別墅

如果要擺A4同飯盒,可以考慮Celine,適合返工!

大宅

L13 發表於 18-9-19 22:50
呢幾款我覺得唔錯

我覺得第3個好睇

大宅

其實你可以買一個chanel mini 加一個平d 嘅大袋,咁係咪可以滿足兩個要求?mini 20 $23900, 如果你買chanel classic medium $41000, 個difference 可以買多個大袋,你老婆應該好開心,不過mini 可能要同reseller 買,香港好難買。

男爵府

樓主好錫老婆
Chanel好似冇咁大容量既側孭, 好似上面JM講, 只可以揀TOTE
但全皮既TOTE仲放咁多野好重, 日日孭佢好快可能會放棄

Chanel買Classic Medium最穩陣, Casual同formal都可以, 唔會過時
Classic Mini都OK, 價錢相宜D
響我心目中第一個Chanel會揀Classic

我自己返工都少用CHANEL, 其實係靚但實用就真係好一般
買個俾佢出街, 再買一個第二個牌子輕便返工比較好

男爵府

回覆樓主:

del

大宅

ronaldlcm 發表於 18-9-20 06:20
好好好多謝各位。。
暫時心水有3。
1:Hermes既GP36,見講到好似低調得黎又奢華,認既人就會識,好似好好咁 ...

你想太太返工用多啲?定係出街用多啲?
如果返工用多啲的話,咁就選1,2都冇問題..
如果出街用,再有小朋友,我會覺得1或3較好...(要1,因為1本身可放好多野,返工必需品,又或者出街帶埋小朋友出街都冇問題,一袋就可以放自己同小朋友野...)(2,我覺得chanel的袋比較放得少野,如果返工必需品放得晒就買2冇問題.. 但如果出街想用就好麻煩,本身袋已經大個,放唔多野又放到小朋友野,可能要另外拎個袋裝起,咁同小朋友出街可能會是兩個大袋好麻煩同論盡)

大宅

bi_be 發表於 18-9-20 07:36

你想太太返工用多啲?定係出街用多啲?

(3,如果有小朋友,用mini 會方便啲,因為可以斜咩.. mini有兩個size~17cm同20cm,20cm放野好放啲... medium 湊小朋友出街時比較唔方便,小朋友扭抱,抱住時,單邊咩個袋有時會跌帶..我自己出街係通常用細袋放銀包電話紙巾,另外拎住一個袋係放小朋友野或放bb車底)

男爵府

bi_be 發表於 18-9-20 07:36

(3,如果有小朋友,用mini 會方便啲,因為可以斜咩.. mini有 ...

drl

大宅

ronaldlcm 發表於 18-9-20 08:57
你既分析好詳盡,謝謝。
其實3(細斜揹)真係好多人讚,我都覺得好靚。我太太平日出街少野就斜揹袋仔(gucci ...

雖然皮係重啲,但我會買皮,因為冇咁易污糟... 帶住小朋友,有拎食野整污糟好難逼免,所以我唔會買布...
gp 都好多人買,專門店都唔一定次次有貨,或者有貨又未必岩你嘅色,但有心買,真係去專門店買,可能未必行一次記買岩,所以你間唔中放工或放假去問下... 千奇唔好貪方便搵代購(因為你第一次買唔熟怕你俾人呃)

首頁

尾頁

跳至