金山嘅品格證人

jasmineoj
|
其實如果話有品格證人,證明佢平時份人品格良好就話佢唔會做殺人放火嘅嘢
咁其實無人係一生出嚟就殺人放火㗎喎
咁個個犯都有第一次,甚至係一生人唯一一次㗎啦
之前冇犯就以後唔犯,係咩嘢假設嚟
bb2
|
jasmineoj 發表於 18-9-19 17:47
其實如果話有品格證人,證明佢平時份人品格良好就話佢唔會做殺人放火嘅嘢
咁其實無人係一生出嚟就殺人放火 ...

衣冠禽獸都唔少 有唔少人對外一個樣,對家人又一個樣 ,個品格證人係佢肚裏條虫 個法官
peonica
|
世界上幾多雙面人,對外人一個樣,對家人又一個樣,所以品格證人見到又係咪事實全部?

個官咁講,其實似想放多d。只有些間接證據,大女又講到佢兩公婆無問題,又證明唔到動機,難。唔知當中仲有冇多d point 可以令陪審員入到,目前道聽途說,希望天有眼。
missshasha
|
好心急,請問幾時判?
sjnl43
|
bb2 發表於 18-9-19 18:04
衣冠禽獸都唔少 有唔少人對外一個樣,對家人又一個樣 ,個品格證人係佢肚裏條虫 個法官 ...

上次中大個教授打老婆, 騎住黎刮, 咪佢未成年女, 頂唔住舉報囉!

洗厠所未必無品, 做教授未必......

雙面人周街係,我媽出到去, 又另一個人, 返黎西太后+耳情付體, 好在香港犯賣人口做雞犯法

有無小學生老母, 鬧女話佢係雞架, 到我大左佢揾個男人相體, 係呀你要你捱, 唔係點知我辛苦

我媽應該拍耳情老年板, 心理幾十年都唔平衡, 想揾人虐待

Chirley    發表於 18-9-20 10:03
mameme
|
正如我仔女證明我品格好孤寒, 但我老公證明我好大洗, 咁點計?!
Juho    發表於 18-9-20 10:01
cy101
|
呢點多鬼餘!!
Yee_ng
|
外國有好多連環殺手表面係好好先生
jasmineoj
|
bb2 發表於 18-9-19 18:04
衣冠禽獸都唔少 有唔少人對外一個樣,對家人又一個樣 ,個品格證人係佢肚裏條虫 個法官 ...
啱啊,識人對人好似好好,但對老豆老母好似呼喝下人咁
Moti
|
之前咪有個自製木箱收埋個老婆
cattz288
|
jasmineoj 發表於 18-9-19 17:47
咁其實無人係一生出嚟就殺人放火 ...

呢個point真係好古怪! 表面好人就等如無做壞事?
jasmineoj
|
cattz288 發表於 18-9-19 18:25
呢個point真係好古怪! 表面好人就等如無做壞事?
好似講到一個人壞,要 100%壞,對所有人都衰先可以做衰嘢咁
正所謂曹操都有知心友,關公都有對頭人...
cattz288
|
jasmineoj 發表於 18-9-19 18:34
好似講到一個人壞,要 100%壞,對所有人都衰先可以做衰嘢咁
正所謂曹操都有知心友,關公都有對頭人...
...

法官引導陪審團就好似想話係二女唔小心放波入車! 疑兇無乜時間放波咁
Fion710
|
法官有可疑
baby0525
|
呢個法官好有問題, 一啲都唔公正,希望天有眼!
juniormiu
|
剛有裁決,謀殺罪成,抵死
baby0525
|
天網恢恢呀!希望佢妻女可以安息!
叮妹
|
mameme 發表於 18-9-19 18:19
正如我仔女證明我品格好孤寒, 但我老公證明我好大洗, 咁點計?!

樂隊<廿四味>個呀肥在酒吧打交又揾E神做品格証人,
Fion710
|
juniormiu 發表於 18-9-19 18:47
剛有裁決,謀殺罪成,抵死

天有眼
taiwoon
|
peonica 發表於 18-9-19 18:12
世界上幾多雙面人,對外人一個樣,對家人又一個樣,所以品格證人見到又係咪事實全部?

個官咁講,其實似想 ...

不是
睇埋個官其他指引係信佢有殺人