自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

唔知點揀好,而家份工點解想走呢主要係冇咩做,冇咩學,同事上冇咩特別衰,同埋黎緊公司會搬,對我黎講係遠左。
新工工作上會有新野學,人工多2.5-3k,大假一樣。
我考慮既係,而家份工年尾會出花紅,大概人工60-70%,同埋年尾plan左放假,因為今年公司24/12,31/12會係假期,所以我plan好拎埋27/12,28/12就可以放個長假。諗起為左呢d野去turn down 份工又好似傻左d,但走左就會冇晒好難決定。

侯爵府

今日要覆新既offer,究竟take唔take好

侯爵府

比d意見丫

男爵府

BK Milk勳章

christyheihei 發表於 18-9-20 08:21
唔知點揀好,而家份工點解想走呢主要係冇咩做,冇咩學,同事上冇咩特別衰,同埋黎緊公司會搬,對 ...

你份新工全部嘢都好過舊工,仲要諗?

又放假!!!

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

裸辭要講條件,我就唔可以了

侯爵府

靚豬豬 發表於 18-9-20 10:35
裸辭要講條件,我就唔可以了

我都唔得,所以先搞到15/16

侯爵府

little_chamo 發表於 18-9-20 10:32
你份新工全部嘢都好過舊工,仲要諗?

可以肯定既係人工高左,其他都未肯定

大宅

christyheihei 發表於 18-9-19 17:57
搵工見工搵工見工,好喇到有offer 喇,又好怕去嘗試,成日怕走出comfort zone有過來人可以分享下 ...

以前的我,試下自己實力嘛。不過我不會見一D真正想做的公司,費事請了又不做,下次想請返都難

男爵府

走出comfort zone 真係好唔容易,好似我咁老細話要升我職但我都好唔情願一樣。因為一改變,原有既工作節奏就要改一⋯⋯⋯我都好唔想

侯爵府

我最後turn down左個offer。某d原因覺得唔值得,點知上星期又有另一個offer,人工比起而家多4k,大假多兩日,講明唔洗ot (其實我而家份工都準時6點走)有人認為我唔等埋年尾花紅好傻,因為只係爭兩個零月。其實我都偏向走,因為發展應該會比較好,但唔知點解硬係對舊公司有d留戀,同埋有d覺得唔知點咁成日覺得自己唔夠晒脫,拖泥帶水

侯爵府

有冇同路人可以分享下呀

首頁

尾頁

跳至