自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

^—^ 發表於 18-9-20 00:14
但係佢大女仲係幫住個老竇,都唔知點解,我覺得好怪

會唔會係大女同小三都有份
硬是覺得怪怪地咁

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

天有眼
若要人不知 唔好咁低B !  : P

伯爵府

^—^ 發表於 18-9-20 00:14
但係佢大女仲係幫住個老竇,都唔知點解,我覺得好怪

個大女知道個老豆有小三, 唔單止唔憎恨, 仲好似當小三係第二個阿媽

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

twotigers 發表於 18-9-19 23:40
佢會跟住小三,佢覺得小三會自顧佢

隻狐狸精已經登堂入室啦

殺妻女案開庭不久,許金山三女不適入院,Shara閏密即趕往陪伴,並在手機開設「探病」群組。(莊建鑫攝)

原本羨煞旁人的六口子幸福家庭,因為一段婚外情變得家破人亡,但事件最令人唏噓的是,介入許家的小三Shara並沒有成為孩子心目中的狐狸精,反而成為最親近、最可靠的「隱形監護人」。

新聞來源連結:
https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20180919/58700972

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

珍珠宮

Charitymami 發表於 18-9-20 00:42
隻狐狸精已經登堂入室啦

殺妻女案開庭不久,許金山三女不適入院,Shara閏密即趕往陪伴,並在 ...

我就係睇咗呢段嘢先覺得奇怪,男人俾權佢,佢登堂入室唔奇,奇就奇在點解3個仔女唔會因為呢個女人無咗阿媽而排斥佢,反而仲同佢frd, 唔好俾我睇死,個女人下一步就係呃埋仔女果份身家

珍珠宮

twotigers 發表於 18-9-20 00:45
我就係睇咗呢段嘢先覺得奇怪,男人俾權佢,佢登堂入室唔奇,奇就奇在點解3個仔女唔會因為呢個女人無咗阿媽 ...

好怪..點解子女靠向小三那邊?都唔幫自己阿媽? 難道自己阿媽唔好?

珍珠宮

hellomiki 發表於 18-9-20 00:56
好怪..點解子女靠向小三那邊?都唔幫自己阿媽? 難道自己阿媽唔好?

幾唔好都係自己親生阿媽,真奇怪

珍珠宮

twotigers 發表於 18-9-20 00:56
幾唔好都係自己親生阿媽,真奇怪

係,好怪 ,其實點講殺人都是唔啱! 但家庭事外人未必知咁多,點解子女幫阿爸小三?除非個媽一d都唔好

用戶要求終止服務

mariefish 發表於 18-9-20 00:19
如果向好方面諗,佢內心接受唔到呢個係事實,先至幻想左啲唔存在既情景當真...:quest ...

都唔知講乜好,但覺得死咗嘅親生阿媽好慘

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

twotigers 發表於 18-9-20 00:45
我就係睇咗呢段嘢先覺得奇怪,男人俾權佢,佢登堂入室唔奇,奇就奇在點解3個仔女唔會因為呢個女人無咗阿媽 ...

我諗D小朋友仲細,過多幾年再回頭睇返件事,可能有唔同睇法。

反而覺得大女已經廿多歲,連小小分析能力都没有,你維護爸爸情有可原,竟然接受隻狐狸融入家中? 可能媽媽娘家没人支援。

相信每位JM 視家庭為橋頭堡,如果有隻狐狸偷入你後欄,一定擸架生趕走佢。

我不太明白大女的行為,廿幾歲可以獨立,仲要做媽寶,佢媽媽在天知道一定好難過

RAA    發表於 18-9-20 10:11
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

用戶要求終止服務

triplek 發表於 18-9-20 00:21
會唔會係大女同小三都有份
硬是覺得怪怪地咁

係好怪,總之見到個大女咁,更加覺得死咗個阿媽慘

男爵府

hellomiki 發表於 18-9-20 00:59
係,好怪 ,其實點講殺人都是唔啱! 但家庭事外人未必知咁多,點解子女幫阿爸小三?除非個媽一d都唔好
...

話你諗嘢都好
blame the victim嗎?
大女應是無辦法面對真相吧?自己阿爸殺了阿媽!一般人都好難接受。
案發時,她又不在港,亦都只是十多歲(依家她22歲),她好大可能被人洗腦!
還有,她不是不幫自己媽媽,正確來說,兩者之間,她選擇相信了她爸爸!

用戶要求終止服務

SUMMER581 發表於 18-9-20 00:32
個大女知道個老豆有小三, 唔單止唔憎恨, 仲好似當小三係第二個阿媽

係囉,覺得佢死左嘅親生亞媽好慘

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

^—^ 發表於 18-9-20 01:02
都唔知講乜好,但覺得死咗嘅親生阿媽好慘

珍珠宮

回覆樓主:

可能阿伯除了不想分產,也不想分仔女,也不想背住千古罪人之名(有小三)離婚,又可能之後想同小三结婚,總之乜都favor佢那邊,一早策劃小三和子女保持良好關係

佢自視過高,以為單案無破綻及疑點

好在警方没有放棄

我估阿伯不會上訴,佢計劃的破綻已暴露

公爵府

sinohk33 發表於 18-9-19 18:49
告埋個小三。

可惜唔夠料拉佢。

珍珠宮

回覆樓主:

愛的反面是不愛,不是恨

也不要貪不是自己的東西

e度講過最多嘅降頭用在爭産上,而不是情降上
咁可能阿伯太大貪

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

願死者安息。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

healthymimi 發表於 18-9-20 02:32
愛的反面是不愛,不是恨

也不要貪不是自己的東西

人心難測

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

^—^ 發表於 18-9-20 00:00
佢而家殺左兩個人,仲係親人,甘無情無義,心狠手辣嘅人,一定要判終身監禁.....不過,以佢死都拗翻生嘅性 ...

如果仲有少少良知,唔應該上訴,起碼可以留番啲錢比3位囝囡 否則,死不足惜

首頁

尾頁

跳至