去唔去得朋友百日宴

多多9185
|
我有朋友百日宴,我11w4,去唔去得嫁?
o_oblue_girl
|

我屋企有拜神,有師傅叮嚀我未過穩定期前都唔好去任何喜宴,怕BB小氣衝撞到。所有白事更加唔可以參與!
如果你無宗教信仰,咁就百無禁忌啦
我要做媽媽
|
有D係話會驚BB小氣架,不過就睇你自己信唔信喇
hamsterma
|
多多9185 發表於 18-9-19 19:09

我會同朋友講清楚自己情況,如果佢唔介意,自己又唔迷信就可以去
RubyYu07
|
如果係我,我就唔去住了。睇你自己信唔信呢D嘢
haha748494
|
我覺得我就唔會去喇,人情系可以比,自己唔洗去。
勞氣小妹
|
我吾會去
因為酒樓D野好多都吾食得
廢事煩
rio046
|
我都覺得唔好去好d!
迷你兵團
|
最好就唔好去,我諗你同朋友講佢會明嘅
catn1984
|
有機會對方都會介意
Babiesclub
|

我好朋友幫囝囝搞周歲宴,不過我已經同佢講左話唔方便出席。
YLdreams
|
o_oblue_girl 發表於 18-9-19 23:17
我屋企有拜神,有師傅叮嚀我未過穩定期前都唔好去任何喜宴,怕BB小氣衝撞到。所有白事更加唔可以參與!
如 ...

係咪婚禮都唔去得?
甘老公或屋企人去唔去得?
hamsterma
|

黎d都係睇每個人點睇嘅
o_oblue_girl
|
YLdreams 發表於 18-9-29 23:01
係咪婚禮都唔去得?
甘老公或屋企人去唔去得?

如果你自己本身唔介意,就問一問主人家介唔介意先,因為好多長輩仍然有“怕衝撞”嘅觀念。最緊要大家開心
MC(TIGER)
|
睇自己啦,同埋問埋主人家。
我懷孕期出席過,滿月同兩次婚禮
melomelomelody
|
頭3個月攰到冇辦法坐幾個鐘,所以派老公做代表。
bchuma
|

睇你信唔信 我就唔信 當時我都有去