自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點解唔可以早d...純呻

大宅

回覆樓主

原來你要番工架!我成日見你reply post, 以為你ftm

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

係咪話升職加薪呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主

發生咩事呀?傾到遲左好多收工?

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

阻人收工

禁止訪問

伯爵府

anna0_0 發表於 18-9-19 20:31
唔只, 仲有臨放工半個鍾叫10分鐘後開會

我試過56分call會,開咗成八九個字。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jonnah_to 發表於 18-9-19 20:09
原來你要番工架!我成日見你reply post, 以為你ftm

ftm 先忙呀

寶石宮

vivibabyvivi 發表於 18-9-19 20:10
係咪話升職加薪呀

加條鐵,我一早做曬比佢,佢一路都唔傾,係攪到話2:30出去開會啦,12:50話加少少嘢...攪到飯都冇得食

寶石宮

anna0_0 發表於 18-9-19 20:31
唔只, 仲有臨放工半個鍾叫10分鐘後開會

呢個都成日發生

寶石宮

MM2H 發表於 18-9-19 20:15
發生咩事呀?傾到遲左好多收工?

即係咁,收工10分鐘前,傾幾句,大約20分鐘,但話明早0930要,咁正常明早整已經整唔切,最後遲成個鐘先走到

又試過傾左個半鐘

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

你同佢講,我聽日同你講夠一個鐘

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都好憎啲咁嘅人。
最後半個鐘先至話開會(星期六)。
ot完兩個鐘,重要話請我哋食飯, 我一啲都唔想同佢食,講緊係下晝三點食午餐
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

losttoa 發表於 18-9-19 20:49
你同佢講,我聽日同你講夠一個鐘

我試過話約左人食飯,閃左

珍珠宮

good_pig 發表於 18-9-19 20:04
點解唔可以早d...純呻

唔少上司係咁衰,我覺得呢啲人係特登,佢根本想你OT

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

good_pig 發表於 18-9-19 20:47
即係咁,收工10分鐘前,傾幾句,大約20分鐘,但話明早0930要,咁正常明早整已經整唔切,最後遲成個鐘先走 ...

即係你本身放1點,冇得食晏住要趕埋比佢先?
如果經常性係咁好討厭喎,尤其以半日工時嚟計,擺明攞便宜

寶石宮

twotigers 發表於 18-9-19 21:19
唔少上司係咁衰,我覺得呢啲人係特登,佢根本想你OT

佢唔係阻我就阻其他人,帶飯打開飯盒食緊都要行去問人嘢,我都費時帶飯

寶石宮

MM2H 發表於 18-9-19 21:25
即係你本身放1點,冇得食晏住要趕埋比佢先?
如果經常性係咁好討厭喎,尤其以半日工時嚟計,擺明攞便宜
...

係食飯前 or 臨收工捉人,比嘢人做,想人ot做,自己交低完就走

佢自己返工時間就做自己d嘢

珍珠宮

good_pig 發表於 18-9-19 21:35
佢唔係阻我就阻其他人,帶飯打開飯盒食緊都要行去問人嘢,我都費時帶飯
...

我老細都係,好唔識做,見你食緊飯,就坐喺你隔離問呢樣問果樣,有次我都好串咁問佢: 我可唔可以食埋個飯先回答你啲問題?

寶石宮

twotigers 發表於 18-9-19 22:13
我老細都係,好唔識做,見你食緊飯,就坐喺你隔離問呢樣問果樣,有次我都好串咁問佢: 我可唔可以食埋個飯 ...

我有同事食飯塞住耳朵睇片,佢走去拍人地問嘢,都唔識do嘅

首頁

尾頁

跳至