自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

C.yan110 發表於 18-9-21 10:16
睇新聞講受害人中有幾位都係無PAYME ACC., 咁其實唔太關PAYME事,
係本身受害人張信用卡資料比人盜用左, 咁 ...

同意。
基本上是credit card 被盜用,不是Payme 內的$被盜用吧!

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

amypekkle 發表於 18-9-21 14:25
我老公前日都中左招,收到短訊話佢張渣兜卡被用來增值$5000到PayMe 戶口

你老公收到短訊,咁佢張渣兜卡係咪被用了$5000?
有冇查到邊個偷到他的信用卡No. ?

男爵府

回覆 ming0314 的帖子

我4月時張滙豐信用卡都比人盜用左,加幣同美金,合共都兩萬幾港幣,我去警處備到案,我朋友隔左幾日就paypal比人盜用,去警處備案做唔到,佢去九龍兩間都話無得備案,只有報案,但要拎整銀行比既資料,原來唔同警處做法唔同

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

cattz288 發表於 18-9-21 09:55
知道呀~之前特輯都做過! 等如任人拎資料!

珍珠宮

玩具勳章

jennycc 發表於 18-9-21 15:32
唔係payme 唔安全係信用卡資料外洩被盜用
payme 只係賊人用黎過錢ge 工具
同d 賊人偷左信用卡去金鋪買金一 ...

同意,如果間商店唔接受one time password唔俾佢用,甘輕易轉走啲錢點得架

首頁

尾頁

跳至