懷疑空心胎?

bamamaba
|

Last M 31/725/8放IVF day 5胎,6/9驗左中姑娘叫19/9返去照超聲波照到個胎囊但照唔到bb 話係空心胎!叫兩個星期再返去照!

其實我唔識計,其實我依家係几週??之後有個資深姑娘話可能仲早照唔到就話隔一個星期返黎再照睇下有冇生長

聽完個腦實左
先生安慰叫唔好亂諗唔講仲好,聽完即刻爆喊T.T

依家可以做咩?食啲咩可以令bb生長?

rio046
|
bamamaba 發表於 18-9-19 21:04
Last M 31/725/8放IVF day 5胎,6/9驗左中姑娘叫19/9返去照超聲波照到個胎囊但照唔到bb 話係空心胎!叫兩 ...

我見醫生係用最近M的第一日開始計
bchuma
|
Last M 31/725/8放IVF day 5胎,6/9驗左中姑娘叫19/9返去照超聲波照到個胎囊但照唔到bb 話係空心胎!叫兩 ...

空心係無法生長嘅,我都試過。
pkh0207
|

Ivf 植入日計2wks 5 . 而家先6wks頭。
未有心跳唔奇。胎囊內有無營養囊?
我覺得未必唔得既,時間仲早。
多休息。下星期再照。
bamamaba
|
回覆 pkh0207 的帖子

姑娘講完話依家係個空心胎我就完全諗唔到野
佢冇講有冇營養囊

我見有啲jm 話可能遲排卵姐
其實遲有咩影響架?
因為我本身應該係遲排的
pkh0207
|
bamamaba 發表於 18-9-20 08:44

姑娘講完話依家係個空心胎我就完全諗唔到野

Ivf 唔關遲唔遲排事。佢地講既係自然週期懷孕遲左排。遲左排遲左結合授精咪會可能遲見到心跳。

Ivf 週期係以植入計既。正常day5 胎植入後14日覆診驗HCG 指數,之後再14日覆診見到心跳或最小會見到營養囊。過多幾日看多次醫生啦。我覺得又唔駛咁快下定論
bamamaba
|

多謝你既回覆!
我見啲jm 講食啲魚或飲牛奶可能有幫助!
唔知有冇用,起碼盡左力
hamsterma
|

BB會痴實你嘅,加油
bamamaba
|
回覆 hamsterma 的帖子

多謝你
haha748494
|
真系唔好亂諗,你可以做嘅,就系心情放輕鬆D,多D休息。加油吖。
bamamaba
|
多謝你!但真係几難唔亂諗!
我成日依家無乜胃口,想嘔
唔知係咪心理作用