公司環境轉左

addicted
|
公司環境轉左,以前1:1~2個上司,office 自成一角。現在上司不變,但同左d做左20/30年嘅5個大秘書一齊坐。未一個office 時好好的,搬入去,已有不對路,宜家快1年更加唔駛講,叫早晨都吾show你。(老闆說不會再搬office, 即使我餘生都係度渡過)有冇高人指點一下?!
aptcan
|
如果上司好,公司福利好,其他人就唔洗理佢,自己做自己野咪得囉。
KATHY3706
|
addicted 發表於 18-9-19 22:26
公司環境轉左,以前1:1~2個上司,office 自成一角。現在上司不變,但同左d做左20/30年嘅5個大秘書一齊坐。 ...

不停麻醉自己
做完就走
鬼叫等份糧開飯
除非有另一份offer
addicted
|
aptcan 發表於 18-9-19 22:57
如果上司好,公司福利好,其他人就唔洗理佢,自己做自己野咪得囉。

Thank thanks . 是的,我也同自己講。我都會甘。有時想關係好d. 問下是否一起吃飯, 都被reject, 畢竟我要同佢地挾野。但她們有自己圈子,難螎入。
addicted
|
KATHY3706 發表於 18-9-19 23:43
不停麻醉自己
做完就走
鬼叫等份糧開飯

是,做緊中。自己做自己。真係冇兩全其美的
zzac
|
上司好福利好,自己換個心態
真係頂唔到就搵工
addicted
|
zzac 發表於 18-9-20 09:52
上司好福利好,自己換個心態
真係頂唔到就搵工

Thanks will add oil.
yaka001
|
我都係同樓主一樣,~
自己做自己野, 其他野唔理,同自閉一樣~HAHA
addicted
|
yaka001 發表於 18-9-20 14:49
我都係同樓主一樣,~

Yes hahaha自閉,大家加油
yaka001
|
我都想走,,,,T_T 過埋個年先~
朱寶媽媽
|
yaka001 發表於 18-9-20 14:49
我都係同樓主一樣,~

Me too
MM2H
|
雞脾打人牙胶軟,間唔中食完晏買d茶點返去一齊食,破冰
破到往後大家開心做,就算唔得起碼試過,咁就大安旨意做獨行俠
addicted
|
MM2H 發表於 18-9-20 20:03
雞脾打人牙胶軟,間唔中食完晏買d茶點返去一齊食,破冰
破到往後大家開心做,就算唔得起碼試過,咁就大安旨 ...

Thanks ah. You are absolutely right! 有做呀,手信又吾少得啦。做左門面野,其他控制不了啦
MM2H
|
addicted 發表於 18-9-20 20:32
Thanks ah. You are absolutely right! 有做呀,手信又吾少得啦。做左門面野,其他控制不了啦
...

做左就無謂再諗了,返工都係睇錢份上,老闆同人工可以的話,呢班老臣子又對你冇工資影響力,睇佢唔到就好了
加油
addicted
|
MM2H 發表於 18-9-20 20:36
做左就無謂再諗了,返工都係睇錢份上,老闆同人工可以的話,呢班老臣子又對你冇工資影響力,睇佢唔到就好 ...

Thank you Jm! Very good advice ! Will add oil
MM2H
|
addicted 發表於 18-9-20 23:47
Thank you Jm! Very good advice ! Will add oil

amywong121
|