開學半個多月了,有冇媽媽開始咆哮了?

真的假不了
|
心散,個心仲諗住放暑假 無氣鬧
每晚都要爭分奪秒做功課温書執書包,同時間競賽好攰
blackberry
|
兩個大既中學生我唔理,細既K2我將佢功課交俾佢大哥,我可以慳返啖氣
我咆哮係衰女唔執玩具
applering
|
KCBaby2011 發表於 18-9-19 22:44
每次罵完內心無比後悔,每次都忍不住對小朋友咆哮

Same same
Teresa
|
coffeeling 發表於 18-9-19 23:06
我嗰個小5還未回魂,放完暑假咩都唔記得,

每3日就比老師寫一次手冊,你話火唔火?5年級喇,仲未回魂!(PS: 一早已沒收電話唔准打機睇youtube), 咁嘅款應該成個上學期都唔會比佢掂個手機了!
sweetannann
|
chole_bb 發表於 18-9-19 23:48
今年搵咗間補習班比亞女,終於唔使咆哮條喉嚨可以休息下

我都係今年開始功輔,爽晒,放工返嚟跟跟就得
至愛朱古力
|
Myluckybaby 發表於 18-9-19 22:51
我個小四,剛咆哮完,血壓升高。

X 2
無牙老虎
|
借位問下
大家都有咆哮,咆完又後悔,大家仲會繼續嗎?
請經驗媽媽們賜教!
我自己都係一位咆哮者,唔知咆得多病倒,定有病所以咆!病名:甲狀線結節!
今年小三,真心唔想日日咆哮中渡過!我傷身,佢又傷心!
LittleRoxie
|
李露眉 發表於 18-9-19 22:59
隔離屋晚晚係

可能我係住你隔離
chole_bb
|
sweetannann 發表於 18-9-20 00:23
我都係今年開始功輔,爽晒,放工返嚟跟跟就得

真心爽,平時喺屋企冇三個鐘都做唔完,喺補習社焗住坐定定個半鐘,每日做曬功課仲溫埋默書,依家晚晚食完飯仲可以free time一個鐘先上床瞓
gwash
|
chole_bb 發表於 18-9-20 00:32
真心爽,平時喺屋企冇三個鐘都做唔完,喺補習社焗住坐定定個半鐘,每日做曬功課仲溫埋默書,依家晚晚食完 ...

請問補習社收費多少?
SJ6
|
summertown 發表於 18-9-19 22:49
今晚開齋,唉!

me too
Pizzaa
|
無牙老虎 發表於 18-9-20 00:30
借位問下
大家都有咆哮,咆完又後悔,大家仲會繼續嗎?
請經驗媽媽們賜教!

呢個病都會影響情緒但個病又因情緒、壓力而有!一定要睇醫生食藥控制

chole_bb
|
gwash 發表於 18-9-20 00:52
請問補習社收費多少?

我嗰間星期一至五收$1550,個半鐘
Holidaykiki
|
鍾小bb 發表於 18-9-19 22:45
k3做功課太慢

我個囝都係,兩頁功課做左90分鐘
gwash
|