心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

比我再揀過,我會揀唔結婚,寧願做老姑婆,都唔會入呢個墳墓,15年前一子錯,滿盤皆落索,現在整天回想過去種種,只有苦,餘下悔。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

結咗婚都可以離婚,洗咩咁後悔。

男爵府

家家有本難念的經,不是三言兩語可說得清,只望我不要長命百歲,早日脫離苦海

男爵府

每個人必會經歷過後悔事情,實屬正常,
後悔點點...早知點點...如果就點點......會出現好多如果。

唔做過又點知結果呢?唔考試又點知成績呢?
正如讀書唔通次次都100分咩!

人總有喜與悲,挫折一定有,視乎點樣面對,
當遇到唔開心情緒低落時,總會抱怨或自責後悔,
但當遇到如意時,有冇歌頌未來? 有冇鼓勵讚美自己?

每個人都唔會係最完美,只係力求完美,盡力而為。
生活過程唔好諗得太灰,否則好似自我摧殘!

唔理日子點過,活着就係感恩應該自豪!
開心又一日,唔開心又一日,點解唔選擇開心善待自己
呢?

加油! 加油 !

男爵府

cedarcone 發表於 18-9-20 05:44
每個人必會經歷過後悔事情,實屬正常,
後悔點點...早知點點...如果就點點......會出現好多如果。

謝謝你的鼓勵

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

gwash 發表於 18-9-19 22:46
比我再揀過,我會揀唔結婚,寧願做老姑婆,都唔會入呢個墳墓,15年前一子錯,滿盤皆落索,現在整天回想過去 ...

人生最莫過於後悔我都有好多後悔的事!每次想起,❤️就痛!

男爵府

後悔野就係細時唔比心機讀書,而最最最後悔,就係同個影后極品99住!

男爵府

後悔的事我都有, 有時不是自己刻意去想, 但是看見一些景物或聽到某些歌曲時, 眼淚總不自覺的流下來. 回頭望已是數十年的事了, 料不到對自己的影响還這樣深!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

比我就想回到童年,比心機讀書,比人讚 ,之後條路好行好多

水晶宮

回覆樓主:

不要太難過

已刪除用户

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

大宅

比我再揀過,我會揀唔結婚,寧願做老姑婆,都唔會入呢個墳墓,15年前一子錯,滿盤皆落索,現在整天回想過去 ...

其實我都後悔生仔,唔係討厭佢,係太愛佢,容納唔到佢忍受不公平,接受奇怪教育,學習面對壞同學⋯恨自己無能幫助佢。
但已經生左,又愛佢,我只能學習做媽媽,唔好太過怪獸媽媽,更唔好做虎媽,我努力改變自己帶來更近乎完美,當然世事冇完美。
希望你因著你後悔嘅事,改變成為可以接受嘅結果。

男爵府

Stellady 發表於 18-10-3 23:57
其實我都後悔生仔,唔係討厭佢,係太愛佢,容納唔到佢忍受不公平,接受奇怪教育,學習面對壞同學⋯恨自己 ...

謝謝你鼓勵

男爵府

Stellady 發表於 18-10-3 23:57
其實我都後悔生仔,唔係討厭佢,係太愛佢,容納唔到佢忍受不公平,接受奇怪教育,學習面對壞同學⋯恨自己 ...

謝謝你鼓勵

複式洋房

與其後悔,不如諗下點可以令自己開心。(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

子爵府

我多年前受到感情挫折,一個又一個伴侶令傷心到我心深處,去睇紫微斗數 ,佢話我夫位到xx歲都未定,我話我已經唔想再識男朋友 ,佢話我:唔通你胃痛過,就以後唔食飯咩?當頭棒喝,經歷過,嘗試過,才是生活過。
過去便過去了, 將來諗返,只係小事,無需失落,加油

民房

加油

首頁

尾頁

跳至