人生第一次投訴人

ahpoo
|
呢度d jm好包容下
我就覺得個sales lady都唔抵幫,字面睇樓主問既語氣都正常,個sales答得比較掘,有欠專業,其實sales communication skill都好重要,就算唔明個客問乜都可以同個客溝通下了解點幫倒佢,我估條女應該係就快唔撈果隻,不過佢呢d遲早瀨野同埋自己範疇都少做得唔好都應該好難向上發展,所以樓主唔好嬲,應該接受人係有唔同質素之分既
紫翹
|
鬢如霜 發表於 18-9-19 22:47
話說唸住買隻蘋果手錶,咁就入咗豐澤,佢有兩隻show咗出黎,我問個女職員有無其他show出黎,佢就眼神兇狠望 ...

如果咁小事你就投诉,呢次應該唔会係你第一次投訴掛
anyuser18
|
唔似第一次投訴喎,咁都投訴?
小倩
|
鬢如霜 發表於 18-9-19 22:59
蘋果錶有好多款嫁,佢得兩隻咪問吓佢有無其他。
態度,想殺人咁

你想要咩款?官網都係得兩大類
https://www.apple.com/hk-zh/shop/buy-watch/apple-watch-series-3

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
chillimom
|
似乎係一個成日俾人蝦嘅玻璃心
shita0107
|
唔可以話個職員有問題,可能係當時雙方表達都有誤差,妳單講Show整未,職員可能誤會成規格。
至於眼神呢樣嘢,好抽象。
有人天生對眼有少少惡(一見親都以為佢發脾氣中,其實唔係),有人聲線無禁温柔。
妳第一次入去,又問一句,無理由一黎就兇妳~~
|
鬢如霜 發表於 18-9-19 22:47
話說唸住買隻蘋果手錶,咁就入咗豐澤,佢有兩隻show咗出黎,我問個女職員有無其他show出黎,佢就眼神兇狠望 ...

你都好少氣,完。
珠豬媽
|
咁多人覺得受sales氣係應份
Sumyeema1
|
咁小事都氣頂,唔似第一次做投訴人。
QY08040408
|
覺得佢態度差我唔幫襯就算……況且一個眼神真係好小事,仲要事後特登翻轉頭去投訴……你想個經理點答復你?咁小事唔好耿耿於懷啦,費事曬gas
littlemelody
|
佢都稱呼你做小姐, 都好有禮貌呀
mariefish
|
我前排買冰皮月餅,都激到個妹妹仔跳跳地掣,我又衰忍唔住笑

sandypink
|
珠豬媽 發表於 18-9-19 23:55

客人夠覺得自己永遠大哂啦
OforOsaka
|
ahpoo 發表於 18-9-19 23:32
呢度d jm好包容下
我就覺得個sales lady都唔抵幫,字面睇樓主問既語氣都正常,個sales答得比較掘, ...

如果呢度jm留言係大部分香港人心聲就好、少好多投訴。
OforOsaka
|
珠豬媽 發表於 18-9-19 23:55

到自己受气果陣就唔係咁講
purple_onion
|
aliensss2008 發表於 18-9-19 23:03
佢咪各答左你show 哂
就算態度惡
但又無講或做乜野

因你不是當事人囉
Angel_Rose
|
鬢如霜 發表於 18-9-19 23:16
佢好撩交打,我都話第一次投訴人
個職員係咪小妹妹呀?記得有次我媽好火,投訴食店女職員,個經理話人地只係暑期工,叫我媽包容下
壺一v一
|

輕鬆下啦
都離開左仲要煩腦煩自己
頭髮都容易白
其實人地跑數既
唔幫親佢或者呢間店已經係直接既處罰
bonnyye
|
OforOsaka 發表於 18-9-20 00:42
如果呢度jm留言係大部分香港人心聲就好、少好多投訴。

講得好! 我唔覺得呢度d jm有幾包容, 睇佢地回覆樓主d語氣差到呢..........................
壺一v一
|
bemybride 發表於 18-9-19 23:08
但個sales態度真係好差wor,答句「唔好意思show曬出黎喇」好難咩
下下都唔好意思
唔通番工真係下下對唔住 唔好意思咩.....
難怪有D客服都講 我番工9點正開始同D客講對唔住講到收工