自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

dyl 發表於 18-9-19 22:49
覺得佢好叻, 靠自己雙手自食其力, 而家重係咁靚, 希望佢加油
https://bit.ly/2QDDjkC
...

呃人!冇好報

珍珠宮

Helllokitty 發表於 18-9-20 10:07
不懂理財,有錢就花。黃任中過身她就沒依靠,學歷低,冇技能,甚麼也不懂,唯有做勞動工作。
...

跟過黃任中啲女人命途嘛嘛,佢唔旺身邊女人。

珍珠宮

alicemic 發表於 18-9-20 09:29
呢行有幾多女星乾淨? 我諗得陳慧琳同何超!

上一輩真係大部分都係做X。

而家嗰班應該有清泉。

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

面對現實, 識得企返起身

大宅

回覆樓主:

仲好靚女啊!雖然在我們外人眼中,佢迷失左,但總算自己企返起身 依家都有自己事業呀

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bik1229 發表於 18-9-20 18:05
上一輩真係大部分都係做X。

而家嗰班應該有清泉。

應該咁講, 以前入行嘅都係普通家庭出身, 而家屋企無返個億都入唔到行, 所以唔洗做呢啲。

侯爵府

邵音音都話佢不會求人只靠自己, 自食其力有骨氣

鄭艷麗淡出娛樂圈多年,最近被周刊拍到佢喺麥當勞打工,時薪32蚊,佢自食其力嘅精神令人敬佩。原來邵音音同佢一直有保持聯絡,音音姐噚日話佢唔求人,靠自己賺錢,好有骨氣。

噚日音音姐喺電話度話:「佢有戲就拍,冇就喺麥當勞做。佢唔識講嘢、又內向,如果內地、台灣有騷或者請佢上電視,佢就去囉,冇就喺麥當勞做。佢10幾歲喺麥當勞做啦,係佢喺香港第一份工。」
靠雙手搵食

問鄭艷麗生活開唔開心?音音姐話:「OK,佢好簡單。」佢生活環境惡唔惡劣?音音姐話:「唔會,佢清清寒寒過日。冇工作就做part time,你以為個個掛咗明星(個名)後啲錢喺天跌落嚟?冇戲拍嘅藝員咁容易搵份固定工咩?佢唔會求人同借錢,用兩隻手搵錢。」
音音姐唔肯多講點解同鄭艷麗咁熟,但佢講到鄭艷麗細個嘅嘢同佢媽咪嘅事,就知佢哋交情匪淺。
問邵音音覺唔覺鄭艷麗好有骨氣?佢話:「唔係骨唔骨氣,要生活嘛,買個飯盒25蚊都要做一個鐘。我有鼓勵佢揸的士,自己能力去到邊度咪打乜嘢工囉

伯爵府

覺得佢好叻, 靠自己雙手自食其力, 而家重係咁靚, 希望佢加油
...

佢份人係堅蠢+傻。人幾好的。
有冇出來撈?當年有边个唔出来撈。

總之佢份人不差的,起碼冇害人。自己做自己野。

伯爵府

回覆樓主:

依家仲好靚
細個成日覺得佢同大美人有少少似樣

水晶宮

alicemic 發表於 18-9-20 09:29
呢行有幾多女星乾淨? 我諗得陳慧琳同何超!

或者咁講,娛樂圈也只是眼不見為淨,我也從不相信他們是單純。但「她」我是親身見,所以深刻d.

同埋我睇這篇報導,說曾經有人介紹佢做文職,但她只識寫自己個名同簽名

同現在所謂從新站起來,也是有老闆幫手而已

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

...

執返正,原來佢重好靚
Childhood is journey, not a race.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SJ6 發表於 18-9-20 07:23
依家仲好靚
細個成日覺得佢同大美人有少少似樣

其實而家唔後生,但染黑返個頭化左妝仲係好靚
唔理佢以前係咪跟老細都好,但都欣賞佢能屈能伸,冇好似陳寶蓮咁睇唔開

伯爵府

rayrayus 發表於 18-9-20 21:40
唔理佢以前係咪跟老細都好,但都欣賞佢能屈能伸,冇好似陳寶 ...

係呀,靠自己雙手賺錢

珍珠宮

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

係咪賣肉到汶萊嗰個?
Sorry! 我唔覺得佢有幾叻,不過肯自食其力,又冇影響其他人,算過返正常人生活

水晶宮

alicemic 發表於 18-9-20 18:13
應該咁講, 以前入行嘅都係普通家庭出身, 而家屋企無返個億都入唔到行, 所以唔洗做呢啲。
...

咁真係冇錢做咩

水晶宮

freemanms 發表於 18-9-20 11:53
以前覺得佢係搵老細,又汶萊又台灣,印象麻麻!而家自食其力企返起身真係叻,話曬歎慣食慣好難返到轉頭
...

好難想佢駛到一蚊都冇又肯去做麥記、好硬淨、同埋以佢姿色再搵老細都得、可能真係想重過新生、可惜記者搵到佢

子爵府

竟然上唔到岸

男爵府

回覆樓主:

樣仲好Ok,側面仲靚
但口齒不清,講嘢仲有d奇怪

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

rayrayus 發表於 18-9-20 21:40
唔理佢以前係咪跟老細都好,但都欣賞佢能屈能伸,冇好似陳寶 ...

陳寶蓮我估係產後抑鬱機會最大,佢跳樓時個仔都未滿月,好彩邱瓈寬收養左個小朋友

首頁

尾頁

跳至