自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

珍珠宮

Poyau 發表於 18-9-20 16:19
殺氣騰騰

相貌並不和善

水晶宮

抺茶雪糕 發表於 18-9-20 14:26
做小三大學應該唔會炒,希望警方快啲搵到證據拉埋佢坐監好過

佢d同事學生小心d

男爵府

十分佩服香港精英神探,能夠破解迷團,令一個儲心積累的兇手無所遁形!
將罪有應得者 繩之於法!

公爵府

美之選468 發表於 18-9-20 20:34
凶手認為....有誰會懷疑殺人的凶器是一個波?(他低估左重案組的神探們的智商)
...

我估,兇手係想老婆暈暈地跟住炒車致死,乾手淨腳。

因中毒而死的驗屍會驗到。

公爵府

ivycowcow 發表於 18-9-20 23:09

凶手好狠毒,他這樣做不知要有多少個無辜的途人也一齊白白去送死 ?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

ivycowcow 發表於 18-9-20 23:09

第一日上庭,有個女仔作供,她第一個發現死者架車,因出外跑步見到呢架車,跑完步回家時又見到架車係馬路原位,車入面2人好似睡了,可能拍打過隻窗,都冇反應,覺得異常所以報警,真係天網恢恢

公爵府

mickeyeva 發表於 18-9-20 23:17
第一日上庭,有個女仔作供,她第一個發現死者架車,因出外跑步見到呢架車,跑完步回家時又見到架車係馬路 ...

我也記得她,是一名護士,岩岩放工見到呢架車,幾十分鐘後她跑完步發現此車還是原位不動,車內2人還是原來的姿勢睡覺,於是內心生疑。

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

如果話做小三做到咁光明正大,入埋屋同d仔女做friend、補習個正室都唔介意?咁迫到人情緒有問題要睇心理醫生,個小三都仲對探員話自己冇諗住進一步發展?個口冇講叫個男人離婚,但行動已經完全出賣自己,咁冇良知嘅行為,唔係親手殺人都有心迫死人啦,吓嘩!

公爵府

KUDOS 發表於 18-9-20 23:25
如果話做小三做到咁光明正大,入埋屋同d仔女做friend、補習個正室都唔介意?咁迫到人情緒有問題要睇心理醫 ...

真是上天有眼,以後這個賤小三永遠都不可能再與情夫同床發夢啦!

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

如果話做小三做到咁光明正大,入埋屋同d仔女做friend、補習個正室都唔介意?咁迫到人情緒有問題要睇心理醫 ...

小三嘅威力堅揪,幫人仔女補習,唔要名份,男人用下面諗嘢,小三扮唔介意委屈實受啦⋯⋯小三識正室嘅仔女等於咩到响小三掌握至內,只要保持以退為進,男人最鍾意係保護深愛嘅女人。今次計劃殺妻,男都話唔關小三事,正室都話離婚,分一半身家,講真自由無價,一早離婚咪好囉,名正言順同小三一齊

小三幫人仔女買電玩,阿媽實反對,小三做好人支持小朋友打機,阿媽同仔女關係梗差,所以,依家小朋友都唔憎小三,就知小三有一手,人地仔女無需教好,只須啱key隨時從佢地口中知道男人同正室關係已夠

小三唔介意就唔好接觸正室家人啦,慢慢滲透入人地屋企嘅小三,等住有報應

伯爵府

個人諗法,咁做係想幫仔女換咗個阿媽,幫自己換咗個老婆。

伯爵府

上天有眼,報應嘅嘢,時辰未到啫

伯爵府

吉蒂0603 發表於 18-9-20 19:24

非常同意,個男人又要錢又要自由,唔肯面對最後的真正責任 ...

太太已經比佢玩sort咗,情緒唔好,父母關係又唔好,仔女又點會開心。離婚根本就解決唔到,對佢黎講個老婆阻住個地球轉,換咗個老婆,換咗個阿媽比仔女,要佢永遠消失,造過個所謂幸福的家就最完美。可惜天網恢恢,呢2個人,一定有報應!

男爵府

feclagnes 發表於 18-9-21 00:06
小三嘅威力堅揪,幫人仔女補習,唔要名份,男人用下面諗嘢,小三扮唔介意委屈實受啦⋯⋯小三識正室嘅仔女 ...

分析得很好.這個情婦直扮弱者, 賤男一直說與她無關, 真係好奇怪,如果今次係意外, 不用說與她無關. 係一個殺人計畫, 就可以這樣說.

大宅

美之選468 發表於 18-9-20 13:35
因為佢地早己被爸爸洗腦,認為錢是爸爸一人溫返來的,不應該分俾媽媽(孩子根本不懂香港法律)
...

孩子眼中,做教授的阿爸,高高在上當神咁拜,眼見阿爸做教授搵錢而阿媽有咩用?日日煮飯接送返學。
二女曾經鬧阿媽「難怪這老女人婚姻失敗」可能感覺配唔上個爸爸,仔女都睇唔起呢個阿媽,而呢個小三幫佢地補習,又幫到佢阿爸。取代做阿媽的位置較為匹配吧⋯⋯總之呢家人個個都好似中咗邪

男爵府

ranchu 發表於 18-9-20 23:03
十分佩服香港精英神探,能夠破解迷團,令一個儲心積累的兇手無所遁形!
將罪有應得者 繩之於法! ...

多謝鍥而不捨查案的精明警察

珍珠宮

myfaye 發表於 18-9-20 16:13
為人師表WOR..學生做野....唔炒得都俾"余論"壓力逼佢辭職!!!

大學啦喎,兩個都係成年人。

珍珠宮

she’ll 發表於 18-9-21 04:00
孩子眼中,做教授的阿爸,高高在上當神咁拜,眼見阿爸做教授搵錢而阿媽有咩用?日日煮飯接送返學。
二女曾 ...

難怪這老女人婚姻失敗,係由邊度覆述出來?2女已死,如何證實係佢講?

大宅

Moti 發表於 18-9-21 04:24
難怪這老女人婚姻失敗,係由邊度覆述出來?2女已死,如何證實係佢講?
...

http://std.stheadline.com/daily/news-content.php?id=1874476&target=2

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

she’ll 發表於 18-9-21 04:00
二女曾 ...

所以我覺得個小三犀利,做人阿媽實係囉嗦,小三表面唔要名份,實際同正室仔女補習,融入其家,投其子女所好,因為唔係自己仔女,唔洗教好,只係想知佢地家庭情況,正室同個男人在家情況 (透過仔女)所以小三同仔女關係好,阿媽管教嚴,女就對親生阿媽不滿,講左一句仲難難過粗口嘅說話,真係生舊叉燒好過生佢

首頁
45678...11

尾頁

跳至