自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

蝦米豬 發表於 18-9-19 23:34
即使精挑細選陪審團,男多於女以為幫到自己,始終法官才是最大影響力。起初以為判唔入,結果判得咁重。
...

主要都係陪審團唔信佢金山講嘅嘢。

由警方提供嘅資料證供,陪審團信許金山不停地作故仔。

珍珠宮

Fishqqma 發表於 18-9-20 08:14
乜有法官唔係咁樣?

所以我就係話被告太多疑點, 先被法官入位提出問題引陪審團去思考囉!

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢老婆先至唔好彩,同d人渣結婚!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mother904 發表於 18-9-19 23:45
謀殺罪成依例一定判終身監禁,就算係男法官都一定要咁判,今次單案陪審團一致裁定,同法官的性別無關。 ...

x 2

陪審團一致裁定罪名成立,無得賴~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

幕前玩家 發表於 18-9-20 00:08
一切都係犯人咎由自取,法官係依陪審團的決定而作判刑,而判刑是有指引的,謀殺罪名成立係一定會依例判死刑 ...

香港無死型
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

orangeca 發表於 18-9-20 08:39
原本都唔會大好家庭,否則仔女唔會同小三的感情仲好過同自己阿媽。正如B K都有好多人憎自己阿媽憎到死。
...

小三手段高囉!氹細路點同教細路照顧果個呢!尤其青年人有反抗的時候

侯爵府

蝦米豬 發表於 18-9-19 23:34
即使精挑細選陪審團,男多於女以為幫到自己,始終法官才是最大影響力。起初以為判唔入,結果判得咁重。
...

簡直係歪理,定罪係陪審團決定既,謀殺罪成立依例判終身監禁no discretion allowed。你咁講歧視女性即係話女人做法官比起男人更加感情用事。

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

NBMOM 發表於 18-9-20 09:05
小三手段高囉!氹細路點同教細路照顧果個呢!尤其青年人有反抗的時候

同意! 尤其係阿媽知道老公有婚外情之後有情緒病, 小不免會發下脾氣, 細路應該首當其衝吧。
小三要為將來做後母鋪路, 當然會討好d細路。況且小三早於04年已登堂入室幫細路補習, d細路一早就俾人洗腦都唔定啦。

伯爵府

回覆 蝦米豬 的帖子

佢老婆咪仲唔好彩,嫁著個畜牲。個女都慘,有個賤人老豆。

珍珠宮

mother904 發表於 18-9-19 23:45
謀殺罪成依例一定判終身監禁,就算係男法官都一定要咁判,今次單案陪審團一致裁定,同法官的性別無關。 ...

同意,女法官只是感覺上舒服的.
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

男爵府

牛年勳章

andyman 發表於 18-9-20 09:02
香港無死型

我知㗎,我係想講終身監禁㗎,唔小心講咗心裏的願望咋

男爵府

豬吉 發表於 18-9-20 00:45
樓主你可否不要經常性9588

經常性9588

公爵府

回覆樓主:

個個都話金山聰明,高智商。我反而覺得佢好蠢。帶走瑜伽球已俾人見到,還繼續殺人計劃,咁既殺人兇器,留喺架車度,而且用一氧化碳咁危險既野,帶番屋企滅鼠,更加唔可信。
仲要係可能為咗分身家問題而殺老婆,更加係豬到無朋友,何來高智商?

男爵府

唔好彩既應該係佢老婆遇著過人渣

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

幕前玩家 發表於 18-9-20 09:43
我知㗎,我係想講終身監禁㗎,唔小心講咗心裏的願望咋

仲應該加埋閹刑, 對付啲強奸積犯.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

flori 發表於 18-9-20 09:06
簡直係歪理,定罪係陪審團決定既,謀殺罪成立依例判終身監禁no discretion allowed。你咁講歧視女性即係話 ...

Agree, 樓主知唔知自己講緊乜

象牙宮

2024年龍年勳章

piv 發表於 18-9-20 09:46
個個都話金山聰明,高智商。我反而覺得佢好蠢。帶走瑜伽球已俾人見到,還繼續殺人計劃,咁既殺人兇器,留喺 ...

如果個老婆唔係路邊暈咗,而係公路暈,分分鐘嚴重交通意外去世,金山可能遇到骨。

子爵府

Sumyeema1 發表於 18-9-19 23:55
對一個殺妻、殺女嘅犯,唔會用“唔好彩”呢D字眼,佢罪有應得。

佢有做過的話,有幾唔好彩? 承擔後果吧!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

唔關男女事,由陪審團決定;唔關判得重唔重事,謀殺罪成定必囚終身
請勿打招呼~

象牙宮

2024年龍年勳章

豬吉 發表於 18-9-20 00:45
樓主你可否不要經常性9588

呢個鋪可以歸類9588,乜係經常性架?

首頁
34567...9

尾頁

跳至