自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

YKU_123 發表於 18-9-20 00:01
其實我一直知道佢每個月借錢比呢個兄弟 , 老公視佢知心好友 !我冇問題 , 直到有幾次要佢扣我家用貼佢兄弟 ...

樓主,你老公係用自己既零用錢,私己錢借比呢個朋友無問題,但如果要扣你家用而借就絕對NO囉! 影響到你嘛!

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

有無諗過係咪真係借咗錢俾佢先?
請勿打招呼~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

YKU_123 發表於 18-9-20 08:11
佢好幫佢兄弟 , 我話每個月都借 , 有冇攪錯 , 佢雙糧津貼及多幾萬元唔儲架咩 , 啲錢去晒邊 ? 我老公都冇 ...

我唔希望啲街外人影響兩個嘅關係

水晶宮

其實我一直知道佢每個月借錢比呢個兄弟 , 老公視佢知心好友 !我冇問題 , 直到有幾次要佢扣我家用貼佢兄弟 ...

咁叫你老公買翻玩具同請翻嘢佢食啦!自己有儲蓄係為自己未來做個準備,唔係為d洗腳唔抹腳嘅人準備!有時幫人要有底線

侯爵府

畀面勳章

YKU_123 發表於 18-9-20 07:53
你都講得岩 , 其實老公同佢老友價值觀一樣 , 冇錢 , 又係要買股票, 學車 , 投資 , 不過我老公問99借 !所 ...

咁你老公有冇還$比你99?叫佢D $用來還比99好過借比朋友啦,耐唔耐一次半次借就話姐,個個月借點掂,會唔會佢地之間有D野你唔知?

複式洋房

回覆樓主:

你老公借錢比人借到要扣家用,仲好意思話你,佢心地先有問題,係人都顧左自己家庭先,邊有人月月借錢比人,冇錢既話自己日日腐乳撈飯借飽佢,係唔可以攪到自己家庭,咁簡單既道理佢咁都唔識,樓主真係氣結

RAA    發表於 18-9-20 09:42

男爵府

doriscatcat 發表於 18-9-20 09:24
你老公借錢比人借到要扣家用,仲好意思話你,佢心地先有問題,係人都顧左自己家庭先,邊有人月月借錢比人, ...

我激到爆血 , 老公角度 , 我就算唔比家用你 , 我都有把儲蓄用 , 生活冇問題 , (大佬我自己做左10幾年工作死慳返黎)佢兄弟就唔同 , 冇儲蓄 , 又要養家唔借比佢生活唔到!所以選擇幫佢老友先 ! 大佬佢咁洗錢咁當然唔夠用 !老公話唔理佢點用錢 , 佢冇困難點會問佢 ! 點講佢都唔明 , 可能老公前世欠佢

公爵府

YKU_123 發表於 18-9-20 08:11
佢好幫佢兄弟 , 我話每個月都借 , 有冇攪錯 , 佢雙糧津貼及多幾萬元唔儲架咩 , 啲錢去晒邊 ? 我老公都冇 ...

好離譜,俾我一早發爛炸!
有時江湖救急借一次半次都可以明白,一年十次咪差唔多個個月出糧俾佢駛?恕我直接,我真係覺得你c6係智障。

大宅

畀面勳章

YKU_123 發表於 18-9-20 02:16
我覺得你冇錢借比你唔緊要 , 你唔好同我老公講講去日本旅行 , 一對一興趣班 , 老婆要打機買貴電腦 !我屋 ...

你老公朋友好賤,
又要R你老公借錢,
又要向你老公晒命,
好明顯蝦你老公啦!
以我性格我一定比說話條友聽,
同佢講,咁有本事,就米同我老公借啦!
難為我要貼家用比你晒命,你下次買嘢送比我d 仔女不如折現啦!
見一次串一次,不過呢d人好難掃走,
要花多點時間同心思磨合老公。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

美之選468 發表於 18-9-20 00:34
你老公可能是智力障礙。

SORRY樓主, 睇完上面回覆,忍唔住笑了。

但樓主老公好有問題, 我係你, 唔會嬲個朋友, 真係堅嬲個老公!
我一定會駁到底, 就算對方一人養一家九口, 住籠屋, 日日咬麵包都好啦~
長貧難顧, 何況佢唔係, 有錢買STOCK, 有錢外遊, 用好野, 補習1 VS 1,呢D都唔係必需。
係朋友既, 應該勸諫下對方, 好好理財, 唔係金錢支助囉~
如果阿老公一個月拎10萬9千7回家做家用, 自己重剩10萬9千7, 我理得佢自己D錢點洗?

我老公以前就有點似你HB, 拎我地交租既錢借朋友, 最後得知, 朋友拎D錢去叫G。
自此後, 我老公就冇咁信朋友。(借少少都重有既....但唔會影響自己)
早幾年, 俾個所謂朋友出賣, 跣佐一鑊金之後, 現在直頭朋友都唔多個。
如果唔係良朋益友, 我寧願佢冇朋友好了。

Childhood is journey, not a race.

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

D男人個腦都唔知諗乜㗎 ,畀我一定剷爆佢
:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢自己做水魚我唔理 但家用一定唔可以扣

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

你學佢嘛, 話有個好姐妹要錢, 咁你都借哂俾佢
冇積蓄架啦

象牙宮

回覆樓主:

痴線,我一定嘈爆鬧爆,個個月比錢人使?自己好多錢剩咩! 就算之後還都唔係咁囉,咁離婚攬住個兄弟啦!

子爵府

YKU_123 發表於 18-9-20 09:39
我激到爆血 , 老公角度 , 我就算唔比家用你 , 我都有把儲蓄用 , 生活冇問題 , (大佬我自己做左10幾年工作 ...

唔好同佢浪費口水,佢覺得道理係佢度,買股票,食好野,去旅行,幫女女報貴補習班,叫你老公埋單

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章

回覆樓主

個個月都借,咁佢有冇還?

大宅

正常,你老公既為人,做佢朋友就好,做佢家人就慘.........
我老豆都係咁既人......做外人好過做家人,慘!

大宅

一直知佢每個月借錢比呢個兄弟 , 老公視佢知心好友 !我開頭冇問題 , 直到有幾次要扣我家用貼佢兄弟 , 我就 ...

會唔會你老公借朋友過橋,其實d 錢係自己用左?

男爵府

回覆樓主

男人係咁
但你老公個兄弟有冇還錢先

首頁

尾頁

跳至