決定每天紀錄我的洗費!各jm做證!

jonnah_to
|
永然 發表於 18-9-20 09:29
覆嘅多數係叫你睇醫生喎

這不是好事嗎?有人提醒自己
metrochung
|
jonnah_to 發表於 18-9-20 07:20
20/9

朝早番工車費$6.6

咁樣就可以每月有11K娛樂費??
sillything
|
choco_soup 發表於 18-9-20 08:24
我估佢係,每日都會見到佢個post 係第一版。

無言
小可愛11
|
sillything 發表於 18-9-20 10:50
無言

你睇下佢幾瘋人瘋語,可以 skip 佢啦!
jessica0768
|
如果要慳到咁樣去拎11K 做娛樂費, 我情願除開一個月用, 食好D(至少唔洗就住就住食, 想食咩就食咩), 唔洗咁限死自己, 唔係既話, 長期咁落去一定會有抑鬱症..........原因係, 日日為婆仔數去計, 洗多左又要
是是但但
|
我自己會用EXCEL記低, 自己睇。尤其現在成日都用支付寶俾1D 細金額, 記得佐, STATEMENT 黎都易對D。

實情咁私人既野, 何必拎出黎討論/見証。
其他人亦冇興趣睇你用雞毛蒜皮既金額吧~
bmuimami
|
我哋係咪日日有一個今日用咗$xxx嘅post睇呀?
angela0228
|

twotigers
|

小妹可以好好鞭策你

20/9

朝早番工車費$0 (行返公司當做運動)
早餐$0
午餐食麵包$6.0
返屋企車費$0 (由公司行返屋企當做運動)
晚餐(同c6除2) 食丁麵$3(超市30蚊10包)
Total: $9.0
guhelen    發表於 18-9-20 17:52
maylmm    發表於 18-9-20 15:36
無話可說
|
下,點解要人做証呢?用多左咪算囉
fatping
|
twotigers 發表於 18-9-20 11:40
小妹可以好好鞭策你

20/9

本來想入黎睇下樓主幾無聊,但見到你咁覆,小心呀JM,做人唔好慳成咁,我識2個長期食麵包公仔麵慳錢既人,一個有胃癌成個胃切了,一個毒素太多發晒起面度,多年都係咁好樣衰加長期口臭,我唔係沮咒你,只係做人太辛苦,有病又要自己受,買包菜蛋煮飯加小米都有限錢,至少健康d
twotigers
|
fatping 發表於 18-9-20 12:35
本來想入黎睇下樓主幾無聊,但見到你咁覆,小心呀JM,做人唔好慳成咁,我識2個長期食麵包公仔麵慳錢既人, ...

點解會有胃癌?唔健康?
qoo888
|
QY08040408 發表於 18-9-20 07:42
冇玩啦,三餸仲咋
19.5 大學canteen 都吾得啦
洛婷
|
jonnah_to 發表於 18-9-20 07:26
呢到JM好有火,可以鞭策我!

fatping
|
twotigers 發表於 18-9-20 12:44
點解會有胃癌?唔健康?

當然啦,公仔麵同精制食品都係唔健康,2個都係醫生引証因爲長期食咁樣而有事,所以我好少食,雖然少食唔食都未必無事,但日日隔幾日都係食呢d,真係唔得啦
洛婷
|
twotigers 發表於 18-9-20 12:44
點解會有胃癌?唔健康?

應該係公仔麵唔健康,
長期食唔係幾好
tsung
|
twotigers 發表於 18-9-20 11:40
小妹可以好好鞭策你

20/9

twotigers
|
fatping 發表於 18-9-20 12:47
當然啦,公仔麵同精制食品都係唔健康,2個都係醫生引証因爲長期食咁樣而有事,所以我好少食,雖然少食唔食 ...

如果唔係公仔,係蝦子麵果啲會唔會好啲?家係無分別?
lingluk1306
|
點解中午唔帶飯?
jonnah_to
|
fatping 發表於 18-9-20 12:35
本來想入黎睇下樓主幾無聊,但見到你咁覆,小心呀JM,做人唔好慳成咁,我識2個長期食麵包公仔麵慳錢既人, ...

我几時有話食公仔麵。。。我食烏冬喎!擘大對眼看清楚