自由講場

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 貓狗褓姆

懷孕初期流啡一定要入院

伯爵府

回覆樓主:

當年我流啡流血6星期,依家個仔差唔多7歲~
到個女都流咗3週啡,依家個女差唔多4歲。
嗰時好擔心,即刻睇醫生啦

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

當然要啦,我當年陀呀仔12週同20週流啡都要入院住兩晚

男爵府

回覆樓主

唔一定會冇,去醫院檢查清楚好啲,嗰陣我都有流啡,流血好似黎m咁都出左世,叫你朋友唔駛擔心

男爵府

開心吸收勳章

一定要去急症,即睇的

琥珀宮

fongfonglover 發表於 18-9-20 08:22
佢依家6週多d,初初間唔中肚痛,依家有改善間中先有少少痛,琴晚突然打俾我問我佢去完廁所發現有流啡,但就 ...

只係小量,若不是持續耐,比我就唔會去急症,只會自己盡量瞓床唔yuk。

其實作小產,醫生可做的好有限,都為休息為主,騰黎騰去可能仲衰。

男爵府

有D人會覺得比急症做陰超, 會流產, 但其實係你就係你架啦

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

fongfonglover 發表於 18-9-20 08:33
嗯,綜合各位意見,我已經叫佢即去急症,謝謝

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

木土土 發表於 18-9-20 13:00
只係小量,若不是持續耐,比我就唔會去急症,只會自己盡量瞓床唔yuk。

其實作小產,醫生可做的好有限,都 ...

我初初都係咁諗,而且琴晚又咁夜,所以叫佢觀察多陣,不過上黎問左各位意見都叫佢即去醫院啦,醫生收左佢入院,急症照到有胎囊,依然排緊等照陰照,檢查左佢無流血,依家都只係繼續等。。。

琥珀宮

去咗安心D

公爵府

回覆樓主

有機會係化學懷孕,如果仍然流血,其實自己用棒棒check就知仲有無喺度。但點都應該去急症。
化學好少事,當遲來的m。

琥珀宮

fongfonglover 發表於 18-9-20 13:26
我初初都係咁諗,而且琴晚又咁夜,所以叫佢觀察多陣,不過上黎問左各位意見都叫佢即去醫院啦,醫生收左佢 ...

去醫院好多時攪一大輪都係等,留院也只是休息同觀察,不過可以令孕婦安心d,無咁害怕及大壓力也好。

希望你朋友無事

子爵府

fongfonglover 發表於 18-9-20 08:22
佢依家6週多d,初初間唔中肚痛,依家有改善間中先有少少痛,琴晚突然打俾我問我佢去完廁所發現有流啡,但就 ...

go

珍珠宮

畀面勳章

去睇私家打安胎針, 去急症冇用

男爵府

回覆 fongfonglover 的帖子

快去醫院,可能小產

男爵府

回覆 myaisha0435 的帖子

其實安胎針無用,醫生說不正常就會自然流出,怕都無用

男爵府

我6weeks時都流過血,即去急症室,唔駛等,照陰超,因為太早期,唔會check到心跳,然之後要留院一晚,抽血睇指數,指數越高及指數每日增加即係keep到個胎,我留院一日後,第二日再要返醫院抽血睇指數,然後同日我立即去中醫飲中藥安胎,好快就無再流血了,其實流啡即係流血,要入急症室了

水晶宮

回覆樓主:

而家啲人,覺得有問題唔去睇醫生上黎問,唔係咁大個人都唔識處理要人教?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

iamlazy 發表於 18-9-20 14:45
而家啲人,覺得有問題唔去睇醫生上黎問,唔係咁大個人都唔識處理要人教?
...

咁當事人又唔係我,如果係我我當然可以自己決定去定唔去睇醫生,我又無經驗唔識,至於點解我唔即刻叫佢去急症我已經講過啦,佢又問我意見,咪上黎問下

侯爵府

流啡即刻去醫院,嚴唔嚴重自己唔會識分,去醫院check下求安心。
我當年20週流啡即刻入院,結果住咗一晚,放咗一星期病假。
2011年11月媽媽
2014年02月準媽媽

首頁

尾頁

跳至