其實中學生還會訂飯嗎?

jojo1234
|

我仔仔和同學中一開始都吾訂飯要出街食,食得好吾健康

qqwong
|
上到高中無得訂飯, 自己出去食~

Whitechocolate
|
回覆 jojo1234 的帖子

我女都仲係訂飯,無出街食。
sasa0208
|
有呀,都無得出外食
但如果唔好食,我女會落學校canteen買野食
李露眉
|
唔會訂飯,出去食,
年青人..唔怕既. 有QUOTA

就算正餐健康,
佢地都好中意食,D 唔健康小食,
特別D 撈面, 燒賣,魚旦..

hi_baby
|
我女學校中一都可以出去食,訂飯雖然係健康,不過好難食,中學生全日困響學校好悶,我會叫我女同同學出去食,叮囑佢唔好成日食熱氣嘢囉。
Elaineyytang
|
我仔學校好隔涉,焗住訂飯
靚豬豬
|
我仔以前間中學中一到中六都要留晌學校食lunch(訂餐or 小食部買),一律唔比出街食。
kitbebe
|
訂飯都唔見得有幾健康, 中學生應該出街食, 跟同學輕鬆陣, 阿女話好多同學初初訂飯, 一個月後就唔訂了, 因為超難食!!
gracelam
|
jojo1234 發表於 18-9-20 09:19
我仔仔和同學中一開始都吾訂飯要出街食,食得好吾健康

阿女間中學冇得訂, 中一已經可以出街食, 不過佢嗰區大把野食, 我叫佢揀D健康D。
cakii
|
sasa0208 發表於 18-9-20 09:24
有呀,都無得出外食
但如果唔好食,我女會落學校canteen買野食

same
wyl
|
除非學校規定要訂飯,否則中學咁大個多數都會自己一班friend出去食啦。
julieko
|
出街食有幾唔健康?
學校食咪仲唔健康,剛剛先有家長問,點解要食返星期一打風嗰個飯盒
cy101
|
要睇自己學校出面咩環境, 有時要行好遠先搵到食嘅(仲要無野遮, 上山落山個D), 就無得揀多得留校訂飯!
Sweetiess
|
Elaineyytang 發表於 18-9-20 10:45
我仔學校好隔涉,焗住訂飯

x2, 出去差唔多要半小時……
blackberry
|
我仔冇得出去食,佢寧願帶飯
winwinkaty
|
我女學校中一理中三都無得出執去食,焗訂
jojo1234
|
julieko 發表於 18-9-20 10:51
出街食有幾唔健康?
學校食咪仲唔健康,剛剛先有家長問,點解要食返星期一打風嗰個飯盒
...

仔仔成日食日式咖喱豬扒飯,車仔麵,M記,又吾食菜
kitbebe
|
jojo1234 發表於 18-9-20 11:02
仔仔成日食日式咖喱豬扒飯,車仔麵,M記,又吾食菜
晚飯食都可以啦!! 大人返工出街食都係好少食菜.
sweet__heart
|
hi_baby 發表於 18-9-20 10:43
我女學校中一都可以出去食,訂飯雖然係健康,不過好難食,中學生全日困響學校好悶,我會叫我女同同學出去食 ...

你無睇隔離post, 我一直都以為訂飯健康,點知原來阿仔日日食隔夜飯,有時仲要唔知隔幾多夜,出街食都唔健康,但至少都即制