自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

抺茶雪糕 發表於 18-9-20 10:39
個女人一定唔簡單,氹到個男人殺老婆,氹幾個細路有幾難,最緊要任由佢哋玩同食零食,唔好迫做功課,小朋 ...

朋友最易氹,尢其青春期只要冇要求,任佢玩任佢hea順哂佢哋意,佢哋自然當你神咁拜,再加上媽媽可能要佢哋守規矩,又冇做嘢,另外爸爸同小三都咁叻,內心可能有少少睇唔起媽媽都唔定

琥珀宮

littlemelody 發表於 18-9-20 09:41
案件聆訊期間,許金山子女出庭力撐父親,反而Shara未有現身。不過,Shara已肩負照顧許金山兒女的重任,自許 ...

三個仔女都唔願意相信自己阿爸殺左自己阿媽,傾向相信兩母女自殺,所以有咁嘅反常行為,講真就算同阿媽幾疏離都好,如嗰個係殺人犯,仲要去支持佢,旁人諗起都毛管桐啦

大宅

lovececing 發表於 18-9-20 10:22
其實話就話係細路,不過都唔細啦,十幾廿歲喇喎,冇分析力嫁咩

個女人係佢地細細個時已入侵佢家庭,想象吓就唔難理解:父母不和,父母親對學業要求高,嚴厲,個女人就做好人,陪玩,買遊戲機俾你,淨係做好人,咁細既年紀,你期望d仔女有幾理智?已經俾人洗腦了…所以唔好怪仔女,係個女人太叻心計,個媽媽同妹妹真係好可憐!

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我都諗如果我阿爸殺左我阿媽我會點諗。
除非是絶症,否則點接受呢?!
仲要死左個妹!可能幾個囝囡未能獨立所以衹可暫時順從。

琥珀宮

IvyCP 發表於 18-9-20 11:08
個女人係佢地細細個時已入侵佢家庭,想象吓就唔難理解:父母不和,父母親對學業要求高,嚴厲,個女人就做 ...

其實一間屋永遠只可以得一個女主人,點可以比其他女人入屋呢

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唯一可以講嘅係, 佢地信佢阿爸講個套!!! 意外, 意外, 意外!!!重覆嘅說話講一仟次, 一萬次, 可能當真!!!!
裝睡的人不會醒!! 唔醒可以過得輕鬆唔好咩!!! 背負太多人好攰!!

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

相信小朋友好純,不懂得憎恨,誰對佢好就覺得對方係好人。
善忘係好多人嘅通病。

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

只可以證明三個仔女真係覺得小三對佢地好過阿媽, 而就算知父親殺了母親都可以原諒. 幾個仔女唔係細, 唔會咁易俾人蒙蔽, 佢地有自己想法, 有自己感受. 個阿媽有錢有時間, 又日日對住D仔女, 都可以同仔女將關係搞到咁差, 對仔女情感表現上, 佢都要負一定責任. 個人覺得小三肯定是蠢就一定, 主謀就未必.

不過BK係大婆網, 人人代入阿媽角色, 就係有任何不利阿媽跡象都當睇唔到, 小三一定係死罪.

PS. 成件事最錯係賤男, 鍾意第二個咪離婚, 分一半咪分一半, 一半身家都夠佢食成世, 兩人又有搵錢能力, 下半世都唔洗愁, 真係唔捨得D錢咪乖乖地, 再唔係咪離婚打官司, 資產轉移都得,洗唔洗搞到要殺人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

李小姐以前一直同3個補習,感情好好,上門補習老師一般同學生關係好,亦師亦友,許生仔女拒絕認為爸爸殺死媽媽亦好正常,為了今後生活這樣想系最好既。
難道要接受爸爸殺死媽媽同個妹,大義滅親,等阿爸坐監大家無父無母無人照顧?當媽媽既死系意外,有爸爸同李小姐繼續照顧屋企。

珍珠宮

Jnam 發表於 18-9-20 11:41
只可以證明三個仔女真係覺得小三對佢地好過阿媽, 而就算知父親殺了母親都可以原諒. 幾個仔女唔係細, 唔會咁 ...
AGREE,
BK係大婆網, 要鬧咪鬧個男人、小三囉 (我真心覺得抵鬧架),
但點都唔應該咁樣鬧三個仔女, 就算已成年, 亦犯不著受如此責難、被傳媒偷影,
我覺得部份人將大婆情緒發洩落三個仔女度

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

littlemelody 發表於 18-9-20 09:41
案件聆訊期間,許金山子女出庭力撐父親,反而Shara未有現身。不過,Shara已肩負照顧許金山兒女的重任,自許 ...

大家唔好用外人一套去評論佢地
好多時家人犯案,親人最後會選擇原諒。
血緣感情家庭倫理呢樣嘢好複雜。
之前果單殺父母案件,呀哥都原諒細佬。
我個人唔會批判佢地

goat    發表於 18-9-20 11:50

水晶宮

超級特務 發表於 18-9-20 11:48

尤其是3子女不是目撃阿爸如何殺阿媽!
2015年佢地只知一夜間失去了阿妈及2家姐,
2016 警方才懷疑阿爸
2017 阿爸被捕, 那時才開始知阿媽的死可能是阿爸策劃。2年來相信的 "事實" 原來另有隱情, 3子女又點會可以咁快接受阿爸是兇手?

到今時今日, 3子女都可能不是100%信服阿媽是被阿爸殺害

珍珠宮

goat 發表於 18-9-20 11:48
AGREE,
BK係大婆網, 要鬧咪鬧個男人、小三囉 (我真心覺得抵鬧架),
但點都唔應該咁樣鬧三個仔女, 就算已成 ...

好多人講得好難聽
見幾個post,有人留言仔女無良心
生舊叉燒好過、仲有人話佢地係魔鬼仔女

BK有部分會員真係越來越偏激
好多人格謀殺既字眼、無謂猜測,更有人講到三個仔女為錢認賊作母
我呢個局外人睇到留言都唔舒服

goat    發表於 18-9-20 12:00

琥珀宮

只可以證明三個仔女真係覺得小三對佢地好過阿媽, 而就算知父親殺了母親都可以原諒. 幾個仔女唔係細, 唔會咁 ...

小三都叫蠢?佢可以有能力令個男人殺左個老婆喎,精人出口笨人出手,正常一個人就算做小三小四小五都好,都唔會想到要殺人架?

珍珠宮

其實家中嚴嘅係阿爸,鄰居都力證個媽媽同子女關係好,係咪平身呢度“怪獸媽”多,想像唔到唔打唔鬧可以管到子女?

珍珠宮

超級特務 發表於 18-9-20 11:48

我最唔明男女兩家都冇一個出嚟照顧3個?

侯爵府

醒目開學勳章

mandy952 發表於 18-9-20 12:04

小三都叫蠢?佢可以有能力令個男人殺左個老婆喎,精人出口 ...

(小三/二奶)好攻心計!

我覺得佢有份策劃。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

brindlewin 發表於 18-9-20 12:09

報紙話依家跟咗姑媽返馬來西亞!!

琥珀宮

brindlewin 發表於 18-9-20 12:09

許金山同妻子係馬來西亞人,未必有親人在香港。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

brindlewin 發表於 18-9-20 12:05
其實家中嚴嘅係阿爸,鄰居都力證個媽媽同子女關係好,係咪平身呢度“怪獸媽”多,想像唔到唔打唔鬧可以管 ...

我最唔明係點解可以將大婆怨氣放喺小朋友身上,佢地都係受害者。
你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁
12345...7

尾頁

跳至