肥人唔可以用扶手電梯?

櫺囹桼
|
圖片據稱出自南韓地鐵站,地下標示肥人應該行樓梯...扶手電梯上仲加上一碌柱,似乎唔想肥人用電梯!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
dodo322
|
櫺囹桼 發表於 18-9-20 13:23
圖片據稱出自南韓地鐵站,地下標示肥人應該行樓梯...扶手電梯上仲加上一碌柱,似乎唔想肥人用電梯! :thinking ...
鼓勵肥人多做運動

wynnehung    發表於 18-9-21 12:49
TinyTomato    發表於 18-9-20 14:46
auntie_big
|
圖片據稱出自南韓地鐵站,地下標示肥人應該行樓梯...扶手電梯上仲加上一碌柱,似乎唔想肥人用電梯! :thinking ...

吓? 果條柱用意係唔俾推車仔/行李箱用喎
Mm233
|
鼓勵運動姐
做個靚太
|
鼓勵運動係好事,但如果太重行樓梯,好傷膝關節,會唔會弄巧反拙呀~
小華子
|
中間加柱就係唔想俾手推入喎,香港有啲入口都會有柱啦。
櫺囹桼
|
做個靚太 發表於 18-9-20 13:29
鼓勵運動係好事,但如果太重行樓梯,好傷膝關節,會唔會弄巧反拙呀~

咁樣會唔會好啲?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
catfitfit
|
擺明針對講肥仔恩喇…哼,文在寅,你好唔友善
starbuckscoffee    發表於 18-9-20 22:50
leng1999
|
catfitfit 發表於 18-9-20 14:07

櫺囹桼
|

哈哈...如無意外,金仔今年內訪問南韓
cinda72.
|

chung816
|

iamlazy
|
我又覺得幾好,一來唔阻人,二來迫佢做運動,唔好鬧我
洛婷
|
p圖來,嚇我唔到既
係韓國冇見過囉

同埋條柱係阻止車仔用
做個靚太
|

世事都被你看透
做個靚太
|
櫺囹桼 發表於 18-9-20 14:03
咁樣會唔會好啲?

咁瘦嘅咪愈來愈瘦囉~
crystal媽咪
|

Ceci師傅
|
肥人行樓梯,多做運動
同時減輕扶手電梯負荷
睇落好合理喎
esmehouse
|
felicesmile
|

鼓勵做運動