自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

身邊總有呢d人,雖然話打份工啫,都唔好成日呻忙但轉頭見佢又睇電話又做自己野,email 大部分都係cd-rom 又唔跟但又要大叫話人。唉你懶唔該都低調少少吖⋯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

你係唔係講緊我公司個大秘書呀
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

esmehouse 發表於 18-9-20 14:47
你係唔係講緊我公司個大秘書呀

總有一個係左近

複式洋房

回覆樓主:

好多呢種人

侯爵府

我相信你講緊大部分在家的c6。

大宅

子爵府

yamaneko 發表於 18-9-20 17:06
我相信你講緊大部分在家的c6。

C6
其實我講緊我同事,4:30pm 開波做自己文件做到而家,唔見佢做下公司email
平時見到小小要佢做個d email 就叫生叫死,又話辛苦忙到嘔,但做自己野就有時間囉!雖然話唔影響我也唔使做埋佢個份,但唔該偷懶就出少句聲平時唔好扮辛苦啦!

禁止訪問

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

越得閒既人, 越鍾意周圍同人講, 自己好忙架

子爵府

T.Tra 發表於 18-9-20 17:32

Agree, 仲要叫佢做野=叫佢去死
終於5:15睇email la, 但就好似好頭痛好攰咁喎⋯⋯頂佢我都覆左10封email, 佢淨睇都辛苦喎,食蕉啦

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

kecyc2003 發表於 18-9-20 16:33
總有一個係左近

侯爵府

kecyc2003 發表於 18-9-20 14:45
身邊總有呢d人,雖然話打份工啫,都唔好成日呻忙但轉頭見佢又睇電話又做自己野,email 大部分都係cd-rom 又 ...

很多人都是口在説忙而已,因為这才説明自己很重要啊!事實如何?有目共睹!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我同事每晚個個走晒得佢係度,表面好似好勤力, 但其實day time做私人嘢, 食完lunch先回魂, 某日老細吹開水話覺得佢手腳慢, 我暗笑到內傷

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

jyjy1684825 發表於 18-9-20 17:48
很多人都是口在説忙而已,因為这才説明自己很重要啊!事實如何?有目共睹!
...

冇錯,做好自己就夠了

侯爵府

MM2H 發表於 18-9-20 17:54
冇錯,做好自己就夠了

唔係咁架.以前打工,同一件事,在别人手上要搞10日,8日, 在我手上2-3日,老细好高兴,反而客戶觉得我的作用可有可無!点解呢?因為無风無浪下客戶好耐無借D意鬧我老细,即老细好耐無去求客帮忙. 好K型, 但係生存之道. 同一D勤力又好交带嘅員工,升职機會比較低一樣。好無奈!

公爵府

T.Tra 發表於 18-9-20 17:32

呢句啱

珍珠宮

回覆樓主:

習慣性呻吟,我會自己關閉聽覺。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好忙,又上到bk、fb
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

屋企都有個成日又話睇醫生都冇時間
但又有時間出街同去成個月旅行

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

jyjy1684825 發表於 18-9-20 18:10
唔係咁架.以前打工,同一件事,在别人手上要搞10日,8日, 在我手上2-3日,老细好高兴,反而客戶觉得我的作 ...

但呢個其實係咪位老闆造就左班客嘅習慣而造成? 有効率但班客係因為冇發洩位而唔高興,所以同効率無關

首頁

尾頁

跳至