夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

老公生意周轉問題,經濟有壓力, 生仔計劃一直要壓後, 就黎到高零產婦階段啦
如果係你地, 會等老公生意好轉有經濟能力先生小朋友定趁未到高零生咗先?

男爵府

我會押後(我都係高齡生架),免得老公有壓力日後為錢煩,而自己盡量慳d儲錢生B。

男爵府

減齡達人勳章

Leekwan1234 發表於 18-9-20 17:23
老公生意周轉問題,經濟有壓力, 生仔計劃一直要壓後, 就黎到高零產婦階段啦
如果係你地, 會等老公生意好轉有 ...

我生BB時34歲,都接近高齡,而我老公已44歲,佢大我十年,當時老公破左產,打份工都比唔到家用我,而我做份文員仔,又要幫手還債,月月清袋,銀行得5位數,老公值頭係仙都唔仙下,我地分開住,各自住左父母家(之前我地有樓的)
但我就因為怕高齡,選擇左生,試左一個月就有左仔仔已經3歲,老公都東山再起了。
當時老公好唔願意,係我堅持一定唔避孕,大部分產檢做足,但就唔會問老公拎錢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

要睇佢有冇能力可以攪掂盤生意, 長期周轉不靈就唔生.

我會揀押後, 再唔掂就唔生. 我有朋友兩公婆揀生bb, 佢果陣都話係見步行步, 而家份工穩定仲供到個女去外國讀書. 所以將來d野好難講...

瑪瑙宮

你老公話生先好生。

翡翠宮

回覆樓主:

個B吾想被窮有窮養

琥珀宮

押後

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

高齡產B本來風險就比較高~無論孕婦定BB,我會選擇生~免得經濟好時要生反而生不到~

大宅

生bb當然要有一定經濟能力先可以啦,最基本產檢費用奶粉物品打針呢d⋯
不過到你高齡時想生都唔一定話生就生到,依家好多人高齡生,但高齡生有問題既機會率確實係高d..

伯爵府

高齡產婦都係早d生好

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主

經濟差真係不要生住,貧賤夫妻百事哀,一定會影響感情互相埋怨。

大宅

我非常同感~

大宅

你几大? 是一直避孕?

有時吾係你想有就有,而家一路吾好避~
有了接受,
未有係上意同時比時間老公反身~

子爵府

如果自己都養得起的話會生

複式洋房

bell18 發表於 18-9-23 16:53
你几大? 是一直避孕?

有時吾係你想有就有,而家一路吾好避~

我32了,一直都有避
就係睇得多啲人想生都因為身體問題生唔到,自己身體又唔係特別好,驚年紀愈大愈難有或者愈有危險

大宅

Leekwan1234 發表於 18-9-24 09:46
我32了,一直都有避
就係睇得多啲人想生都因為身體問題生唔到,自己身體又唔係特別好,驚年紀愈大愈難有或 ...

我老公生意都一直未見好過,仲走下坡...
呢几年結左婚一路冇避...都吾中... 今年我35就36...我仲擔心過你...

複式洋房

bell18 發表於 18-9-24 09:57
我老公生意都一直未見好過,仲走下坡...
呢几年結左婚一路冇避...都吾中... 今年我35就36...我仲擔心過你. ...

加油呀
而家唯有養好自己身體,等待阿b隨時出現

首頁

尾頁

跳至