懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

terter1110 發表於 18-9-20 23:23
我之前就話2月6,上星期照醫生話2月1囉,你呢?

1月下旬

複式洋房

菩提子 發表於 18-9-20 23:24
1月下旬

陀得辛苦嗎?

大宅

terter1110 發表於 18-9-20 23:26
陀得辛苦嗎?

初期辛苦,現在ok..但幾辛苦都唔緊要。最重要bb要健康就值得。

複式洋房

terter1110 發表於 18-9-20 23:20

我都會行得多坐得多都扯住條腰攰,你瞓咁少咪好攰囉

瞓得多架,但成日醒囉,有時醒咗又瞓唔着,要睇吓手機小說個幾鐘先眼瞓可以瞓返着,不過都已經習慣瞓得唔好了,就當為產後餵奶作準備啦

複式洋房

菩提子 發表於 18-9-20 23:28
初期辛苦,現在ok..但幾辛苦都唔緊要。最重要bb要健康就值得。

BB健康咩都抵返哂,你幾時照結構?

複式洋房

sherry70264300 發表於 18-9-20 23:29
瞓得多架,但成日醒囉,有時醒咗又瞓唔着,要睇吓手機小說個幾鐘先眼瞓可以瞓返着,不過都已經習慣瞓得唔好了, ...

都岩, 訓練下自己先

大宅

terter1110 發表於 18-9-20 23:29
BB健康咩都抵返哂,你幾時照結構?

系呀…每個孕媽媽最重要的事。
你照左結構未? 照埋就放心d。。
你感到陀得辛苦?

複式洋房

菩提子 發表於 18-9-20 23:30
系呀…每個孕媽媽最重要的事。
你照左結構未? 照埋就放心d。。
你感到陀得辛苦?

我下星期四照結構啦!有d緊張,我陀係個胃最唔舒服,之前要成日打針食藥

別墅

Sukilty1216 發表於 18-9-20 21:09
我都係37有38生,而家9w, 成日都覺得好攰,下腹又赤赤痛,琴晚仲痛到訓唔到!
...

我個醫生叫我輕輕初下腹部,會冇咁痛,我試過又真係好啲

別墅

terter1110 發表於 18-9-20 23:33
我下星期四照心啦!有d緊張,我陀係個胃最唔舒服,之前要成日打針食藥
...

我都係呀,成日胃痛又胃脹!

大宅

terter1110 發表於 18-9-20 23:33
我下星期四照心啦!有d緊張,我陀係個胃最唔舒服,之前要成日打針食藥
...

你依家個胃仲唔舒服? 我頭3個月會嘔得利害。
依家系全身濕疹好辛苦,加時不時腰痛,睡得不好。但做媽媽系要付出的,只要bb健康就ok..
你政府照定去私家照?
我照完了。希望你都順利過關。

複式洋房

mcdull_0000 發表於 18-9-20 23:33
我個醫生叫我輕輕初下腹部,會冇咁痛,我試過又真係好啲

下次試下

複式洋房

菩提子 發表於 18-9-20 23:37
依家系全身濕疹好辛苦,加時不時腰痛,睡得不好。但做媽媽系 ...

我胃無之前咁日日頂,好左dd,不過奶類蘋果會胃脹都唔食得,我出去照吖,政府無比期我 ,你濕疹唔好食甜野啦,有濕疹好辛苦,咁你係仔定女

複式洋房

terter1110 發表於 18-9-20 23:30
都岩, 訓練下自己先

其實我本身有濕疹、鼻敏感、主婦手...都ok既,但上年開始又多咗劃痕症(蕁麻疹既一種),一到夜晚就會發,周身痕,仲有機會瞓瞓吓覺痕醒...我覺得呢d皮膚問題比懷孕及懷孕初期慘好多...當然每個人既妊娠反應都唔同,我係5w~8w係妊娠反應最強烈,其他時候都ok既。

我呻咗咁多,希望各位見諒!

複式洋房

我都係你地個年紀, 而家好多人都偏向大少少既年紀先有bb喇, 我而家6wks, 尚算食得訓得, 雖然會冇乜胃口, 好開心有你地一齊share~

複式洋房

菩提子 發表於 18-9-20 23:37
依家系全身濕疹好辛苦,加時不時腰痛,睡得不好。但做媽媽系 ...

我都周身皮膚敏感問題...好慘,自己辛苦都可以頂住,但一諗到將來阿b絕大機會有遺傳性皮膚敏感就"鄧"阿b唔開心了,而且身邊朋友a叫我咩都要戒口,以免將來阿b有敏感,朋友b就話使咩戒?佢戒晒口生佢阿b出嚟咪又係有敏感...有見及此,我都無咩戒了,因為我都覺得咩都食少少等阿b早早有體驗,養成將來有抗體吧!

複式洋房

sherry70264300 發表於 18-9-20 23:48
其實我本身有濕疹、鼻敏感、主婦手...都ok既,但上年開始又多咗劃痕症(蕁麻疹既一種),一到夜晚就會發,周身 ...

唔緊要啦呻下個人開心d,對BB都好咖,不過你本身咁多敏感有無睇下中醫吖,我有左都鼻敏感嚴重左好多,成日流鼻血又鼻塞得勁

複式洋房

jutopia 發表於 18-9-20 23:52
我都係你地個年紀, 而家好多人都偏向大少少既年紀先有bb喇, 我而家6wks, 尚算食得訓得, 雖然會冇乜胃口, 好 ...

大家傾下講下好快過咖啦,你以家食得食多小小瞓得瞓多d,如果到妊娠勁個陣就辛苦咖啦,你要加油

複式洋房

sherry70264300 發表於 18-9-20 23:59
我都周身皮膚敏感問題...好慘,自己辛苦都可以頂住,但一諗到將來阿b絕大機會有遺傳性皮膚敏感就"鄧"阿b唔開 ...

其實皮膚問題太多數係遺傳多未必關食野事,所以我都無樣樣戒得好清,咩都食d,除左生野,涼野,容易有李斯特菌就唔會食,我好多都會食d

複式洋房

terter1110 發表於 18-9-21 00:03
唔緊要啦呻下個人開心d,對BB都好咖,不過你本身咁多敏感有無睇下中醫吖,我有左都鼻敏感嚴重左好多,成日 ...

你都要保重啊!

我由細細個睇中、西醫睇到讀完書,之後無咩睇了,有劃痕症果時有去睇西醫驗血,又有睇中醫調理吓,都無咩幫助,跟住中咗獎之後就無再睇醫生了,而家最嚴重劃痕症,但有咗阿b之後病情減輕咗少許,現今就要等生完阿b先可以再睇返醫生睇吓點樣控制或食藥...只可以繼續做忍者了

首頁

尾頁

跳至