自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180920/mobile/bkn-20180920205905722-0920_00822_001.html

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

當時見新聞報導中心開放時,第一樣就係諗到呢個結果

琥珀宮

MM2H 發表於 18-9-20 23:32

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mandy952 發表於 18-9-20 23:30
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180920/mobile/bkn-20180920205905722-0920_00822_001.html

唔係下話!

放下自在

男爵府

醫院d病人服、床單、毛氈都係可以洗完再用,衛生問題又好似講唔通?
集思廣益,大家又諗下d毛氈、床墊可以點再用

子爵府

shun282 發表於 18-9-20 23:52
醫院d病人服、床單、毛氈都係可以洗完再用,衛生問題又好似講唔通?
集思廣益,大家又諗下d毛氈、床墊可以 ...

不如送番俾入住啲人

水晶宮

mandy952 發表於 18-9-20 23:30

有冇搞錯

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇到D相, 今次真係大"SIDE" 鬼!! 係唔要, 就當時同人講可以留宿完攞走, 有D仲係未拆膠袋!!

男爵府

musiccisum 發表於 18-9-21 10:05
不如送番俾入住啲人

岩岩諗到,洗完後發消息,任何人都可以取用,

我諗有d老人院會有用,始終有人要用片,會有漏,咁可以換呢d毛氈
另外,天氣開始轉涼,有d基層,可能唔介意二手,只要洗乾淨

子爵府

但又冇可能因為咁而唔開放中心

翡翠宮

me 2

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

大宅

真係大哂鬼!

寶石宮

2023年兔年勳章

黃金星局長去咗邊?

子爵府

可以清洗消毒完,收埋佢
到下次收容中心再開時(例如有寒冷天氣警告時) 咪再拎返出黎用
或者索性送埋d 慈善團體、教會等,佢地會轉送露宿者、劏房住戶等

呢個政府成日講一套做一套架啦,都唔出奇
叫人環保,但自己猛掉野
叫人坐高鐵,但自己坐飛機
叫人返大灣區住,但自己繼續住香港

子爵府

回覆樓主:

唉!掉咗最乾手淨腳嘛!但真係好浪費好浪費

大宅

jeanne1120 發表於 18-9-21 16:57
可以清洗消毒完,收埋佢
到下次收容中心再開時(例如有寒冷天氣警告時) 咪再拎返出黎用
或者索性送埋d 慈善 ...
講就容易!!
邊個洗,洗完放在何處?下次用時又不是今次做庇護中心D人,如何拿出來再用?

送人?什麼分配至公道?你試下捐二手野比人未呀?不受歡迎呀?人家叫你不如捐錢!

別墅

回覆樓主:

送俾動物收容中心

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

邊個大晒鬼, 炒鬼咗佢啦!!!!

有D公務員就係咁, 只識Hea做!

洗完, 消毒完, 點會唔可以重用。 以佢地既思維, 醫院味日日要換新!!!!

首頁

尾頁

跳至