婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

陀緊bb個時一聞到煙味就頭暈想嘔 每次都話我吸二手煙唔好 仲成日係我面前食煙 99就好小小肯行開食 仲叫62都行開小小食 但每次62就話我唔會聞到 其實啲煙兜口兜面吹落我到 ok唔緊要我忍你 宜家bb出左世 三番幾次問我係屋企食煙得唔得 上次仲想叫我同bb出走廊等佢可以係屋企食 最後我黑面佢先出去食 宜家成日見到我就會比說話我聽 話我唔比佢食煙個啲 真係好煩 唔係一齊住 只係見bb幾個鐘咁樣都忍唔到咩 (c6話過好多次依然沒用) 總之要講6299既不是真係幾日都講唔晒 bb出院到宜家都係我自己湊 冇一個人幫我手 仲要比6299批評我湊仔 (c6是工人湊大) 真係壓力好大!

大宅

其實唔好帶bb返去啦,呢d環連大人都不宜久留,更何況你個b仲係咁細。如果因為呢d 2,3手烟而令到bb嘅肺功能差咗,咁就得不償失啦。 同你c6傾下唔好返去咁密得唔得?呢個環境真係唔適宜逗留。無嘢比得上bb嘅健康重要,bb身體健康做父母嘅都輕鬆d啦。樓主加油,保護自己嘅bb

利申 我好明白樓主感受,我62都係煙鏟,但係佢唔會喺屋企食煙,會出走廊食,食完會洗手先同我仔仔玩。我開頭都唔鍾意62食煙再抱個孫,因為件衫度始終都會有3手煙。好在99每次督導62要洗乾淨對手先可以掂個孫,但係唔通每次都要62換衫咩。所以我而家都接受咗,成家都知道62唔會戒煙,但係佢會盡量配合我哋

大宅

回覆樓主:

複式洋房

豬B仔 發表於 18-9-21 01:12
其實唔好帶bb返去啦,呢d環連大人都不宜久留,更何況你個b仲係咁細。如果因為呢d 2,3手烟而令到bb嘅肺功能 ...

問題係佢地成日去我屋企我自己氣管都唔好 好驚bb同我一樣佢地偏偏唔聽人講 (以前成日話我扮抖唔到氣)

子爵府

Yinglolo 發表於 18-9-21 07:12
問題係佢地成日去我屋企我自己氣管都唔好 好驚bb同我一樣佢地偏偏唔聽人講 (以前成日話我扮抖 ...

去你屋企都照食?

子爵府

問題係佢地成日去我屋企我自己氣管都唔好 好驚bb同我一樣佢地偏偏唔聽人講 (以前成日話我扮抖 ...

我聞到煙味都會抖唔到氣,明你感受

如果係我屋企我諗我會禁止佢地黎,佢梗要黎我就出街。仲要講明原因

複式洋房

甜夫人 發表於 18-9-21 09:45
去你屋企都照食?

其實我係唔比係屋企食 不過62成日扮野問我得唔得 明知答案仲問 真係激死 我諗佢係懶得行出去先想係到食 因為佢食煙食得好勁

大宅

或者咁啦,試下叫你62入廚房開抽油煙機煲煙,咁樣至少d煙味唔會跑曬出廳,畢竟bb暫時都唔會入廚房。(因為我62懶得行出屋就係用呢個方法,煲完煙順利洗埋手先出嚟抱孫。)

子爵府

回覆樓主:

你62一嚟到就向住佢咳,話最近聞唔到煙味,好辛苦,叫佢返去。

男爵府

叫老公搞掂佢,佢父母自己搞掂,有咩屎叫佢自己掃,叫佢買多兩部空氣清新機,未嚟就開齊佢,即係廳房廁節廚房都一部!

子爵府

Yinglolo 發表於 18-9-21 09:59
其實我係唔比係屋企食 不過62成日扮野問我得唔得 明知答案仲問 真係激死 我諗佢係懶得行出去先想係到食 因 ...

係你屋企就要照你屋企規舉,你一定要企硬呀,有第一次開左頭就停唔到,d人真係好討厭

禁止訪問

回覆樓主

伯爵府

Yinglolo 發表於 18-9-21 00:33
陀緊bb個時一聞到煙味就頭暈想嘔 每次都話我吸二手煙唔好 仲成日係我面前食煙 99就好小小肯行開食 仲叫62都 ...

我個人肯定頂唔緊,最怕煙

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

佢兩老有食煙,更加唔好畀佢地掂bb,三手煙都係唔好架,以後如要見bb就約出街見,間中飲茶見,起碼係食市佢地無得食煙。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Yinglolo 發表於 18-9-21 09:59
其實我係唔比係屋企食 不過62成日扮野問我得唔得 明知答案仲問 真係激死 我諗佢係懶得行出去先想係到食 因 ...

仲問你得唔得?咁無恥?
唔好話三手二手。有時啲師傅嚟整嘢,我真係試過忍唔住作嘔。
叫你老公出聲。大人小朋友都唔應該吸咁多

已刪除用户

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至