懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問大家幾week搵呢?有無好既介紹?或者咩渠道可以搵呢?通常請1個月定個半月架?如果4大都唔湊。坐月請過夜定8小時好d?謝謝!

水晶宮

babymm33 發表於 18-9-21 08:25
請問大家幾week搵呢?有無好既介紹?或者咩渠道可以搵呢?通常請1個月定個半月架?如果4大都唔湊。坐月請過 ...

驗到有就問定朋友介紹。我大概有咗兩個月左右 confirm。

我嗰時順產,全埋身人奶,第二胎,請一個月每日8小時,個人覺得已經足夠。不過人人情況同需要唔同,要自己考量。

大宅

去陪月一站慢慢揀, 最好IN果陣多一位請過陪月既朋友幫下眼.

唔好信哂d咩証書、推荐信, 好多陪月都係流流地

伯爵府

請問大家幾week搵呢?有無好既介紹?或者咩渠道可以搵呢?通常請1個月定個半月架?如果4大都唔湊。坐月請過 ...

第一胎時諗住透過陪月公司搵,點知等左一輪覆我無人手,好彩朋友介紹左個陪月畀我,我果陣大約有左3個幾4個月,約左佢見面見ok就簽埋約,4年後我再有第二胎,一驗到有無耐就通知佢hold期,約8週約就簽左約。
不過佢只做8hrs,唔做24hrs。

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

請陪月我覺得最好都係熟人介紹喇,如果真係無先搵中介。你覺得你自己晚頭可以搞掂佢既話咁就8小時

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

本來我都覺得熟人介紹好,但見我表姐介紹自己個陪月比我表嫂,重要比人背後話佢介紹個咁既陪月,我覺得都係去揾中介好啲!
我自己係經中介揾

別墅

babynetnet 發表於 18-9-21 19:49
本來我都覺得熟人介紹好,但見我表姐介紹自己個陪月比我表嫂,重要比人背後話佢介紹個咁既陪月,我覺得都係 ...

可否pm

伯爵府

回覆樓主

真係要快d搵,有經驗的陪月好full

禁止訪問

大宅

回覆樓主

之前一直大安旨意有屋企人幫手,所以無考慮,但諗諗下唔想同長老有太多育兒上嘅衝突,有左四個月先請陪月,我陪月係熟人介紹,未上工但感覺有責任感,都有打電話俾我問候同主動提出過黎家訪。

禁止訪問

大宅

我七八周就已經請咗
好嘅陪月都好full
係朋友介紹

如果無人湊,請個陪月八小時+工人
工人可以做家務,因為陪月嘅工作範圍唔包括家務

複式洋房

ipcs 發表於 18-9-21 15:08
第一胎時諗住透過陪月公司搵,點知等左一輪覆我無人手,好彩朋友介紹左個陪月畀我,我果陣大約有左3個幾4 ...

可以介紹嗎?(emoji)(emoji)

男爵府

8 week 搵第一胎嗰個已經無期。將會用咗阿嫂介紹。第一胎請7個鐘6日,個半月,無姐姐無四大長老幫手。結果每朝見到陪月好似見到救世主咁,因為大仔難湊,飲奶又慢又唔埋身,仲要嘔奶。加埋要泵奶,每日都係分期付款方式瞓4個鐘。(仲要老公放唔到假,半夜已經幫手頂,仲做晒所有家務)

嚟緊我請8個鐘6日,請咗兩個月。因為生埋今次收工,所以要坐好月。

男爵府

記住要熟人介紹,唔好搵中介。第一胎嗰陣最後想請多半個月,我個陪月無期,搵中介,真係即日炒。完全唔識湊b

首頁

尾頁

跳至