藝術體操班

comel
|
Kings and Joystar, 請問有無人學過? 邊間好?comments如何? thanks.
puikuan
|
回覆 comel 的帖子

留名睇意見~~~
CC12345678
|

我女啱啱9月開始喺Joystars 上堂,都OK嘅,雖然都有d網上評價話佢地行政混亂。如果有興趣可以試堂,我女早前參加Joystars 體驗日就免費,但我覺得不算試堂,上去主要睇吓學校環境、導師同埋可以詳細d問嘢。至於Kings我見網上頗多負評所以冇考慮。無論諗住join邊間,最好唔好一次過俾太多個月學費,有時小朋友學幾堂唔想學或者家長唔滿意嗰間機構,到時又冇得退$,因為通常一次過俾半年或者1年學費會送校服同d器械(波、繩),如果唔一次過俾幾個月學費就要自己俾$買校服同器械上堂用。
我女之前喺體操總會學過Level 1 , 佢好有興趣學先同佢報,因為屯門係得呢2間。

yukiyukipang
|
CC12345678 發表於 18-9-29 18:56
Kings我見網上頗多負評所以冇考慮。我女啱啱9月開始喺Joystars 上堂,都OK嘅,雖然都有d網上評價話佢地行政 ...

你好,我小朋都鐘意藝術體操,不過發現得kings嘅評論多d, 我都問緊joystars, 佢一堂係咪要返兩小時,佢比我時間係,你返左覺得師資如何呀?
CC12345678
|
yukiyukipang 發表於 18-10-1 14:07
你好,我小朋都鐘意藝術體操,不過發現得kings嘅評論多d, 我都問緊joystars, 佢一堂係咪要返兩小時,佢比 ...

我女上緊校長教嗰班,嗰堂係辛苦d嚴d,我聽一個家長講佢女有上另一班,d小朋友細個d學得冇咁辛苦,應該係初班d,所以你可以留意吓佢幾時有體驗日,可以登記上去試吓同問吓,我都係經體驗日上去join,佢睇我女年齡同能力建議上咩班。至於師資如何,我女嗰班校長教當然係好,其他班我地冇上過所以答唔到你。

|
CC12345678 發表於 18-10-1 14:58
因我女有同學喺joystars學咗1、2年,佢有出去比賽,係比較高班。我女雖然初學藝術體操,但因為3歲開始學跳 ...

我女2.5就學跳舞,而家學緊芭蕾同小水點jazz,佢話鐘意鐘意藝術體操同芭蕾舞,想問下你講嘅校長教果班係咩時間?係星期六定五?
CC12345678
|
yukiyukipang 發表於 18-10-1 15:23
我女2.5就學跳舞,而家學緊芭蕾同小水點jazz,佢話鐘意鐘意藝術體操同芭蕾舞,想問下你講嘅校長教果班係咩 ...

而家上緊校長教嗰班係星期四5-8pm,我女學2小時就5-7pm
|
CC12345678 發表於 18-10-1 15:36

而家上緊校長教嗰班係星期四5-8pm,我女學2小時就5-7pm ...

多謝你回覆,我仲想問,係咪有試堂架?因為佢仲未send email比我,即佢會做個評估嘅!咁都幾好喎!
CC12345678
|
yukiyukipang 發表於 18-10-1 15:40
多謝你回覆,我仲想問,係咪有試堂架?因為佢仲未send email比我,即佢會做個評估嘅!咁都幾好喎!
...

佢哋係覆得好慢,我初初問嗰時都等好耐,同埋email俾你d資料都係價錢、上課時間表嗰d。

|
CC12345678 發表於 18-10-2 10:52
佢哋係覆得好慢,我初初問嗰時都等好耐,同埋email俾你d資料都係價錢、上課時間表嗰d,如果想你想直接問清 ...

佢覆左我啦,諗住試堂,不過佢d舞衣係咪好貴,我個女又想學埋芭蕾舞,如果兩樣都學會好金! 所以都要二選一
CC12345678
|
yukiyukipang 發表於 18-10-2 10:55
佢覆左我啦,諗住試堂,不過佢d舞衣係咪好貴,我個女又想學埋芭蕾舞,如果兩樣都學會好金! 所 ...

芭蕾舞真係貴,你女學緊邊間?

|
CC12345678 發表於 18-10-2 10:58

芭蕾舞真係貴,你女學緊邊間?

我女岩岩先係小水點,佢11月係尖沙咀有表演老師話岩岩學唔可以表演住,所以都無表演玩,不過佢仲係sdm學緊芭蕾舞,都有表演玩下嘅,但係sdm我就唔再玩啦,想搵返d正經d嘅學!所以揀小水點,但佢其實係鐘意芭蕾舞同藝術體操!
emilylam38
|

回覆 CC12345678 的帖子

請問除左星期四,知唔知還有那班是校長﹖你女年紀幾大﹖THX
CC12345678
|
emilylam38 發表於 18-10-19 23:34
回覆 CC12345678 的帖子

請問除左星期四,知唔知還有那班是校長﹖你女年紀幾大﹖THX ...

我唔知校長仲有教邊個時間,因為唔係得屯門一間,我諗你問d職員會清楚d,我女小三。
amykwok6
|
如果只限屯門區, 應該只有Joystar and Kings. 而遠遠少在元朗有間元朗體育會。

論收費..元朗體育會一定較便宜。

論師資,Joystar會較好, 因為她們新聘了烏克蘭教練來, 絕大部份教練也有擁有由體總發出認可的教練牌。

而KINGS是最特別的一間, 它不會參加由體操總會辦的比賽。就以11月的全港藝術體操公開賽為例,當中RG PRO, Joystar, 元朗體育會, AS CHLOE, 等等都有派學員參加, 但KINGS是不會的。5月的學界賽也是一樣。在本地藝術體操比賽方面,KINGS 只會參加由她自己辦的比賽 ,包括女皇盃及佢地自己搞的學界。另一方面,她們的老師只屬跳舞老師,未必是RG出身,亦未必有體總認可的教練牌 (可以查詢了解),加上這間較商業,負評不少, 要小心考慮