自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

竇漪房 發表於 18-9-21 11:46
80幾仲要幫手湊孫,個細路唔乖話返俾阿媽知個媽唔教仲覺得個老人家煩,好明顯係個女唔啱啦!
...

應該湊嗰陣啲細都中/小學,依家睇怕出晒身囉。

珍珠宮

回覆樓主:

其實我媽都係咁
左耳入右出就算了

侯爵府

事實你們幾耐才探她一次呢?睇你字面都估你地極少探佢,
個細女都要一年後在街撞見。
咁婆婆又冇講錯真是冇人理佢喎!
多d関心下佢啦,佢煩都可能想人理下佢聽下佢講野,
証明自己存在啫!
家家都有個長氣老人家架啦!
覺得悶咪轉下話題啦!

別墅

回覆樓主:

係咪婆婆以前做左0的令屋企人唔開心既野

男爵府

油麥麥 發表於 18-9-21 12:06
活到幾十歲的老鬼都唔識做人,自作孼

唉... 只可以講佢做人太執著~ 樣樣野都睇唔過眼, 把口又唔收下, 成日講野有骨...
搞到個個都唔肯再同佢一齊住... 我都係因為結婚先剛逃出魔掌~ =.="
唔係唔想同佢好好相處, 但講唔夠2句D說話又開始有骨, 其實想話D仔女, 但因為我同佢一齊住, 所以將所有不滿怨氣發洩曬係我身上, 我係家中最細又唔可以講D乜, 只可以硬食, 真心覺得無奈同難頂...
曾經我比佢搞到覺得自己有D抑鬱同情緒病架!...

侯爵府

親子王國15週年勳章

99 都係咁,但無咁老。有幾次佢呻話個同住既女點點點,又話想同個女講咩咩咩收錢唔敢。。。我地信以為真,老公幫佢出口,同家姐吵左大鑊,仲知道左平時99根本表現得好願意幫住個女

後來醒左,99打來想呻,老公直情話唔好同佢講,佢無一齊住唔知真實情況,而且講佢知都無用,你有需要當面同家姐講。。。

子爵府

回覆樓主:

會唔會係有老人痴呆,有呢個病既人唔記得自己講過咩,話說我有次去食雲吞面,有個阿婆叫左碟菜,店員問佢要唔要蠔油,阿婆話自己唔要。之後佢食食下,又大叫點解碟菜淡貿貿無味,一啲蠔油都唔比落去,店員就話係你自己剛才話唔要。阿婆死口唔認自己走蠔油,結果全碟都笑 店員好無奈,阿婆臨走時仲話,呢間雲吞麵店以後都唔會黎。

男爵府

vlnz 發表於 18-9-21 12:17
事實你們幾耐才探她一次呢?

我一個月左右, 其他人多數2到3個月

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

其實個仔最白痴, 老人家搵佢呻唔係有乜問題想解決, 只係想人贊下講下最慘就係佢. 連個仔自己都俾佢呻到頂唔順, 可知細女有幾辛苦. 佢同得個妹講就預咗個妹劈爆, 更大條道理搬走. 始終人係有容忍限度, 自己阿媽唔忍都忍咗咁耐, 冇外來力都可能再忍埋落去, 既然連自己兄姐都唔欣賞自己的付出, 吃力不討好就無謂再忍.

其實阿婆家人冇嘢可以做, 都係聽佢呻下, 最好搵D嘢俾佢做下, 參加下社區中心活動, 周圍去下, 分散佢注意力

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

其實個仔最白痴, 老人家搵佢呻唔係有乜問題想解決, 只係想人贊下講下最慘就係佢. 連個仔自己都俾佢呻到頂唔順, 可知細女有幾辛苦. 佢同得個妹講就預咗個妹劈爆, 更大條道理搬走. 始終人係有容忍限度, 自己阿媽唔忍都忍咗咁耐, 冇外來力都可能再忍埋落去, 既然連自己兄姐都唔欣賞自己的付出, 吃力不討好就無謂再忍.

其實阿婆家人冇嘢可以做, 都係聽佢呻下, 最好搵D嘢俾佢做下, 參加下社區中心活動, 周圍去下, 分散佢注意力

男爵府

wewanwan 發表於 18-9-21 12:22
會唔會係有老人痴呆,有呢個病既人唔記得自己講過咩,話說我有次去食雲吞面,有個阿婆叫左碟菜,店員問佢要 ...

咁慶幸我婆婆佢又無喎! 佢除左係聾D之外, 其他方面都唔錯...
自己仲行到, 朝朝去食早餐~

子爵府

C.yan110 發表於 18-9-21 12:28
咁慶幸我婆婆佢又無喎! 佢除左係聾D之外, 其他方面都唔錯...
自己仲行到, 朝朝去食早餐~

因為我係諗緊佢自己呻完又唔記得左,於是才會重覆

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

呢類老人家最可怕,負能量爆燈,離得愈遠愈好,

子爵府

回覆樓主

其實樓主係唔係就係細女?

伯爵府

馬爾太 發表於 18-9-21 12:11
成件事,個仔最錯!搬是搬非都算,明知個妹搬走咗點解唔搬返去同呀媽住?有口話人但冇口話自己!
...

認同

珍珠宮

C.yan110 發表於 18-9-21 12:24

老人家八十幾歲自己一個住,你地一至三個月先探佢一次

大宅

我奶奶未夠60已經係咁,兄弟姐妹仔女新抱,同呢個就講呢個是非,輪住講,好多時都費事帶個仔返去佢度,返親去都搵啲野鬧下個孫

p.s 我個仔一歲咋,見親面都搵野話下

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

manman豬 發表於 18-9-21 11:37
除左忍就真係要經濟獨立唔見面啦

認同

侯爵府

回覆樓主:

八十幾歲佢照顧到自己行得走得真係好叻 ! 我都好想我媽煩下我 。
人老咗好似細路仔咁,對佢笑笑口就得㗎喇, 唔使認真, 得閒買啲佢鍾意食嘅嘢畀佢帶佢行下街,講啲開心嘢,轉頭佢連自己之前我娥乜嘢都唔記得。

侯爵府

C.yan110 發表於 18-9-21 12:24

陰公!老來寂寞

首頁
12345...7

尾頁

跳至