開刀定順產?

kkryan
|
有無媽媽試過第一胎催生失敗(因宮頸唔開)而轉開刀,而第二胎可以順產到架?因為問過啲醫生話第一胎宮頸唔開,第二胎都好大機會都係要開刀
haha748494
|
兩胎相差幾年?我第一胎開刀,第二胎都醫生鼓勵我順產,但我驚食全餐。
我要做媽媽
|
政府醫院既話應該都係會先鼓勵你順產既
kkryan
|
haha748494 發表於 18-9-23 17:24
兩胎相差幾年?我第一胎開刀,第二胎都醫生鼓勵我順產,但我驚食全餐。

相差三年,果日去政府問醫生都係話宮頸唔開嘅機會都好大,所以我諗我會揀開刀
kkryan
|
我要做媽媽 發表於 18-9-23 18:02
政府醫院既話應該都係會先鼓勵你順產既

今胎政府俾我揀開定順
我要做媽媽
|
kkryan 發表於 18-9-23 18:04
相差三年,果日去政府問醫生都係話宮頸唔開嘅機會都好大,所以我諗我會揀開刀
...

如果佢俾你開刀就開刀喇,我覺得食全餐真係好辛苦架
kkryan
|
我要做媽媽 發表於 18-9-23 19:59
如果佢俾你開刀就開刀喇,我覺得食全餐真係好辛苦架

無錯
bchuma
|
kkryan 發表於 18-9-21 11:34
有無媽媽試過第一胎催生失敗(因宮頸唔開)而轉開刀,而第二胎可以順產到架?因為問過啲醫生話第一胎宮頸唔 ...

一般第一刀開左,第二個都係要開刀嘠
kkryan
|
bchuma 發表於 18-9-23 23:36
一般第一刀開左,第二個都係要開刀嘠

唔一定架,睇你相隔幾年生,我可以試順產架,但驚食全餐,唔敢博
haha748494
|
回覆 kkryan 的帖子

開刀都好吖,唔洗經歷陣痛,好快就可以見到BB,預祝順利。
kkryan
|
haha748494 發表於 18-9-24 17:04
回覆 kkryan 的帖子

開刀都好吖,唔洗經歷陣痛,好快就可以見到BB,預祝順利。 ...

多謝,先甜後苦
sasa0516
|
有無媽媽試過第一胎催生失敗(因宮頸唔開)而轉開刀,而第二胎可以順產到架?因為問過啲醫生話第一胎宮頸唔 ...

我第1胎緊急開刀 (食全餐)
第2胎順產,但扯胎盤爆血,攪到要輸血
第3胎唔敢駁,開刀
我自己就開刀比順產復完得快
我順產傷口痛左1個月 ,開刀(打直開落釘) 只係痛左9日
kkryan
|
sasa0516 發表於 18-9-24 21:48
我第1胎緊急開刀 (食全餐)
第2胎順產,但扯胎盤爆血,攪到要輸血
第3胎唔敢駁,開刀

第二胎順產就有爆傷口風險,第三胎就要打直開喇?我仲以為第四胎先係
嘉豬媽媽
|

2兩胎都政府開刀
melomelomelody
|
kkryan 發表於 18-9-23 18:06
今胎政府俾我揀開定順

政府好小俾開刀,雖然你第一胎係開刀,但佢都會鼓勵下你順產先。 佢俾開刀當然開刀啦
sasa0516
|
kkryan 發表於 18-9-25 00:17
第二胎順產就有爆傷口風險,第三胎就要打直開喇?我仲以為第四胎先係

所以駁唔駁得過 ,睇個人啦
不過我如果知第2胎時有問題我情願開刀
hamsterma
|

問下可唔可以開刀
kkryan
|
hamsterma 發表於 18-9-25 09:34
問下可唔可以開刀

政府可以俾我揀開刀
bchuma
|
kkryan 發表於 18-9-24 04:49
唔一定架,睇你相隔幾年生,我可以試順產架,但驚食全餐,唔敢博
...

哦,原來係咁,我兩胎都係順產所以唔知道。
Yutaki
|
kkryan 發表於 18-9-23 18:06
今胎政府俾我揀開定順

你係邊間醫院?我上一胎都係催生失敗,相隔年半,未知今胎醫院會唔會俾我選擇開刀呢