狗年老病重,前日開始唔食嘢飲少少水,可能差唔多啦。

祝你快樂
|

係咪幾日就上天堂啦 成日瞓眼仔唔精靈。
時間咁就過咗13年幾,仲好記得領養佢果一刻。
陪伴咗我人生多個重要階段。
心中每晚對望,都總係一句,寧願你快走不要再捱下去,太辛苦了,回到天父身邊換返個好軀殼,太痛了,不要再捱!

22/9
今日又暈又嘔瘦哂,無食嘢第四日啦,想飲水但一飲就嘔同跌低,精神差成日瞓,無哂氣力咁。

manman豬
|
唉........做個負責任主人不棄養陪佢行埋呢一程...多D摸下佢.....佢已經會開心架啦
祝你快樂
|
manman豬 發表於 18-9-21 13:31
唉........做個負責任主人不棄養陪佢行埋呢一程...多D摸下佢.....佢已經會開心架啦 ...

曾經想過早早地打針,最後放棄咗,人始終唔可以決定其他生物嘅生命,決定照顧到最後。

Rita
|

miranda0311
|
同狗狗講如果辛苦就走啦...
Poyau
|

叮妹
|
祝你快樂 發表於 18-9-21 13:31
係咪幾日就上天堂啦 成日瞓眼仔唔精靈

咁E生話咩事?有幾大?
crystal媽咪
|

傻之達人
|
狗狗而家最需要就係你嘅陪伴
pinkochang
|
chloe2018
|
祝你快樂
|
miranda0311 發表於 18-9-21 13:56
同狗狗講如果辛苦就走啦...

有講架,覺得佢好似聽得明,唔係講笑,有養狗嘅會明白呢種感應。
祝你快樂
|
叮妹 發表於 18-9-21 14:06
咁E生話咩事?有幾大?

無得醫,係等時間,真係辛苦嘅就打針比佢瞓。
叮妹
|
祝你快樂 發表於 18-9-21 14:54
無得醫,係等時間,真係辛苦嘅就打針比佢瞓。

明白
wcpcelia
|
esmehouse
|
Yauuu
|
其實都差唔要走,我果隻狗狗都走咗5年啦,都係老年衰老而走,行唔到食唔到,带去醫生診斷而落藥走,好唔捨得但佢真係辛苦,而家有時都諗起佢。
tsung
|
祝你快樂 發表於 18-9-21 14:53
有講架,覺得佢好似聽得明,唔係講笑,有養狗嘅會明白呢種感應。

miranda0311
|
祝你快樂 發表於 18-9-21 14:53
狗狗係明, 但佢地都有不捨。所以作為主人, 要勸佢放手, 根本唔想佢辛苦。
祝你快樂
|
可能呢一兩日就完結 心快碎裂