懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我去年6月小天使10週因為心跳停止而吸宮離開
苦候1年今個月終於響棒棒見到2條線
Last m on 8月6日
自己用試紙8月24日排卵
9月18日輕微流啡入左聯合
9月19日朝早照陰超見到個胎
醫生話個size 6週但冇閃閃
安排10月3日覆診

呢幾日個肚中間同個胃都輕微痛
冇流啡冇流血
我今日打電話去多間婦產診所想聽日睇醫生但都full左

雖然我知自己做唔到乜
Bb得唔得都係緣份
但係我都係唔識面對佢再一次離開我
有冇媽媽有類似經驗可以比啲信心我(emoji)
好擔心

大宅

我個仔9w先照到有閃閃,放鬆d⋯⋯

別墅

上年我都x產左,果時差幾日就16w,真係好大打擊...我仲有個肌瘤...等左年幾,bb終於返黎~依家11w~因為有check排卵,所以m期一到就check到有b。3w-4w期間一直流粉紅、啡,直到7w先去產檢,照到閃閃+心跳,bb冇事~
樓主你流少少啡,冇事的~同埋6w照好大機會未照到閃閃,唔洗太擔心,bb會痴住你~

別墅

fa9bb 發表於 18-9-21 17:02

10月3日等太耐了
建議樓主約另一位醫生下星期再檢查

伯爵府

唔好咁擔心,我都係好遲先照到嘅

複式洋房

我6週都係得胎long,7週見到閃閃喇

複式洋房

小果 發表於 18-9-21 18:40
上年我都x產左,果時差幾日就16w,真係好大打擊...我仲有個肌瘤...等左年幾,bb終於返黎~依家11w~因為有check ...

咩原因呀

珍珠宮

唔好咁擔心,好多人8-9週先照到!祝bb癡實你!

別墅

回覆樓主

多謝咁多jm嘅支持,現階段我會好好休息,希望覆診後有好消息!

大宅

每次懷孕都係獨立,比啲信心放鬆啲,加油

別墅

回覆 kiki4321 的帖子

你指上年x產?15w5d個日清晨個肚好痛,之後穿羊水,即call白車,到急症室時,BB仲有心跳,但上病房後已經揾唔到心跳…第二日照超聲波BB真係冇心跳,要塞藥排出。過左幾個月,報告出左,驗左BB正常,基因都冇事,唔知咩原因BB要走...之前做的Oscar都pass左…出事前4日先做完產檢,BB果時都好地地,仲照到係女。所以打擊好大,明明正常,但BB走左…

複式洋房

小果 發表於 18-9-22 17:46

你指上年x產?15w5d個日清晨個肚好痛,之後穿羊水,即call白車,到急症室時,BB ...

可能有菌

別墅

菌都有驗,我有少少B鏈(好似係),但報告話係BB排出時先染到,所以又唔關D菌事…

複式洋房

小果 發表於 18-9-22 17:59

菌都有驗,我有少少B鏈(好似係),但報告話係BB排出時先染到,所以又唔關D菌事 ...

子宮頸短?

別墅

又唔係,總之就冇原因…

別墅

我今年流左2次。今次早你一日排卵。我等6/10到8w先照第1次。唔想咁快擔心。你要加油!!!!

大宅

回覆 babymm33 的帖子

好明白你心情,同我宜家情況一样,我去照超聲,佢話我小產左在十曰前,傷心過後,我想等自然流,但十曰过後,個胸仍然脹痛,同懷孕期間冇分別,跟住我联络另一个医生,可能个胎太早,未有心跳,安排下星期再照盡最后努力,我已经46,呢胎係冇計劃下有左,已经有三个细路,現在一切只可等上天安排,冇得強求,但个心仍然希望有奇蹟出现😌
http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/shushuashley/album?.dir=/f23bscd

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 fa9bb 的帖子

加油吖,比D信心BB,希望可以順順利利。

別墅

我第一次ultrasound 6周都睇唔到心跳 應是正常的
Relax and Good luck (emoji)

別墅

小果 發表於 18-9-22 17:46

你指上年x產?15w5d個日清晨個肚好痛,之後穿羊水,即call白車,到急症室時,BB ...

Jm你好勇敢!Bb今次一定會痴實你!

首頁

尾頁

跳至