夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我地意外有咗結婚嘅,bb依家一歲。
我生完bb之後全副心機擺哂係bb度,日日忙副踢哂腳,又要照顧bb又要做家務。
由於佢唔係好鐘意bb嘅關係,佢又嫌bb煩,所以佢成日都叫我地番娘家,基本上我地係娘娘多過係我地屋企好多。
我地又少見面,又少聯繫,感情越黎越淡...
我竟然連佢生日都唔記得....-_-
過咗先記得....
今日鬧交 佢都話覺唔覺我地已經唔似情侶,佢話我成副心機俾哂Bb

1-我可以點補救?有冇啲唔需要用錢嘅嘢推介下

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

放低個B俾娘家睇住, 同C6 去拍下拖囉!

不過, 照你描述, 真係好疏離喎!!

別墅

cy101 發表於 18-9-21 18:23
放低個B俾娘家睇住, 同C6 去拍下拖囉!

不過, 照你描述, 真係好疏離喎!! ...

唉 之前都會星期六夜晚出去食下飯 但依家....唉
阿b又痴身,阿媽番工又攰,我好驚要媽自己一個湊b會好辛苦
加上佢收入又極低....我真係出都唔敢話出
一陣又話用咗幾多幾多錢...

子爵府

回覆樓主:

你做得幾多得幾多啦,盡咗力就算,徵結在於佢仲未接受大家既角色已變為爸爸媽媽,唔接受BB既存在,仲講乜嘢情侶,極度唔成熟,唔接受做父母的責任,而家佢只把BB推俾你,仲要求你繼續做情侶角色,佢就繼續當自己單身,真係唔知你哋如何行落去

別墅

Bling11 發表於 18-9-21 19:09
你做得幾多得幾多啦,盡咗力就算,徵結在於佢仲未接受大家既角色已變為爸爸媽媽,唔接受BB既存在,仲講乜嘢 ...

唉又好似係....俾佢講到洗哂腦,我都覺得佢好唔成熟,前路一片暗淡佢諗嘢做啲嘢真係好細路仔,仲要覺得自己好勁個種

瑪瑙宮

有細b 喎,想点情侶法?佢应該多d照顧你兩母子,5好再成日返娘家。

男爵府

回覆樓主:

佢好似都未準備好做爸爸,一唔鍾意bb煩住就叫你返娘家

子爵府

畀面勳章

你唔好成日走左去娘家,咁樣只會令佢更唔投入父親角色,因為男人冇懷胎十月,所以好多都一時間接受唔到自己已做父親,
你要留响屋企多啲,俾啲輕鬆野佢幫下手,用時間去培養佢同孩子之間的感情,
一歲已經慢慢好玩架喇,到時佢同bb互動多左,就會有感情

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

試下排育嬰院,自己出黎做野, 靠晒佢..牙煙呀!!!

伯爵府

Ngamimi 發表於 18-9-21 18:17
我地意外有咗結婚嘅,bb依家一歲。
我生完bb之後全副心機擺哂係bb度,日日忙副踢哂腳,又要照顧bb又要做家 ...

你B俾你媽媽湊下,同C6拍下拖

首頁

尾頁

跳至