自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

開學幾星期,日日唔定時,超多活動,經常唔見人?
普遍都係咁定點?有冇啲仔女係可以晩晚返到屋企食飯㗎?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

大學大專冇固定上課時間,初初活動多 有時又同朋友去下街,我果陣仲有兩份補習PT, 成日都唔得閒。
你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

超級特務 發表於 18-9-21 21:24
大學大專冇固定上課時間,初初活動多 有時又同朋友去下街,我果陣仲有兩份補習PT, 成日都唔得閒。
...

希望只係「初初活動多」啦
而家我係星期一至日都全日唔見人咁滯
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

bmuimami 發表於 18-9-21 21:21
...

我個女住hall, 晚晚hall都有活動,玩到好夜先瞓,希望只係9月係咁啦!

複式洋房

回覆樓主:

唔見人可能去左做功課,
大專會有好多功課都係group project,
group project都d新識慨同學夾,
係要花更多時間去做

珍珠宮

之前有人話住hall會學壞

大宅

...

Same here,差不多晚晚都12點後至返,話onight,今個weekend又話ocamp

水晶宮

WChan 發表於 18-9-21 21:27
我個女住hall, 晚晚hall都有活動,玩到好夜先瞓,希望只係9月係咁啦!

住宿舍眼見唔到就冇得理了
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

水晶宮

茜口口 發表於 18-9-21 21:28
唔見人可能去左做功課,
大專會有好多功課都係group project,
group project都d新識慨同學夾,

Yr 1咋
就係見佢好似冇乜功課
只係玩囉

男爵府

...

我個仔住唔到Hall好失落,冇參加任何活動,一份pt一星期一次,返到7pm, 幾乎日日返屋企食飯,我反而想佢識多D朋友,出多D街。

珍珠宮

回覆樓主:

我有朋友科大畢業,佢話當年試過好多個月無返過屋企,唔係完全玩,都有好多時間係好努力讀書。
之後有一日佢返返屋企,佢老豆打開門,問佢:你搵邊個呀?
佢話佢嗰幾個月真係個樣係變咗D,搞到佢老豆唔認得佢

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

anna59 發表於 18-9-21 21:29
之前有人話住hall會學壞

所以都要揾d有學習風氣好d 既hall, 起碼大家都會讀書,至於會唔會學壞就要靠自律。

伯爵府

2018父親節勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章

...

恭喜妳吖!還記得我?

水晶宮

chai 發表於 18-9-21 21:37
我個仔住唔到Hall好失落,冇參加任何活動,一份pt一星期一次,返到7pm, 幾乎日日返屋企食飯,我反而想佢識 ...

咁,住唔到hall,都可以參加活動的
定係仔仔一早決心有hall住先會玩吓活動呢?
我女而家上咗一支莊,另外參加咗三個soc

禁止訪問

水晶宮

wan_sosin 發表於 18-9-21 21:37
我有朋友科大畢業,佢話當年試過好多個月無返過屋企,唔係完全玩,都有好多時間係好努力讀書。
之後有一日 ...

咁誇張

子爵府

回覆樓主

其實大學都係人生其中一個最開心最自由最青春嘅日子,真係俾佢地享受下啦,青春係要黎燃燒嫁
到出左黎社會做野,就日日做驢仔嫁啦

CACACAROL    發表於 18-9-22 09:30
kimmama    發表於 18-9-22 01:39

水晶宮

BingoJoey 發表於 18-9-21 21:43
恭喜妳吖!還記得我?

多謝先
有冇貼士?

複式洋房

bmuimami 發表於 18-9-21 21:31
Yr 1咋
就係見佢好似冇乜功課
只係玩囉

大學生活就係要快多d,
現在唔會遲到少好多機會玩,
大學生活識多d人,
就做功課, 出來社會工作都有利,
識人好過識字

禁止訪問

首頁