影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

amychoi 發表於 18-10-15 21:47
大陸劇少睇, 反而尋日開左nine room,一睇就追左4集, 有驚喜。
...

Google 了一下,幾有趣,你開個鋪,俾大家傾。

水晶宮

親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 18-10-15 21:59

我唔開啦!等人開啦!
[

伯爵府

究竟局長係壞人, 定陳龍泰係卧底? 金本懷疑佢用假身份, 似乎後者居多
但唔明點解要將女一係報告書度寫佢係情報員

水晶宮

親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 18-10-15 21:59

原來有劇鋪的, 有地方傾啦!

[

公爵府

soscho 發表於 18-10-18 08:55
究竟局長係壞人, 定陳龍泰係卧底? 金本懷疑佢用假身份, 似乎後者居多
但唔明點解要將女一係報告書度寫佢係 ...

跟陳龍泰通電話的是男聲,把聲都有D 似局長,似乎局長先係壞人,因為通常應該已出鏡了,才讓觀眾在眾多角色中猜是誰.
次長反而似是扮壞人的好人?
但之前她捉左金本下拷問又說不通?

另外紅色高跟鞋似乎是線索,金本看到對鞋就想追下去.
可能真是已死的未婚妻,不過側面看,咀唇搽了鮮紅色唇膏又不似原來的淡裝,
令我想起kis 裡的大媽.

呢套戲暫時都ok, 不過有很多瑕疵,
金本身為特工,怎可以用真名?
而且怎可以把自己間屋變成兒童樂園?
另外2位特工都欠缺特工所應有的機智.

偷睇局長桌面上的files, 已經是次長的左右手,都可以咁唔細心,去弄歪D files?

珍珠宮

回覆樓主:

女一八卦成咁,明知危險都潛入舖頭同秘密室,唔係好合理

大宅

Sumyeema1 發表於 18-10-12 18:03

孖b 好影響我對此劇喜愛程度,呢個星期冇意慾開。

呢幾集孖B冧soso終於唔乞人憎了

侯爵府

pigtwo 發表於 18-10-18 21:52
跟陳龍泰通電話的是男聲,把聲都有D 似局長,似乎局長先係壞人,因為通常應該已出鏡了,才讓觀眾在眾多角 ...

金本用真名已經小兒科,明知NIS通輯自己,大模斯樣冇喬裝打扮掩飾身分先趣爆

而NIS啲特工渣到呢......同大媽KIS完全唔同level

伯爵府

pigtwo 發表於 18-10-18 21:52
跟陳龍泰通電話的是男聲,把聲都有D 似局長,似乎局長先係壞人,因為通常應該已出鏡了,才讓觀眾在眾多角 ...
羅道宇講真名俾陳龍泰知都稀奇, 點會咁架.........

我估陳龍泰嘅遭遇同金本一樣被出賣, 佢本身應該都係特工, 佢叫人搵NIS嘅線人查下羅道宇. 局長同次長幫緊同一班人?

公爵府

回覆 Benbenmum 的帖子

真係越來越多不合理地方,雖然呢套不是純間諜片,但有些太明顯的錯誤就好心避免下.
昨晚終於證實紅色高跟鞋是勝基爸的妻子,始終未出鏡.

公爵府

soscho 發表於 18-10-19 09:06
羅道宇講真名俾陳龍泰知都稀奇, 點會咁架.........

我估陳龍泰嘅遭遇同金本一樣被出賣, 佢本身應該都係特 ...

說真名真係有無搞錯?另外去J 公司調查,都把金髮遮好D 丫!
仲有殺手咁近距離向陳龍泰開槍,陳可以一㸃傷也沒有,
反而九丈里外向金本開槍可以中,
現在金本受傷跌落海,主角當然不會死,
但怎交待,有人救他, 同僚?紅色高跟鞋女?抑或自己游水上岸?咁我情願射不中會合理些.

大宅

pigtwo 發表於 18-10-19 18:49
說真名真係有無搞錯?另外去J 公司調查,都把金髮遮好D 丫!
仲有殺手咁近距離向陳龍泰開槍,陳可以一㸃傷 ...

JM 分析得好仔細

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好緊張, 金本跌受槍傷仲跌左落漢江

珍珠宮

喜劇feel嗎?

大宅

回覆樓主:

唔好作到咁大,咩情報局,普通警察查案算啦,佢地個 "秘密基地" 一 d 都唔秘密,大大間落地玻璃重要連 c9 都咁易就入到去密室。實在太搞笑。各人又用真名,d 檔案又就咁擺枱面。 hea 左 d 羅。

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

迷人pinklady 發表於 18-10-21 22:40
喜劇feel嗎?

有笑位嘅!
開心過每一天吧!

男爵府

其實呢套係咪搞笑劇,D查案手法真係好流,如果唔係大蘇我應該會跳船

珍珠宮

哩套其實是喜劇
地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

侯爵府

原來女主先係特務之王,仲勁過NIS搜索隊,知道確實位置救人

女主老公死咗唔係好耐,但一家三口完全冇提過佢,亦冇話掛住佢,但對金本就擔心到呢

紅鞋會係金本ex嗎?佢係詐死設局

伯爵府

bigbighei 發表於 18-10-25 16:18
哩套其實是喜劇
我都睇到無晒癮, 一個亞豬媽竟然勁過水鬼隊, 救左金本先

首頁

尾頁

跳至