自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

anniefish 發表於 18-9-22 12:23
係咪某張DBS卡先無分咋?我用DBS Black World Master, 機票酒店都有DBS$儲喎

剛想申請DBS Black World Master 呢張咭儲里數(新手), 通常用"
永安,Expedia, Agoda, Hotel.com, Klook" apps 訂機票、酒店、門卷,以港元比錢,請教有經驗JM, 以上邊間一定有計分?唉……點知間公司咩註冊 ,怕用張咭簽左原來無DBS$
又或者以上消費,申請邊張咭一定可儲到分 ?
謝謝解答

男爵府

yuensiu 發表於 18-9-22 06:42

我見到之前都有人講過,所以全部網購都唔用dbs用hsbc簽算 :t ...

請問如何轉去Payme (是否HSBC 那個),咁樣算吾算係信用卡攞現金,需要俾手續費及利息?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

lm251099 發表於 19-1-23 12:47
請問如何轉去Payme (是否HSBC 那個),咁樣算吾算係信用卡攞現金,需要俾手續費及利息?
...

payme增值當信用卡簽卡的。
之後將payme既$轉返落銀行戶口交返卡數。

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

程 發表於 19-1-23 12:21
剛想申請DBS Black World Master 呢張咭儲里數(新手), 通常用"
永安,Expedia, Agoda, Hotel.com, Klook" ...

所以全部上網簽卡個d我唔會用dbs

男爵府

yuensiu 發表於 19-1-23 12:49
payme增值當信用卡簽卡的。
之後將payme既$轉返落銀行戶口交返卡數。

謝謝,幫啊女試吓先

別墅

yuensiu 發表於 19-1-23 12:50
所以全部上網簽卡個d我唔會用dbs

永安是不是香港註冊嗎

侯爵府

回覆 yuensiu 的帖子

請問Expedia用citibank premiermiles有分嗎?

侯爵府

afternoontea372 發表於 18-9-22 15:52
網站响外地注册而收你港幣,DBS Black 係冇分(DBS$)嘅。

如果選外幣要返香港收到單先知對換率,可能貴左又可能平左。

首頁

尾頁

跳至