親子旅遊

跳至
[其他] 機場lounge

首頁

尾頁

大宅

請問我張Cathay Pacific Elite AE 本身可以入機場lounge。那麼申請埋附送的priority pass 是否就可以同一時間使用這兩張卡帶埋六歳仔入airport lounge?

用戶要求終止服務

牛年勳章

lovegeneration 發表於 18-9-22 03:31
請問我張Cathay Pacific Elite AE 本身可以入機場lounge。那麼申請埋附送的priority pass 是否就可以同一時 ...

我試過可以,阿仔用 PP 張卡,職員有問張卡係唔係我本人嘅
未經許可,請勿轉載

禁止訪問

侯爵府

lovegeneration 發表於 18-9-22 03:31
請問我張Cathay Pacific Elite AE 本身可以入機場lounge。那麼申請埋附送的priority pass 是否就可以同一時 ...

我試過好多次, 暫時同行者未被拒入過、都係抱住入到就入、入吾到都吾緊要的心態。

wcpcelia    發表於 18-9-22 16:47

成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

香港的Plaza Premium.Lounge, 可以。
官方答案是不可以,card 必須跟card 主入。但實際近年试過十次以上都得(用任何入得lounge约信用咭,例如有3張。加priority pass,,就可入4個)
注意pp要对名咭主夲人用,即1人有2張不同的pp也不能帶多個人.

男爵府

最近用pp帶了小朋友入到,但事後在信用咭收左2百几蚊收費

珍珠宮

jj213 發表於 18-9-22 18:12

「但」

男爵府

如果小朋友唔得,咁點入?即係一定要俾錢?

大宅

如是cx 給的pp ,一年只可用4次,over 左,lounge 也不會知,只會charge to credit card ,如果自己有兩張pp card ,就只能用一張

男爵府

chankki127 發表於 18-9-22 23:30
如是cx 給的pp ,一年只可用4次,over 左,lounge 也不會知,只會charge to credit card ,如果自己有兩張p ...

我第一次用,入得時候佢地話ok, 只是事後收費,不過我俾錢都無乜所謂嘅

wcpcelia    發表於 18-9-23 15:26

禁止訪問

男爵府

假設你張PP可以免費入lounge:
如果得一張PP,咁多咗個人入去要收錢係應該喎。
如果有兩張PP而又同名,咁只可以一個人用PP,另外一個要收錢。
如果你用兩張唔同名嘅PP,咁應該有一張嗰咭主唔同行,呢張PP應該唔俾用,小朋友便要收錢。

無論邊種情况,職員會同你講小朋友會當係guest,可能你冇為意,至於收唔收你錢係信用咭公司問題,與佢無關。

男爵府

afternoontea372 發表於 18-9-23 01:33
假設你張PP可以免費入lounge:
如果得一張PP,咁多咗個人入去要收錢係應該喎。
如果有兩張PP而又同名, ...

我知道啊!收錢我都無所謂,只是我把我的經驗告知樓主

男爵府

想知小朋友點入?一定俾錢入?

珍珠宮

小朋友幾大?

水晶宮

收費lounge, 看自己有幾多個 charging a/c,
e.g.
AE CX credit card 本身可入香港環亞
Priority Pass (一年幾次) 可入Priority Pass 其下的Lounge (包括: 香港環亞)

咁樣, 你可以分別簽兩個人入去. (當然官方係唔得, 但實際得).

複式洋房

應該唔得個啵

男爵府

請問最近有冇人成功?

子爵府

你有两張不同卡就可以。PP同名只能用一張。

子爵府

sasa625 發表於 18-12-2 17:08
請問最近有冇人成功?

我!上星期同上月都順利

首頁

尾頁

跳至