自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

ViuTV選秀節目《全民造星》將於10月14日總決賽,《全民造星》播出以來,19歲的參賽者姜濤最受注目,據說ViuTV已安排姜濤拍劇集。被封「嫩版彭于晏」的姜濤大受歡迎,不少女網民留言見到姜濤稱「姐姐不行了」。究竟姜濤有何吸引?拆解背後原因:
夠勵志
在《全民造星》前,姜濤曾參加過兩次選秀比賽,首次是跟朋友參加韓國娛樂龍頭大哥SM Entertainment的選秀,但在面試第二輪中止步。
第二次是參加內地選秀節目《快樂男聲》的海選,最終入了30強,不過姜濤稱最後輸掉比賽。而姜濤決心減肥,有指是因為向暗戀的女生表白,結果由肥仔變靚仔,再次證明肥仔都是潛力股,十分奮志。

在《全民造星》節目,姜濤分享學生時肥仔相。(節目截圖)

鄰家男孩
姜濤曾表示,以前因肥胖常被人叫「死肥仔」,形成自卑性格。
現在雖然成功瘦身,在公眾面前演出仍常害羞。不過,這種個性卻成為他的賣點,如《全民造星》兩位評判劉美君和卓韻芝,都如鄰家少年的形象被迷倒。
當中一集被問他是否係處時,姜濤掩咀以笑遮醜,然後細細聲在主持人耳邊答:「係呀。」令到不少粉絲覺得可愛。

姜濤的鄰家形象深得一班「姐姐」如卓韻芝的歡心。

努力跳唱
當然姜濤本身對表演下過一番苦功,為夢想成藝人,姜濤不斷積極備戢。
在比賽初期分別唱出「抖音」代表作《123我愛你》及《我多喜歡你 你會知道》,唱功不俗。
在40強淘汰賽中,姜濤與隊友跳唱《愛之初體驗》及《精武門》,精湛整齊的舞步加上靚聲,獲得評判一致讚賞,亦因此成為今次《全民造星》大熱。

撰文 : TOPick柴犬出動
欄名 : TOPick柴犬出動

男爵府

打手好勤力喎

男爵府

五毛現身……
克盡已能.參予義工.盡展所能!

男爵府

好普通既 MK face, 不過起成班崎呢人中 會比較特出。。。

我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

寶石宮

回覆樓主:

公爵府

回覆樓主:

靚仔?

子爵府

BGCOME08 發表於 18-9-22 08:46
靚仔?

唔覺靚仔囉個髮型好似頭盔,好想一嘢剪咗佢

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

回覆樓主:

只系普通樣子,叫做四正,其實旺角周街都搵到差不多咁款嘅男仔啦

大宅

除左樣靚之外,我覺得佢唱歌把聲好特別,D動作又好可愛。好fresh, 又唔老積。睇得出有努力過,加油💪!

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

其實佢好普通,係youtube睇過條片佢唱歌,唱到走哂音

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

又攞彭于晏黎比

根本一d都唔似,成個style 都好MK,好心唔好再消費彭于晏啦

男爵府

木門對木門,MK 對 MK。
我外甥女話,呢條友一 d 吸引力都冇喎。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實一啲都唔似彭于晏,彭靚仔咁多 ,同埋姜濤個樣麻麻,好MK, 唔係好靚仔,成日講到佢好靚仔 ,唔係我杯茶,我睇過他同肥仔條片,反而鍾意肥仔多啲,好落力,好可愛,肥仔又冇入圍? 如果有,我會投俾肥仔

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

瘦左係好過肥

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

_

侯爵府

青年一個

首頁

尾頁

跳至