飛燕去了,有再來的時候...

櫺囹桼
|
山竹走了,有再來的時候...

但是聰明的,你告訴我,打風的日子為什麼一個接一個呢?

love2talk
|
櫺囹桼 發表於 18-9-22 08:42

7哥,山竹過後呢幾日,雖然係陽光普照,但我真的feel唔到陽光嗰種溫暖,只係覺得嗰種熱同曬好假,好似做戲做出嚟咁。
dior0214
|
love2talk 發表於 18-9-22 10:00
7哥,山竹過後呢幾日,雖然係陽光普照,但我真的feel唔到陽光嗰種溫暖,只係覺得嗰種熱同曬好假,好似做戲 ...

中秋都就到,當然冇炎夏嗰種感覺啦
love2talk
|
dior0214 發表於 18-9-22 10:11
中秋都就到,當然冇炎夏嗰種感覺啦

襯托埋兩旁枯萎既大樹,好淒清。
櫺囹桼
|
7哥,山竹過後呢幾日,雖然係陽光普照,但我真的feel唔到陽光嗰種溫暖,只係覺得嗰種熱同曬好假,好似做戲 ...

而家香港外圍啲海水溫度越來越高(今日北角都係27度);海水溫度好大程度受溫室效應影響!
1)唔能夠為陸地減溫
2)為熱帶氣旋帶來能量

幸福花
|
無言獨上西樓!滿目蒼夷。。樹枝零落。。。
zola
|
我呢幾日feel到既熱,係焗既熱。唔似打完風果種感覺。
sauNG
|
人類不停破壞地球,有因就有果,希望大家停一停,諗一諗,點樣幫助地球,如果唔系,災難只會越來越多
MM2H
|
sauNG 發表於 18-9-22 11:09
人類不停破壞地球,有因就有果,希望大家停一停,諗一諗,點樣幫助地球,如果唔系,災難只會越來越多 :bash ...

係,仍然見好多人話事不關己,好心寒,政府又帶頭浪費,環保政策依舊空穴來風
唔係話要一下子熱血沸騰做到周兆祥式綠色生活,但一點一滴累積下一定有用
Poyau
|
MM2H 發表於 18-9-22 11:30
係,仍然見好多人話事不關己,好心寒,政府又帶頭浪費,環保政策依舊空穴來風
唔係話要一下子熱血沸騰做到 ...

Poyau
|

tsung
|

twotigers
|

講得好
twotigers
|
櫺囹桼 發表於 18-9-22 08:42

英國預測個風會嚟南海添
MM2H
|
Poyau 發表於 18-9-22 23:48

加油
wuwucancan
|
twotigers 發表於 18-9-23 10:22
英國預測個風會嚟南海添

adayy
|

Agreed
karenlyk
|
呢幾日見咁多塌樹已經好傷心難過

再嚟一個風頂唔住咖
panda361
|
sauNG 發表於 18-9-22 11:09
人類不停破壞地球,有因就有果,希望大家停一停,諗一諗,點樣幫助地球,如果唔系,災難只會越來越多 :bash ...

請可惡就係侵侵。
Poyau
|
MM2H 發表於 18-9-23 10:24
加油

共勉之