影視娛樂

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

恐怖,我鐘意

珍珠宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

ccdccl 發表於 18-9-23 21:32
偵探驚d定呢套驚d?

呢套嗰種驚唔同偵探嗰種

珍珠宮

sambb 發表於 18-9-24 19:14
呢套勁,睇哂四集。第一集核突啲, 最恐怖係R頸, 之後自插盲隻眼, 上身既人好似zombie, 又會諗起驅魔人。 ...

同意你講法,第一集我都覺最恐怖之後可能接受左無咁覺!

琥珀宮

stella816 發表於 18-9-25 10:27
呢套嗰種驚唔同偵探嗰種

你都開左呀你睇到第幾集?

我尋晚download曬4集,睇左第1集少少,睇到20年前有個小朋友見到有個姐姐成日望住佢

琥珀宮

stella816 發表於 18-9-25 10:32
同意你講法,第一集我都覺最恐怖之後可能接受左無咁覺!

微博有人講話自己成日睇恐怖片,但呢套都唔敢睇落去,不過我見開頭都係寫15唔係19,應該核突極有限掛,想挑戰下自己的極限

珍珠宮

ccdccl 發表於 18-9-25 10:32
你都開左呀你睇到第幾集?

我尋晚download曬4集,睇左第1集少少,睇到20年前有個小朋友見到有個 ...

我睇到Ep3本身留夜晚睇點知太恐怖都係朝早先睇,但就無咁好氣氛!
第1集我都係俾個姐姐嚇一嚇之後重驚,你慢慢睇

珍珠宮

ccdccl 發表於 18-9-25 10:35
微博有人講話自己成日睇恐怖片,但呢套都唔敢睇落去,不過我見開頭都係寫15唔係19,應該核突極有限掛,想 ...

我估係開頭恐怖d之後應該無咁多呢類鏡頭,就算有都習慣左,我睇到ep3都無咁驚

子爵府

其實唔係好恐怖,係核突.但好想追下去,睇下點樣收服惡鬼.

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

stella816 發表於 18-9-25 10:37
我睇到Ep3本身留夜晚睇點知太恐怖都係朝早先睇,但就無咁好氣氛!
第1集我都係俾個姐姐嚇一嚇之後重驚,你 ...

你同我一樣,轉左日頭睇

珍珠宮

sambb 發表於 18-9-24 19:14
呢套勁,睇哂四集。第一集核突啲, 最恐怖係R頸, 之後自插盲隻眼, 上身既人好似zombie, 又會諗起驅魔人。 ...

第一集真係勁恐怖, 但捱過左就冇咁驚, 係唔知D鬼打算幾時要插眼就最驚

複式洋房

好恐怖,唔敢睇

琥珀宮

stella816 發表於 18-9-25 10:41
我估係開頭恐怖d之後應該無咁多呢類鏡頭,就算有都習慣左,我睇到ep3都無咁驚
...

我睇完第一集了,可能有曬心理準備,剩係得果幾幕核突啫,遮住睇就過左了之後都唔覺得氣氛好得人驚,亦冇睇到緊張到要停下來透氣

我想問第一集水壩果條屍,點解男主同女警冇去查佢家人,反而去左查之前意外果個男人嘅?

琥珀宮

stella816 發表於 18-9-25 10:41
...

你覺得偵探好睇d定呢套好睇d?

珍珠宮

ccdccl 發表於 18-9-25 19:35
我睇完第一集了,可能有曬心理準備,剩係得果幾幕核突啫,遮住睇就過左了之後都唔覺得氣氛好得人 ...

我想問第一集水壩果條屍,點解男主同女警冇去查佢家人,反而去左查之前意外果個男人嘅?= =>查案問起員工時公司最近有冇特別事發生,員工透露意外男家屬同死左個老闆有過爭執,警察根據資料去查意外男的!
我都覺開頭緊張啲同小小恐怖,睇多兩集已經無特別,我覺有啲似行屍同驅魔人,核突多過驚

珍珠宮

ccdccl 發表於 18-9-25 19:36
你覺得偵探好睇d定呢套好睇d?

我個人鍾意偵探多啲劇情有追看性,好多野想知點解
呢套暫時我覺得係為左驅走隻惡鬼,但點解隻惡鬼要殺人好似無原因為殺而殺

大宅

回覆樓主:

嘩,一見呢套關於鬼,真係開正我果飯,超 like. 要快 d 開先得。

手上有慌心女作家,今日的偵探,已經有兩鬼在手。

琥珀宮

stella816 發表於 18-9-25 20:23

我想問第一集水壩果條屍,點解男主同女警冇去查佢家人, ...

即係水壩條屍係老闆?咁我明喇,你好叻呀

琥珀宮

stella816 發表於 18-9-25 20:32
我個人鍾意偵探多啲劇情有追看性,好多野想知點解
呢套暫時我覺得係為左驅走隻惡鬼,但點解隻惡鬼 ...

你又講得啱喎,呢套只係捉鬼敢死隊,冇解迷的,儍佬殺人都冇原因架啦

咁下星期可以開偵探了

伯爵府

回覆 fanny590 的帖子

我又唔覺特別恐怖, 好多鏡頭只有慘叫聲冇畫, 好似殺狗個幕
韓劇成日都將刀, 傷口刻意整朦, 所以血腥鏡頭都唔係好核突

珍珠宮

講得咁恐怖,我好想睇下,睇下係咪咁恐怖

首頁
12345...8

尾頁

跳至