自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

[請delete呢個post]
無意令人對警務人員有不必要嘅誤會,所以delete呢個 post!

唔好意思

大宅

ddbb0099 發表於 18-9-22 11:35
乜事先,口角乜司都無所謂,鬧交唔犯法

[delete]

大宅

木土土 發表於 18-9-22 11:59
其實好少事同人口角理論,對方就算唔係警察只係普通人,一樣報警都無用!
...

我聽到佢咁講,我咪話咁少事,我唔會浪費警力。

大宅

ngokwan 發表於 18-9-22 12:03
報警因為別人大大聲同自己講嘢?

唔係,係我屋企人話對方講晒粗口好驚喎!好似咁上下...

大宅

auhiyo 發表於 18-9-22 11:49
係咩爭執先?邊個岩邊個錯好主觀,而且呢d真係報警都冇用,唔關警唔警司事,如果佢講既係我係警司因為識法 ...

Delete

大宅

SWtwins 發表於 18-9-22 12:15
佢係咪主要係話你知佢係差人,知吵鬧唔受理咋?

可能啦,唔知呀。我又唔係同佢正面交鋒嗰個...我都係後嚟先到。淨係知佢好大聲,我好驚咋

大宅

cinda72. 發表於 18-9-22 12:17
下次叫你屋企做舉起手機影,如果係差佬,而家最怕係鏡頭

其實我好尊重警察,但我今次覺得有大石「責」死蟹嘅感覺,好無奈。

佢之後話喺我落管理處時已經同我屋企人解釋咗,冇事喇喎

大宅

stkyo 發表於 18-9-22 12:23
睇內容真係好少事,對方無講錯,報警都無用,即使佢係唔係警司,另外佢錄底應該留證據,免得第時你哋投訴可 ...

再po返

大宅

auhiyo 發表於 18-9-22 12:25
因為警察就唔可以鬧交?仲要有問題唔係個警察先woo。

唔係, 我冇話過我屋企人啱,我自己都覺佢態度有問題。(我啱啱問清楚佢事發詳細內容)

大宅

agnesbee 發表於 18-9-22 12:26
我相信佢係吹水多,佢甚至乎唔係差人

佢車內有警帽

大宅

stkyo 發表於 18-9-22 12:30
無頭無尾咁,會誤導一啲仇警嘅人衝出嚟鬧

已改

大宅

SillyU 發表於 18-9-22 12:54
點解不停要強調係警務人員? 已經有個9588嘅衝出嚟講黑警

老老實實就算嗰個係警司、廚師、教師、 殯儀師. ...

我最後一次覆comment, 我唔會再覆㗎喇。

呢一個車位個租客連管理處嘅人都話佢麻煩。
我喺呢個車位泊左五年,從來冇人投訴過。呢一個租客嚟唔夠一個禮拜就投訴話我責界。但係個車位個問題係:我哋係T字型咁樣嘅。即係佢個車頭對住我車身車駕駛者個位。如果我唔泊過去佢嗰邊多啲嘅話,我左邊嘅乘客根本係冇可能落車。之前啲租客一路都冇問題,因為其實佢哋個位後面係冇任何車嘅,所以佢係可以泊後大半個車位都冇問題嘅。但佢就特登去管理處度投訴,話我過界。咁佢投訴之後,我都泊返喺自己條街度,跟住佢有一次就特登同我講佢而家泊後D,但係我哋都唔好過界喇!

大宅

Myy4.myy4 發表於 18-9-22 13:44
我最後一次覆comment, 我唔會再覆㗎喇。

呢一個車位個租客連管理處嘅人都話佢麻煩。

anyway, 多謝你皇恩浩蕩,泊後咗,但我哋千祈唔好過界。嗰一刻我已經知道呢個人係麻煩,千祈唔好惹佢!
但係今日我一落去就見到佢咁樣大聲鬧緊我屋企人。

我屋企人啱啱同我講佢,塊板係做緊平放喺地下,但過咗少少界,同佢架車仲有距離。但係嗰個人一落嚟(佢係本身揸緊另外一架車,我諗佢要換車)咁佢一黎到就大大聲呼喝我屋企人叫佢拎起塊板(如果係平心靜氣嘅咁我都屋企人,我屋企人都冇嘢!但佢喝狗咁喝!),咁我屋企人已經即刻拎返㗎喇!
對方其實係架車上面嘅,但係我屋企人就自己e e Um um, 但係對方就落車用粗口鬧我屋企人!
我落去嘅時候就見到佢哋開始嗌交!

大宅

Myy4.myy4 發表於 18-9-22 13:44
anyway, 多謝你皇恩浩蕩,泊後咗,但我哋千祈唔好過界。嗰一刻我已經知道呢個人係麻煩,千祈唔好惹佢!
但 ...

唔好同我講話我抹黑警察,我不嬲都係支持警察嘅!只不過今日我係對事唔對人(只可以話我唔應該係title標榜佢係警司),我只不過係會覺得警察唔係大晒!(唔好同我講你係警司)我屋企人有唔啱(但好明顯正常人唔會咁大反應),但係對方都唔需要係咁嘅態度!亦都唔需要喺度好似佢已經幫我打點左好多野!之後仲要問我我間屋買定租丶我屋企小朋友喺邊度讀書依樣果樣!咩大家係朋友丶得閒飲茶!我哋大家相敬如賓得喇!

我個po唔係為咗嗌交或俾人鬧,thank you!!!!

大宅

Myy4.myy4 發表於 18-9-22 13:45
唔好同我講話我抹黑警察,我不嬲都係支持警察嘅!只不過今日我係對事唔對人(只可以話我唔應該係title標榜 ...

Anyway, 我從來無意令人對警務人員有唔好嘅感覺。但我真心唔明佢嗰句說話係話爭執咪報警,因為冇用吖?定係佢警司位,警察唔會搞佢?

不過是旦啦,我恨不得搬走唔洗再泊佢隔籬!

大宅

yurijm 發表於 18-9-22 14:15
不過而家真係好多人討厭啲人口up up
呢啲行為係會刺激到人
我親眼見過有公園阿伯

我冇諗過投訴佢。只係覺得佢好小學雞同煩。

大宅

Mary媽咪 發表於 18-9-22 14:28
其實咁講呀
d 警察捉交通嗰d 都係以係地d 線黎做規則
其實你地2個人既車位劃線

我明,佢讓係人情,唔讓係道理。但佢係麻煩亦係事實

大宅

SillyU 發表於 18-9-22 14:43
你泊到出晒界, 人哋投訴你,你仲話人哋出名麻煩 ,仲話五年都冇人投訴過你 。可能喺管理處同其他租客心入 ...

我泊出過1次咋!之後我冇出過界喇!
之前我隔籬左邊架車貼我嗰邊(佢隔籬又係大把位加冇車),所以我先出界!

我係忍得就忍嘅人,冇事都唔會煩人!
住咗5年冇投訴人亦冇俾人投訴過
唯一一次搵管理處係問隔籬嗰個車主投訴乜嘢

大宅

happyty 發表於 18-9-22 14:54
有D人係有強迫症,凡事要跟足規舉,稍為不合,即會發難。

佢應該係
不過我為免不必要麻煩會小心D...
塊板過少少都俾人爆同粗口問候,我真心驚

大宅

20162016 發表於 18-9-22 15:12
啱啱做完林記收工,道具係C火嘅

老臨都揸新Benz 跑,好好搵喎

首頁

尾頁

跳至