自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

呵呵~攞1分算啦

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

樓主要講清楚乜事先得

可能人地只係客觀話你知件事報警都無用,或者你真係報咗警都會先入為主覺得因為人地係警司而無事。所以要講清楚事情先有討論空間
請勿打招呼~

珍珠宮

有冇人知道係乜事?
樓主家人做咗乜同警察對罵?

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 18-9-22 13:00
樓主件事講到模模糊糊……
我就係奇怪點解唔先講發生咩事, 只講個休班警司鬧人兼講報警無用.

呢句如果係由律師講, 樓主就唔會敢出post, 大大鬧律師疑似恐嚇人報警無用加唔講清來龍去脈.

只能講樓主目的巳達, 衰咗就靜靜雞delete個post, 唔澄清. 樓主咁樣既人最啱就係做毒果自僱作者.

珍珠宮

yurijm 發表於 18-9-22 13:03
有冇人知道係乜事?
樓主家人做咗乜同警察對罵?
樓主之後先講, 其家人喺車位整車, 擺咗一個物件喺隔離車位度, 而個車位係警司既. 警司叫其家人攞開物件, 而其樓主家人講咗句sorry囉兼一直口up up講嘢, 態度唔好在先, 跟住警司鬧人, 警司家人拍片, 而樓主覺得警司大聲鬧人. 鬧交既最後係警司講咗句報警無用. 樓主講過其一家一直對警司印象唔好. 大概係咁既內容, 有錯請指正.

睇返件事既來龍去脈, 根本係芝麻綠豆小事, 報警的確無用兼浪費警力. 樓主誤導人又唔將事情始末擺上一樓澄清, 只delete當無事發生過.

相信如果對方講我係律師, 相信樓主應該唔會咁樣無頭無尾唔講清楚事件誤導人, 可能連出post都唔敢.

大宅

SillyU 發表於 18-9-22 12:54
點解不停要強調係警務人員? 已經有個9588嘅衝出嚟講黑警

老老實實就算嗰個係警司、廚師、教師、 殯儀師. ...

我最後一次覆comment, 我唔會再覆㗎喇。

呢一個車位個租客連管理處嘅人都話佢麻煩。
我喺呢個車位泊左五年,從來冇人投訴過。呢一個租客嚟唔夠一個禮拜就投訴話我責界。但係個車位個問題係:我哋係T字型咁樣嘅。即係佢個車頭對住我車身車駕駛者個位。如果我唔泊過去佢嗰邊多啲嘅話,我左邊嘅乘客根本係冇可能落車。之前啲租客一路都冇問題,因為其實佢哋個位後面係冇任何車嘅,所以佢係可以泊後大半個車位都冇問題嘅。但佢就特登去管理處度投訴,話我過界。咁佢投訴之後,我都泊返喺自己條街度,跟住佢有一次就特登同我講佢而家泊後D,但係我哋都唔好過界喇!

大宅

Myy4.myy4 發表於 18-9-22 13:44

anyway, 多謝你皇恩浩蕩,泊後咗,但我哋千祈唔好過界。嗰一刻我已經知道呢個人係麻煩,千祈唔好惹佢!
但係今日我一落去就見到佢咁樣大聲鬧緊我屋企人。

我屋企人啱啱同我講佢,塊板係做緊平放喺地下,但過咗少少界,同佢架車仲有距離。但係嗰個人一落嚟(佢係本身揸緊另外一架車,我諗佢要換車)咁佢一黎到就大大聲呼喝我屋企人叫佢拎起塊板(如果係平心靜氣嘅咁我都屋企人,我屋企人都冇嘢!但佢喝狗咁喝!),咁我屋企人已經即刻拎返㗎喇!
對方其實係架車上面嘅,但係我屋企人就自己e e Um um, 但係對方就落車用粗口鬧我屋企人!
我落去嘅時候就見到佢哋開始嗌交!

大宅

anyway, 多謝你皇恩浩蕩,泊後咗,但我哋千祈唔好過界。嗰一刻我已經知道呢個人係麻煩,千祈唔好惹佢!
但 ...

唔好同我講話我抹黑警察,我不嬲都係支持警察嘅!只不過今日我係對事唔對人(只可以話我唔應該係title標榜佢係警司),我只不過係會覺得警察唔係大晒!(唔好同我講你係警司)我屋企人有唔啱(但好明顯正常人唔會咁大反應),但係對方都唔需要係咁嘅態度!亦都唔需要喺度好似佢已經幫我打點左好多野!之後仲要問我我間屋買定租丶我屋企小朋友喺邊度讀書依樣果樣!咩大家係朋友丶得閒飲茶!我哋大家相敬如賓得喇!

我個po唔係為咗嗌交或俾人鬧,thank you!!!!

大宅

Myy4.myy4 發表於 18-9-22 13:45
唔好同我講話我抹黑警察,我不嬲都係支持警察嘅!只不過今日我係對事唔對人(只可以話我唔應該係title標榜 ...

Anyway, 我從來無意令人對警務人員有唔好嘅感覺。但我真心唔明佢嗰句說話係話爭執咪報警,因為冇用吖?定係佢警司位,警察唔會搞佢?

不過是旦啦,我恨不得搬走唔洗再泊佢隔籬!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

象牙宮

減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章

珍珠宮

回覆樓主:

不過而家真係好多人討厭啲人口up up
呢啲行為係會刺激到人
我親眼見過有公園阿伯
唔睇路撞到一個大叔
之後阿伯係就係有道歉
但不斷回頭,口up up既神情
大叔即時辣慶咗
用粗口回敬
同樓主你形容既畫面差不多一樣

再多講一句,雙方只係口舌之爭
你一開始寫明對方係警察
都係想向投訴科入對方身為警察向市民講粗口姐
又難怪對方家人拍片存證

大宅

yurijm 發表於 18-9-22 14:15
不過而家真係好多人討厭啲人口up up
呢啲行為係會刺激到人
我親眼見過有公園阿伯

我冇諗過投訴佢。只係覺得佢好小學雞同煩。

侯爵府

Myy4.myy4 發表於 18-9-22 14:19

其實咁講呀
d 警察捉交通嗰d 都係以係地d 線黎做規則
其實你地2個人既車位劃線
佢想泊係車位線內冇錯架喎
但因為你車位有不足問題而泊出左去人地位
咁人地投訴你又冇可口非喎
以前d 人唔投訴
唔代表係應份架
呢個問題其實應該問返劃位嗰個
改一改條線先係長遠解決問題

大宅

Mary媽咪 發表於 18-9-22 14:28
其實咁講呀
d 警察捉交通嗰d 都係以係地d 線黎做規則
其實你地2個人既車位劃線

我明,佢讓係人情,唔讓係道理。但佢係麻煩亦係事實

侯爵府

Myy4.myy4 發表於 18-9-22 14:36
我明,佢讓係人情,唔讓係道理。但佢係麻煩亦係事實

你泊到出晒界, 人哋投訴你,你仲話人哋出名麻煩 ,仲話五年都冇人投訴過你 。可能喺管理處同其他租客心入面你都係一個好麻煩嘅人。
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

侯爵府

泊車責界過界俾人地話/投訴係好合理,唔係人地麻煩。上1個人冇投訴只係佢忍讓。
大家都係使用者冇理由佢要接受人地過界。車位窄亦唔係佢的責任。

大宅

SillyU 發表於 18-9-22 14:43
你泊到出晒界, 人哋投訴你,你仲話人哋出名麻煩 ,仲話五年都冇人投訴過你 。可能喺管理處同其他租客心入 ...

我泊出過1次咋!之後我冇出過界喇!
之前我隔籬左邊架車貼我嗰邊(佢隔籬又係大把位加冇車),所以我先出界!

我係忍得就忍嘅人,冇事都唔會煩人!
住咗5年冇投訴人亦冇俾人投訴過
唯一一次搵管理處係問隔籬嗰個車主投訴乜嘢

水晶宮

Myy4.myy4 發表於 18-9-22 14:19

有D人係有強迫症,凡事要跟足規舉,稍為不合,即會發難。

大宅

happyty 發表於 18-9-22 14:54
有D人係有強迫症,凡事要跟足規舉,稍為不合,即會發難。

佢應該係
不過我為免不必要麻煩會小心D...
塊板過少少都俾人爆同粗口問候,我真心驚

首頁

尾頁

跳至