母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

11月預產期,我打算盡可能餵母乳,但又怕到時唔夠母乳,想請問大家產前要買定哺乳用品,例如奶泵機,定生左先買好d?

複式洋房

monkiryuryu 發表於 18-9-22 12:31
11月預產期,我打算盡可能餵母乳,但又怕到時唔夠母乳,想請問大家產前要買定哺乳用品,例如奶泵機,定生左 ...

我果時係睇定邊款,教老公買,之後臨急叫老公去買

子爵府

回覆樓主:

如果你諗住埋身,生咗先買會好d,bb出世先會知食奶ge情況,如果佢埋身食得好好係唔需要買

大宅

回覆 yiusiu 的帖子

好的 謝謝你

大宅

回覆 pigpiglamlam 的帖子

明白,謝謝你

男爵府

11月預產期,我打算盡可能餵母乳,但又怕到時唔夠母乳,想請問大家產前要買定哺乳用品,例如奶泵機,定生左 ...

我生左先買,一開頭諗住埋身喂,點知bb遲過我出院,我頭5日都同bb分開,無咩機會埋身,之後我去買左個手泵,泵通d乳線,泵左2個星期暢通晒就買電泵

建議你買個手泵先,二百幾都有個

別墅

可以睇定款,生完出咗院先買
但哺乳bra同開胸長袖睡衣/餵奶衫就要早d買
我舊年唔記得買餵奶衫

別墅

買左先,便便地買只優合電䂞3-4舊水配4一5只儲奶樽,因為你食補身嘢係唔餵的奶架唯有之前䂞定做雪奶用杯又好針桶餵又好,食完補湯D奶就䂞出來俾BB衝涼用

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kissapplegirl 發表於 18-9-22 23:45
我生左先買,一開頭諗住埋身喂,點知bb遲過我出院,我頭5日都同bb分開,無咩機會埋身,之後我去買左個手泵 ...

我剛剛買左個手泵 雖然聽講好多人話手泵無乜用,同用手吱差唔多,但我覺得手泵好似靈活d, 又易上手 d....一拿起手就泵得,唔駛電泵咁要砌幾廿樣野 等熟手左,通左順左先用電泵
大事化小, 小事化毛.........

男爵府

kmbb519 發表於 18-10-7 01:02
我剛剛買左個手泵 雖然聽講好多人話手泵無乜用,同用手吱差唔多,但我覺得手泵好似靈活d, 又易上 ...

無錯 祝你奶路亨通

男爵府

kmbb519 發表於 18-10-7 01:02
我剛剛買左個手泵 雖然聽講好多人話手泵無乜用,同用手吱差唔多,但我覺得手泵好似靈活d, 又易上 ...

電泵推薦你用The one 抵用又夠力

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

kissapplegirl 發表於 18-10-7 01:06
無錯 祝你奶路亨通

多謝你呀

珍珠宮

kissapplegirl 發表於 18-10-7 01:06
電泵推薦你用The one 抵用又夠力

我朋友比左個 f1 我,你教左我買 spectra 配件 我諗住唔夠力先買優合,又用得返 d配件 8004 係咪無咁大力呢?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊