自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

回覆樓主:

為香港感到驕傲,香港冇得頂。

珍珠宮

BBG1 發表於 18-9-22 12:53
其實真係好感恩!珍惜香港

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

子爵府

小雄維尼 發表於 18-9-22 12:33
香港打風零死亡應該感恩,係咪要死人先安樂?

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180922/bkn ...

感恩香港係福地

大宅

好明顯是心識所現,正向的人覺是感恩,負面的人覺得是咀咒!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

GIBAI 發表於 18-9-22 12:59
我喊唔覺得佢意思係要死人先安樂
我覺得佢係感恩緊,讚美緊

agree
Childhood is journey, not a race.

子爵府

你係咪閱讀理解嗰方面比較弱呀?所以誤會左佢嘅意思?
另外,就算佢不是現今天文台台長,佢都依然係一位天文學者,佢嘅說法絕對有代表性認受性
只有台長才能發言?

(林超英先生是英國皇家氣象學會會士及特許氣象學家。他畢業於香港大學物理學系,及後負笈倫敦帝國理工學院進修氣象。2003至2008年間,他出任國際氣象組織亞洲區域協會副主席,並多次獲邀領導國際氣象組織的專家及顧問工作。林超英先生享譽國際,經常四出演講,致力喚起社會大眾對氣候變化的關注。)

子爵府

loved 發表於 18-9-22 13:31
一句說話...........正面思想嘅人睇到嘅係正面嘅感覺,負面思想嘅人睇到嘅係負面感覺或是故意借題發揮,將 ...

100%同意你的見解

侯爵府

樓主閱讀理解絶對有問題,
又或者太多負面思想,
下下陰謀論

子爵府

回覆樓主:

我睇段新聞覺得中性,林生指出事實而亦帶正面意義。唔覺有咩問題

男爵府

我終於都明白為甚麼有一些小朋友的閱讀理解是零分!

珍珠宮

我都覺得無問題...

琥珀宮

artroboy 發表於 18-9-22 17:10
佢仲叫政府重新檢討下大玻璃窗,對逐漸會越來越多又頻密既巨形颱風造成的危險,好有建設性呀
...

樓主可能係做建築果行或政府規劃土地部門,所以完全唔啱聽。退下官位,謀政嘅有一個,陳太囉。

翡翠宮

artroboy 發表於 18-9-22 13:57
你用咗「竟然」,會唔會又被解讀為咒罵?

竟然

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我覺得佢贊緊香港係福地, 點解你諗多咗嘅
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

SandyKL 發表於 18-9-22 22:39
樓主可能係做建築果行或政府規劃土地部門,所以完全唔啱聽。退下官位,謀政嘅有一個,陳太囉。
...
唔只陳太,仲有陳教主常常指手劃腳tim ,左方就有曽校長、中聯辦、前官方有梁松、老董、范老太,呀⋯⋯忘記咗人地係人大代表,anyway , 半斤八兩啦。

子爵府

artroboy 發表於 18-9-22 22:53
唔只陳太,仲有陳教主常常指手劃腳tim ,左方就有曽校長、中聯辦、前官方有梁松、老董、范老太,呀⋯⋯忘記 ...
仲有一個,涼告狀

子爵府

sugarcheung 發表於 18-9-22 17:51
你係咪閱讀理解嗰方面比較弱呀?所以誤會左佢嘅意思?
另外,就算佢不是現今天文台台長,佢都依然係一位天 ...
佢真係好緊張䁔化問題

子爵府

感恩
我係bearbeardo

寶石宮

回覆樓主:

咁都鬧?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

人地讚緊香港喎, 點解你會解讀成咀咒??

首頁
34567...8

尾頁

跳至